Yes, stall imorgon!

Det blir stall imorgon! Men förhoppningsvis med Isabel. Hoppas också att det bara blir vi så jag får ta igen tiden hon vart borta. Saknar henne så , efter bara tre dagar. Haha, men har planerat lite för morgondagen med Isabel. Ser ungefär ut såhär..

komma dit , byta om.
Rykta killarna.
Gå upp till cafiterina
Kolla lektioner
Smörja
Säga hejdå till killarna & åka hem.



Planering för imorgon? : komma dit , byta om.
Rykta killarna.
Gå upp till cafiterina
Kolla lektioner
Smörja
Säga hejdå till killarna & åk

410: de inlägget!

Brudarnaistallet börjar komma igång på riktigt nu, så nu är våran fråga till er hur vi kan förbättras?

• Mer updatering ifrån oss?
• Mer bilder?
• Mer videos?
• Fler hiss & diss, åsikts inlägg osv?



Lite om stallet igår bara! :)

Hej alla fina!♥ Tänkte bara berätta lite om dagen i stallet igår. Förlåt för att jga inte bloggade igår , men jag glömde totalt bort er om jag ska vara helt ärlig. Iallfall så cyklade jag dit eftersom jag inte hade någon skjuts. När jag kom dit så höll dom på att ta in hästarna. Jag möttes av Milla som kom med Lorden så jag följde med henne nästa runda. Tog Kandy. Gick väl bra förutom att hon typ drog iväg med mig när det kom en "vindpust". Hah , och sen så han jag inte byta skor så mina vardags skor vart förstörda.. Men annars gick det bra!

Gick in , tänkte rykta Zello men Sandra var redan på väg så jag gick vidare till Gulliver som också borstades.. Så jag ryktade Bobby. Han är så söt! Älskar han!  Han är verkligen världens goaste ponny! Efter ett tag gick vi och kollade vem Milla skulle rida & det vart Mirte som förväntat. Sen var det dags för luciaträning! Vi sjöng ute på entrén & det var så pinsamt. Det typ kom folk & stannade och tittade på en medans man sjöng. Kollade lite på Millas ridning & sedan bar det hem med sällskap med Frida. Så såg min dag ut på ett ungefär! :)
Två ovisade bilder på mig och finaste Gulliver.


Vi älskar er!


Någon som testat?

Tycker det låter bra, dem skriver ju att det är perfekt för kiss fläckar och så. Detta är alltså ett torr schampoo. Är det någon utav er som har testat detta eller tro på detta? Om ni säger att den är bra så får den äran att hamna på min önskelista nämligen. Så vad tror/tycker ni?


Jul pynt i stallet..

.. den 3 dec är det julpyntning av stallet för alla som är med i lucia showen. Jag ska handla lite glitter som jag kan hänga utanför Dantes spillta. Dem skulle ju ta med knäckebröd och glassyr, så det blir braa! Dock vet jag inte ifall Dantes andra skötare kommer också, isånnafall så får vi hjälpas åt. Men det går lika bra det med.

Allmänt prat :)

Är fortfarande lite sjuk. Hoppas på att det går över tills imorgon. Och till alla som tror att jag och Madde bråkar.. Nej! Sluta lägg er i innan ni vet vad det handlar om. Visst hon är smått avensjuk på mig, men det skulle jag också varit. Men det hade säkerligen aldrig funkat. Jag menar hon bor varannan vecka hos sin pappa långt bort och hennes bror är allergisk? Det är iallafall inte mig hon är arg på, vi snackade bra länge i telefon igår, och jag vet PRECIS vem det är hon är arg på. Nämner inga namn dock.

Om jag blir frisk tills imorgon iallafall så blir det stallet, med Madde. Vet inte om vi går dit med någon annan också, isånnafall ska jag hälsa på skrutt pojken, har ju inte träffat honom på en vecka. Saknar honom så! Iallafall så ska han få en massa äpplen och pussar ifrån mig. Borstar säkert lite på honom också. Blir säkert jätte bra! Ville bara säga dethär så att ni visste lite om vad som händer liksom :)
Saknar dig plutten ♥


Dagens fråga!

Vilken hästfärg är eran favorit?

Svar på tal!

Sv. Jag fortsätter på Dante som vanligt. Sedan är det inte alls säkert att jag blir på dem överhuvud taget. Det beror ju på, ska ju provrida osv innan jag blir medryttare på dem. Tack för din fråga :)


Hiss & Diss - pannband

Hiss! Älskar det här bandet! Verkligen älskar det! Fin färg, fint märke, inte speciellt tråkig. Skulle lätt kunna köpa ett sånt här pannband. Vet att man inte behöver ha detta inom ridning men.. Det är ändå Kingsland :) Så jag skulle iallafall ha det i stallet.
Diss! Visst inte så mycket att dissa men alldeles för tråkig för min smak. You know who I am & då borde ni förstå att detta inte är jag! Nej, skulle aldrig köpa! :)

Vet inte!

Telefonen funkar inte så kan inte ringa om jag skulle till stallet med & säga att jag kommer lite senare! Fast iförsig vill jag ändå inte prata med vissa av dom.. Men jag åker nog till stallet själv idag för att få en liten "egen " dag med Zello & Gulliver. Har bara inte lust att vara med dom andra pga en grej jag helst inte tar upp här.. Är glad för deras skull men svartsjukan tar nog lite över! Aja , åker snart tror jag. Vet inte om dom andra är där men det gör inte så mycket :) Ska försöka vara så glad som möjligt även fast det tar emot. Kameran är fortfarande trasig så kul för er ...Aja , känner att denna dag kommer suga!! Men vi får väl se så skriver jag när jag kommer hem igen! Hejå!:)! :)

Jag är med och tävlar :)

http://stallkompisaar.blogg.se/2011/november/bloggtavling.html#comment

Snälla Alexandra! ♥


Dagens fråga!


Vilket bette skulle ni köpa/använder ni?!



Pessoabett.




Hackamore.


Pelham.

Gummibett.

Säg till om jag har glömt något bett som ni har/skulle vilja ha.



Inget stall idag..

Men imrgon blir det stall hela dagen! Åker väl dit vid elva - halv tolv nånting. Åker dit med Milla , Sara B , Sandra & Isabel. Vad jag kommer göra där är väl det vanliga! Rykta killarna , kolla lektioner , kanske hjälpa om nån behöver osv. Aja , anledningen till att jag hoppade stallet idag var väl att jag helt enkelt inte orkade. Skulle igentligen åka dit idag men varken jag , Milla eller sara orkade. Så det får bli stallet imorgon istället.

Btw så har min kamera gått sönder nu... Så ifall inte jag kan "låna" någon annans bilder så får ni tyvärr bli utan i mina inlägg ett tag framöver. Ska försöka så gott det går med att laga den. Det har typ kommit grus in i objektivet så att det inte kan "fällas" ut.. Blir så trött! Men överlever nog! Kör på lite tidsinställda inlägg nu för kommer nog inte orka blogga på onsdag.. Fixar det nu med en gång! Vi ses!

Vart finns dem?

sv. Dem finns eller fanns iallafall att köpa på Jacson. Kollade in i deras webb shop butik nu, och kollade igenom varenda benskydd. Och jag kunde iallafall inte hitta dem. Hoppas jag hjälpte dig lite iallafall, kram!

Någon som vet vart dessa skydd finns att köpa och ev. vad dem kostar?

Nya stövel strumpor.


Stövel strumpor för 69 kronor st. Billigt tycker jag! Vad tycker ni? :)

Dagen, kvällen och natten var underbar!

Började med att åka buss till stockholm klockan 12:00. Jag och Kajsa satt och pratade och flummade. Sedan när vi var framme så gick vi och käkade på Mc Donalds. Gick och kollade lite kläder och gick in på Gallerix. Sedan så stack vi till Anexet och kollade lite. Köpte två stövelstrumpor i olika färger. Tänkte köpa KL pannband men de fanns bara i ljus blått och jag vill ju ha i marinblå eller brun. Sedan gick jag och kollade grimmor, nån piké och lite så. Så träffade vi Alexandra ifrån Hamreryttarna också! Så vi knäppte kort med henne och så..

När vi var klara där så gick vi in kollade på första showen. Det var mestandels hoppning. Och Sissela Smith kom på första plats som tävlade för Heby! Sedan iallafall var det en paus så då gick jag och Kajsa och kollade lite till inne vid Anexet, och knäppte kort med någon Agge? Och precis innan showen så köpte vi pepsi och chips. Så gick vi och kollade igen. Showen slutade vi 22:45 typ. Så tog bussen hem och var framme vid ett och så sjussade pappa hem mig och sedan blev det raka spåret i säng för mig. Hade jätte ont i högra örat igår också, så blev ingen skola för mig idag. Känns dock mycket bättre nu :)
Kom ihåg att bilderna är fotade utav mig, så copright på alla bilder.


Right now!

hej alla hästälskare som läser denna blogg just nu!
Ville bara säga att just nu är jag i stockholm på globen horseshow med Isabel och kollar säker på häst hoppning, kändis hoppnig m.m. Kommer hem typ kl. 12.

Detta ska jag kolla efter..



påväg..

Nu har vi precis börjat åka mot Stockholm. Tidsinställda inlägg kommer, så ni inte kollar in på en mer eller mindre tom blogg. Header och ny design kommer också, gjord av bästa Amanda. Men nu ska vi snacka och diskutera i väntan på att vi kommer fram. Hejs! / Issa & Kajsa

Dagens fråga!

Villken är eran favorit häst ras och varför? Min är welsh och connemara, men tycker även om islandshästar och shettisar. Minst 5 komentarer på era favorithäst raser nedan? :)

Lite Hiss & Diss gör nog eran morgon!

Kingsland strumpor för 120 :- . Inte dom snyggaste jag sett faktiskt! I vanliga fall brukar jag älska kingslands strumpor men dom här är liksom bara okej. Tycker inte riktigt dom är värt priset & skullle nog köpa ett par andra för det priset isånafall. Dom är inte fula , så dom är ändå värda en Hiss!
Min diss går till denna! Tycker färgerna var helt okej men inte mönstret. Gillar inte blommor på nånting om jag ska vara ärlig! Finns väl undantag men inte i det här fallet. Gillar alltså inte dom här strumporna & ger dom min Diss.

Förövrigt sticker jag till stallet med Milla idag. Blir till att rykta lillkillen om jag hinner. Kanske leda om det behövs. Kanske hitta några bekanta att slå ihop sig med. Jag vet inte!? Vi får se , bloggar så klart när jag kommer hem så ni får reda på vad för roligt som hänt! Vi syns & hörs!



Failbilder..



Lite små kär , storkillen?! ♥


Frukost i stallet är aldrig fel!


Är du hungrig , knubbis?


Frida , är du trött efter en lång natt i stallet?


Gulliver ser ståtligt & snygg ut som vanligt men Dante...


Bobby rockar loss!



Globen horseshow! ♥

Hej hej bloggen! I morgon kommer jag och Isabel inte kunna blogga eftersom vi åker till globen horseshow!
Först kommer Issa, Madde och Milla hem till mig på morgonen, sen skjutsar min pappa mig och Issa till sorf. På sorf ska vi sedan gå på en buss som åker till globen horseshow i Stockholm. Ska bli jätte kul!

Planer inför framtiden!


Jadu , Madde & isabel har då inga små planer, vi inte ! Nej, när vi blir stora ska vi starta ett företag! Vi ska bo på en stor fin gård med ett stort fint stall. Bakom stallet (eller bredvid, skitsamma) ska det vara sorta och fina hagar. När allt är i ordning ska vi öppna företaget! KORIDH , KomOchRidInDinHäst! Vi har ett stort ridhus oxå! Och företaget går alltså ut på att man kan lämna in sina hästar hos oss och så kan du lämna in en deadline & på den tiden ska vi rida in eran häst! Smart va? Man kan även hyra ridhuset/padocken. Alltså kommer vi bli snorrika! Nejdå, haha!

Men vi har bestämt att vi ska ha två bilar var , en för privatliv och en för jobb. Och sen en hästtranspot såklart! Sen så ska vi ha en hund som heter Japp, en Golden Retriver. Om Madde får möjlighet vill hon ha en apa! Isabel vill då ha en katt men det får hon inte för Madde! Nejdå men Madde HATAR katter! Men Isabel får väl ha en ändå.. Iallfall kan vi Isabel ha en sambo som ska hjälpa till på gården precis som Madde.

Godmorgon!

Alla fina! ♥ Har precis vaknat & det blir kanske till att sova med Isabel idag. Blir kul isånafall! Men tänkte bara berätta lite om veckan som kommer. Sista veckan jag kan vara i stallet riktigt mycket eftersom fotbollen börjar den 6:e dec. Därför kommer jag utnyttja denna vecka till allt jag är kapabel till! :)

Söndag : Stallet..
Måndag : Stallet med förhoppningsvis Isabel!
Tisdag : Stallet & fotta Issa..
Onsdag : Vilodag , knaske!
Torsdag : Stallet
Fredag : Pappa

Återkommer! :)



Vad tycker ni om detta?

Detta är alltså ett häst spa. Och när man ser på denhär videon så förstår man, iallafall jag förstod när jag såg videon hur mycket krav vi igentligen ställer på våra hästar. Dem ska springa snabbt, hoppa högt, alltid vara ren, osv. Dem är hästar, inga maskiner.
Här ser man när en häst går på ett "gångband" under vattnet. Hästen verkar iallafall inte lida av det, eller? Jag är verkligen okunnig om dethär med häst spa. Men jag ser fortfarande inget större fel i det. Det är säkert jätte skönt för hästen att få gå på gångband i vatten, bli avspolad och sedan få torka i en spillta? Jag vill ha ERA åsikter!

Globen horse show.

Imorgon beger jag och Kajsa oss till globen horse show. Ska få tag på en grimma och matchande grimskaft och om jag får tag på det så nöjer jag mig med det. Iallafall så åker vi runt 12:00 på morgonen ifrån sorf. Och sedan kommer vi hem typ 00:00 på natten. Så det blir ingen updatering, kanske att jag kan göra något tidsinställt inlägg för eran skull?

Hiss & diss

Stilren och ursnygg! Så fint med ett ljusblått grimskaft på en fux. Mums! Grimman har förövrigt väldigt snygga spännen och ser bekväm ut. Grimman är gjort utav kvalitéts läder med fodrad nacke och nos. Så denna grimma får en hiss ifrån min sida, men diss att priset är ca 500 kronor..
Det ljusblåa mönstret är det väl inge större fel på. Men att matcha det tillsamans med gult och mörkblått är inte snyggt. För 249 spänn kan man köpa denna grimma, och med får du matchande grimskaft. Priset är det väl inte något större fel på, men grimman.. Kom ihåg att detta är min åsikt!

Dagens i stallet! ♥

Borstade och kratsade hovarna på Dante idag när jag kom till stallet. Han var snäll, lite trög och få upp fram hoven på dock. Men han gav sig efter en stund. Fick också reda på att Dante är storhäst idag? Jag menar han är 145 cm, och gränsen till storhäst går väl till 146 cm? Eller är jag helt ute och cyklar nu?

Iallafall så gick jag på lucia träning också. Gick bra! Sjöng julsånger, fikade och lekte lekar. Sedan satt jag, Kajsa & Milla och flummade uppe på caféterian, eller Kajsa och Milla typ slogs men.. Haha! Åkte hem och duschade och nu sitter jag här. Hejs! :)

Saker att göra i morgon..



Fortsättning..


Vinter ridkläder, ett MÅSTE!


Dagens fråga!

Ger ni era hästar/ponnys en julklapp? Det gör vi på BIS iallafall! ♥


Mys i stallet med Dante.

Älskar dig lill prinsen ♥

Myste lite i stallet idag med bästa. Började med att jag gick in till honom, fotade lite bilder. B.la dem ovan. Sedan så satt jag mig inne hos honom i kanske 5-7 minuter. Han hade sitt huvud i mitt knä. Jag satt och kramade om han huvud medans han typ halv sov. Så söt! Blir så rörd när han gör så, av honom känner jag mig alltid uppskattad.

Dagens ridpass - Zello

Blev förvånad när det stod Zello i pärmen? Var nästan 100% på att jag skulle rida Zello.. Men, men.. Gick super! Började skritta fram, kanske fem minuter. Sedan tog vi tyglarna vände snett igenom och bytte varv. Sedan så kom vi fram i trav gjorde volter i trav, travade över bommar osv. Gick jätte bra! Var dock lite seg i volterna. Sedan red vi fram på ett 40 cm hinder i galopp.

Sedan tog vi första galoppen på fyrkantspåret, och då drog han iväg! Han gasade på och det var jätte roligt. Stod upp i lätt sits i galoppen idag. Vilket då gjorde att han ökade galoppen ännu mer.. Saktade av till trav bytte varv och tog galopp i andra varvet. Sedan så skrittade vi en stund på lång tygel. Sedan så började vi hoppa bana. Det gick verkligen super. Berömde och klappade. Skrittade av och satt av. Tills nästa vecka har jag önskat Dante och Mirte.

I promise , worst day ever!

Börjar med ett slagsmål på matrasten... Efter att ha slagit ner honom får jag fett dåligt samvete för det & går till Annelie som ger mig allt skit. Dagen rullar på & efter att ha kommit in sitter William där. Han sitter uppe på sin bänk och när en tjej går förbi sparkar han till henne, hårt , helt utan anledning. Jag ser på tjejen att det gjorde riktigt ont men hon vågade inte visa det. Jag går fram till henne & tröstar och får då höra att bakom min rygg sitter William och kallar mig för slampa , bitch , äcklig & ful m.m. Står inte ut och går därför till skolsyster för att be om en huvudvärkstablett. Hon säger då att det verkar vara något på tok och vill ha ett psyk-samtal med mig imorgon. Vågar inte säga ifrån & tackar då ja.

Kände bara att det skulle vara så sjukt könt att snart sluta och få åka på bio med Milla , Twillight breaking dawn vid sju. Gå på stan tills dess. Men när dagen är slut ångrar hon sig och hittar då på förklaringar. "Men det är fullbokat" , " Jag har inga pengar"! Jag kollade igår och då var det 106 platser kvar såå... Så bio vart det inget av för att Milla inte ville. Så hon stack till stallet med Isabel istället. Lämna mig själv! Skönt att få prata av sig lite med dom najsiga gaysen i bussen. Alltså killar man kan berätta allt för! Så skönt efter en sånhär dag! Har ni haft en värre dag eller?
Önska du var här nu , skulle göra allt så mycket lättare! ♥



Dålig updatering

Har legat lågt med updateringen idag. Vet inte vad som hänt på senaste tiden. Men imorgon kommer inlägg i överflöd ifrån mig iallafall. Hoppas att ni stannar kvar ändå. Men det är vinter och vi har mycket med skolan just nu. Sanningen svider men skolan kommer i första hand för mig iallafall. Men hör av mig så ofta jag kan. Hejdå våra fina läsisar ♥

Dagen imorgon :)

Ska först komma dit, byta om osv. Ska dit med Milla och kanske Kajsa. Ska jag mocka, och sopa stallgången m.m. Ska iallafall göra mycket sysslor imorgon i stallet. Göra rent Dantes krubba och vatten kopp. Kan göra en liten "to do" list tills imorgon? :)

• Komma till stallet, byta om.
• Mocka och sopa stall gången.
• Göra rent krubba och vatten kopp. 
• Vända Dante och rykta honom. 
• Tränsa och sadla.
• Hoppa hopplektion med Dantis.
• Rykta av.
• Säga hejdå till bästa ponnyn.
• Åka hem :)




Hiss eller diss?




Bedömmning:
Min bedömmning är att jag tycker att dom här benskydden är rent utsagt skit fula, jag skulle aldrig kunna ha dom på min häst. Alltså får dom här benskydden en diss av mig..

..

Asså , snacka om att bli irriterad på hackaren... Ett inlägg om att jag slickar folk och att jag är ful som fan... Man känner sig verkligen uppskattad just nu..

Planering (Kajsa)



Updaterad jul önskelista


Mina bästa foton på Dante.



Vad vill ni?

* Att vi har kvar bloggen?
* Att vi tar en lååång paus?
* Att vi börjar updatera mer?
* Att vi lägger ner bloggen?

Detta är upp till er. Bloggar inte förrän vi fått 5 komentarer på detta inlägg, ifrån OLIKA personer. Ser IP nummer.
Så tråkigt att blogga men inte få någon respons, hejdå! :)

Dagen på Grällsta.

Red en storhäst som heter Kalia idag på grällsta! Hon var "het" men ack så snäll hon var! Iallafall så började jag med att hämta henne ifrån hagen. Han stod med en 4 åring, som blev rädd för allt.. Jobbigt! Iallafall så ställde jag upp henne och borstade och kratsade hennes hovar. Sedan tränsade och sadlade jag, gick ut i ridhuset och satt upp.

Tog tyglarna nästan direkt. Hon var jätte tittig och hoppade och studsade. Började trava efter en stund, då var hon jätte hoppig och jobbig. Drog upp huvet hela tiden. Men jag skänklade bara på, och försökte att inte bry mig om det. Och då efter ett tag så travade hon på jätte fint. Galopperade lite sedan så travade jag och skrittade av. Sedan så galopperade jag lite på Max. Han hade varit jätte seg och bockat och allting med Pelin som ridit innan. Men sedan så satt jag upp och han var jätte pigg. Tog in Kalia i stallet och ryktade av och ställde in hon i sin box så hon fick äta.

Efter så hjälpte jag min syster med Evita. En liten svart shettis, hon var jätte gullig. Hjälpte min syster att sitta upp sedan så skrittade hon några varv. Sedan så skulle hon börja trava långsidorna. Det gick jätte bra, det såg fint ut. Efter så travade vi ett varv i båda varven. Skrittade lite sedan ville hon testa på galopp på långsidorna också. Sprang brevid, och gud så Evita tyckte det var kul. Hon galopperade på och var jätte snabb, lill prinsessan. Vi båda var helt slut efter ridpasset.


Var ju lite ridlärare som sagt. Så efter ridpasset så ryktade jag och min syster av Evita och sedan så masserade vi henne med massage borste. Så tog vi ut Ronja & Evita i paddocken så dem fick busa. Ronja typ attackerade mig och Pelin två gånger. Hatar dendär ponnyn. Så gick Pelin och hämtade en havre hink och då satt jag på en pall och höll i Evita. Hon hade sitt huvud i mitt knä och typ halv sov. Längtar tills nästa gång jag får träffa henne ♥






Ännu ett inlägg raderat!

Madde skrev i ett inlägg innan att hon har tappat blogglusten och tar bloggpaus tills på fredag. Känns inte så bra.. Och nu har det inlägget försvunnit också. Såg det för ca 20 minuter sen. Så irriterande att det sitter en person hemma bakom en skärm och tar bort Maddes inlägg.

Iallafall, till lite roligare saker. Ska rida privat lektion på grällsta imorgon. Ska rida Aramis, blir nice! Ingen hopplektion denhär gången utan en helt vanlig lektion, blir säkert bommar och nått litet hinder iallafall. Kameran följer med i väskan som vanligt. Ska dra nu iallafall. Tagga tills imorgon, hörs! ♥
Två bilder på Aramis :)


Att det ska vara sånt jäkla tjat..

.. på oss ridskole ryttare hela tiden. Jag gick ner och borstade Dante förra veckan, och jag fick dåligt samvete. Ni har fått mig tro att jag plågar hästarna, ni har fått mig sluta hoppats. Tänk om vi hela tiden skulle säga att du plågar dig ponny eller din häst? Det är inte så himla roligt som ni tror.

Vissa ridskole ryttare trycker, bankar och slår med skänklarna. Så där kan jag faktiskt hålla med om att det är hemskt att dem utsätter hästarna för de. Men vi, vi som kan rida och vet vad vi håller på med är inte värdelösa, nollor som gör illa en häst. Men inte är vi heller hoppryttare på elitnivå. Men för att vi ska komma dit måste vi börja någonstans. Så snälla sluta upp med det ni håller på med, tänka får ni göra men ni kan hålla det för er själva. För oss betyder våra sköt ponnysar mer än allt.

Failbilder..

Zello ser ut som en tjock shettis och Madde flummar som vanligt..

Jobbig ponny och en ful tjej.

Madickens slickande i folks/hästars öron fortsätter. Checka Milla brevid allmänt imponerad brevid också!

Ayla med hängläppen!

Kajsa "galopperar" på en av bockarna i ridhuset..

Snyggt att Dantes grimma är bakom ena örat och han "ställning" Han låg så ett bra tag vill jag lova!



Inget stall.

Blev inget stall idag för lilla mig. Gick istället på stan. Imorgon blir det KANSKE lektion på grällsta, med Pelin, Pernilla & Madde. Jag ska rida Edd eller Arramis. Iallafall så blir det inte så mycket update ifrån min sida eftersom jag inte åkte till stallet idag. So now you know, att det inte blir så mycket update. :)


Lucia träning.


Borstade på Dantis.

Var i stallet och borstade på älsklings Dante idag. Kom först till stallet, Dante var inne gick och hälsade på honom. Han var jätte dammig så jag borstade jätte noga. Sedan så skulle han ridas så gick ut. Gick på lucia träning, det gick bra. Sedan ryktade jag Akter. Milla fotade lite. Efter gick vi upp till caféterian tog något att dricka sa hejdå till våra ponny pojkar och åkte hem. ♥

Vad som hänt under veckan!

Måndag : Stallet , rykta Zello .
Tisdag , Rykta Gulliver, samt gjorde rent Zellos vattenkopp , krubba.
Onsdag : Rykta båda killarna , gjorde rent Gullis vattenkopp + krubba.
Torsadg : Vilodag
Fredag : Pappa..
Lördag : Kanske blir till att rida på Grällsta..

Två bilder ifrån stallet igår!


Högg till i hjärtat när jag såg denna..

En tjej som heter Jessica skickade denna, blev tårögd. Tack kära du ♥

Hiss och diss?

Hissar detta schabrak ifrån mitt favorit märke Eskadron. Stilrent, snyggt och allmänt fräscht. Inte något man skulle ha kanske när man rider ut med tanke på priset. Men på nån hopp tävling eller på en hopp lektion skulle det inte sitta helt fel med detta och ett par matchande benskydd till.
Dissar däremot detta schabraket. Schabraket har alldeles förstora rutor, ser bekvämt ut, men ser också hemma gjort ut. Kom ihåg att detta är MIN åsikt. Alla tycker olika ellerhur? :)

Städning av skötar rummet.

Vi städade hela skötar rummet idag. Det är ju liksom BIS städar vecka denna vecka. Så vi ska se till att allt ligger i sin årdning. Började med att stoppa allt skräp i soptunnan, sedan så dammade vi av bordet och bänken. Och innan vi avslutade så sopade vi rent.

Är verkligen proppat med damm i detdär rummet alltså! Det gick knappt att andas där inne när man skakade lite på mattan. Sedan när man dammade av bordet och bänken.. Usch, säger jag bara! Ska försöka städa så mycket jag hinner inne där. Jag menar, det är ju meningen att vi skötare ska trivas där, eller?

Photoshoot och stallmys med min kille! ♥

Var och mös och ryktade världens bästaste Dante boy idag. Började med att komma till stallet, ponnysarna åt så då gick jag, Madde & Milla också upp och åt. Sedan gick vi ner, vände på ponnysarna och Dante var jätte duktig. Sedan så ryktade jag honom, gjorde rent hovar, krasade hovar, borstade man + svans och borstade ansikte och lugg. Han blev skinande ren och jätte fin. Så Madde fotade mig sedan fotade jag henne och Zello.

Efter det så gick vi ut en stund, sedan gick vi in. Sa hejdå till Dantis och sedan åkte jag hem. Nästa vecka blir det hoppning med honom också. Var tänkt att jag skulle ha Zello, men får Dante istället. Känns bra att få sitta upp på hans rygg igen. Världens bästa Dante ♥
Lite sneakpeak på bilderna..


Photoshoot imorgon!

Blir att åka till stallet imorgon med Milla, Madde & förhoppningsvis Kajsa. Vi ska fota till en julheader. Blir säkert jätte bra det med. Så började med att vi åker till stallet och borstar hästarna tills dem glänser! Milla ska ha både Bull och Rubikon. Men blir säkert bra det med. Blir bara lite snabbt nu, hörs och ses!

Dagens ridpass - Zello

Gick super duper dunder bra! Började med att skritta fram ungefär 10 minuter. Vi ryttare fick göra lite övningar på hästen, sätta oss i damsadel, osv osv. Sedan så tog vi tyglarna gjorde halt, skrittade, halt från halv till trav och lite så. För att få hästarna uppmärksamma. Gick super!

Sedan så skulle vi ta första galoppen på volterna. Det är väl det ända som inte gick bra. Han ville inte gå på en volt, bara springa in och fjanta sig. Gjorde en ny övning i trav, att vi skulle vända rätt upp trava över 5 bommar, varannan ponny gick åt höger och varannan åt vänster. Om man gick åt vänster så skulle man gå in mellan två bommar, trav-skritt tre steg- trav. Och om man gick åt höger skulle man galoppera. Så utväcklade vi det med ett hinder i höger varv. Sedan så avslutade vi med ett 45-50 cm hinder i galopp svänga in och hoppa ett 35 cm hinder i trav. Han var jätte duktig! Skrittade av sedan fick Madde rykta av eftersom hon så gärna ville det :)

Voltige!


Stallet i går!

Hej på er alla hästälskare! I går var jag i stallet med Issa. Vi ledde, kollade på grupper m.m. Jag fick leda en tjej som hade Prins. Fast först när vi kom dit gick vi och hälsade lite på hästarna men både Dante och Gulliver skulle gå så vi kunde inte rykta dom, men det gjorde vi sen. Sen satt vi uppe på cafeterian lite och efter det gick vi ner och mockade m.m. Sedan mot slutet så kollade vi lite på voltige träningen. Det var Linn och Pernilla vi kollade på.
En riktig stor pöss på dig älskling! ♥

Fördelar och nackdelar med vintern.

Fördelar:
+ Super mysiga stallkvällar istallet, med julpyntade spilltor.
+ Alla ponnysar är så fluffiga och söta på vintern!
+ Det blir jätte fina bilder i hagarna.
+ Hagarna är inte sådär äckliga och leriga på vintrarna.
+ Mysiga varma stallkläder ♥

Nackdelar:
- Det är kallt.
- Man ser så tjock ut på bilder med alla jackor osv, när man rider.
- Hästarna kan halka och göra sig illa.
- Det blir snabbt mörkt.



Inköpt!

Köpte en jul tomteluva för häst idag. Jag, Madde & Kajsa ska snart fota inför en jul header och då passar den perfekt. Dante blir säkert jätte gullig i den. Skulle fota Bull och Milla också, och då fick Milla låna den då. Blir säkert jätte bra! Blir att fota på fredag eller onsdag, löser sig säkert.
Alltså tomteluva för häst från hööks 99 kronor! Vad tror ni? Har ni haft sånna här tomteluvor? Är dem hållbara och prisvärda? Ska iallafall bli kul att testa :)

Dagens fråga!


Ridning imorgon!

Önskade Zello, Mirte, Spot & Dante. Hoppas mest på Dante eller Mirte. Är lite mindre sugen på Zello känner jag, men men.. Iallafall så har vi markarbete, lite galopp bommar och så antar jag. Sedan nästa vecka har vi ju hoppning. Längtar! Hoppas somsagt på Mirte eller Dante. Tror dock att det är med chans på Mirte.
Vad ska ni göra imorgon? Komentera nedan så får ni en kram! ♥


Var igentligen tänk att fota Märta..

När hon red Gus för sista gången. Han åker snart tillbaka till hans förra ägare , som var Märtas kusin eller hur det var. Kommer ihåg när vi red ner till sjön och badade med honom. Haha, en rolig dag det som sent kommer glömmas. Förutom det där med Kajsa & lastbilen... Kommer sakna den lilla busen ! ♥ Du var sjukt duktig med han iallafall och det ska du veta! Hoppas inlägget inte blir för jobbigt, då får du säga till. Känns som allas närmaste häst försvinner iväg nu på sistånde. Hah, minnen av det lilla busfröet!

BESLUTS ÅNGEST!

Har ju funderat på disco grimma, men lagt ner det helt. Han är ju fortfarande ridskole häst, och de flesta säger att glittret lossnar lätt osv. Så är sugen på något utav dessa grimmor. Undrar bara villken? Alla är jätte söta. Och om jag köper någon utav dem så köper jag matchande grimskaft till. Ska kolla efter dem på stockholm horse show. Men lämna gärna en komentar villken ni tycker skulle passa Dante bäst.

Vem var Isidor?

Isidor var en liten shettis, det ända jag visste var att han var 7 år och klassades som B ponny. Han var inte inriden eller hanterad. Han testade folk, högg, kickade, bockade, stegrade, skenande och var allmänt jobbig. Mammas ridlärare frågade om jag ville börja rida hennes ponny. Hon sa att han kunde "busa" ibland. Jag satt upp, och han drog iväg. Bockade, sprang och sprang. Jag satt kvar. Och så red jag honom mer och mer. Jag var livrädd, jag grät när jag satt på hans rygg. Isidor den lilla busiga ponnyn hade tagit ett kliv rakt in i mitt hjärta, men jag ville inte rida honom.

Veckor blev till månader och jag var där mer och mer. Vi blev bästavänner, han litade på mig. När han såg mig så kom han galopperandes och gnäggade åt mig. Att se honom så glad över att jag skötte honom sved i hjärtat. Jag tog hand om honom, och red honom precis som min egna lilla häst.  Jag såg till att han alltid hade vatten, och var ren och fin. Men så en sommar kväll när jag skulle dit och hämta min kofta som jag glömt, så kom ägaren över gården fram till mig.
- Isidor ska flytta om en vecka, och så länge vill jag att du inte är här. Amba har flyttat hit och dem går inte ihop, det är farligt för dig.
Jag visste att det var antagligen sista gången jag såg den lilla ponnyn. Känslan var obeskrivlig. Jag kramade om honom, pussade honom och sa hejdå en sista gång. Jag kunde inte prata, inte säga ett ord efter cirka en timme. Jag försökte hålla mig lugn. Jag gick och la mig, men så vaknade av att jag grät. Jag spydde, mådde illa och tårarna hade inget stopp. Gråter när jag skriver detta, Isi min Isi ♥
Den sista bilden på honom innan vi skiljdes åt ♥


Mysig söndag..

Kom till stallet, hjälpte Pernilla med Ayla ledde henne sedan så ryktade vi av Ayla. Borstade lite på Dante, kratsade hovar, myste. Sedan så smörjde jag sadel, träns samt bytte schabrak. Filmade även hur vi smörjde Kajsa & jag så om ni vill se film så MINST 5 komentarer på detta inlägg.

Snart är det ju första advent också allihopa! Gud så tiden går fort. Det känns som om det var igår som jag cyklade ner till Isidor och red i bara shorts och T-shirt. Får ny header & design av Amanda snart iallafall. Tack bästa Amanda!




Blev inget stall idag!

Hej alla glada! Hoppade över stallet idag! Har ju redan vart där två gånger den här veckan så jag hoppade det eftersom jag inte riktigt har orken. Hah , lat I know.. Men kommer iallfall åka till stallet på tisdag eller måndag om inte båda. Men på onsdag blir det inget stall för mormor kommer från småland då. ÅÅh , längtar ändå efter lillkillen . Längtar efter stallet men är då inte sugen på skolan ett dugg. Blir väl till att blogga snart igen. Lite Hiss & Diss eller bara ett åsiktsinlägg , vet inte än. Det visar sig! Men har inget mer att skriva så.. Vi ses snart!
Ovisad bild på mig & storkillen! ♥



Dagen i stallet igår och idag! :)

Sovde somsagt med Milla & Madde igår. Började med att mötas upp i stallet. Jag och Madde cyklade två på en cykel 7 kilometer som detsutom hade punka. Hur lyckas vi? Iallafall när vi kom till stallet så mötte vi Milla i stallet somsagt sen bytte vi om. Sedan så vände jag Dante och ryktade honom.

Han var jätte jobbig igår. Först när jag kom in så var han jätte mysig. Så jag tänkte "dethär går säkert jätte bra!" Vände och han var lite sådär duktig. Han kom på att han ville dra när jag knäppt fast honom med ett knäppe. Haha jobbig ponny. Ryktade iallafall. Vände tillbaks och då var han jätte duktig. Bästaste snällaste Dantis ♥
Bytte grimma också. Han fick en brun grimma, inte världens finaste men.. Det var för hans bästa ♥


Vi är lika på mer än ett sätt ♥


Åsikts inlägg - Dressyr

Jag gillar dressyr! Dom säger att det är nykeln till allt och håller faktiskt med där. Tycker även att det är roligat att titta på osv. Men tycker ändå mer om hoppning även fast dressyr är mycket vackrare , or how to say it.. Vet vad jag kan skriva mer.. Gillar dressyr men mer än det är det inte!


Dressyr



Dagen i stallet!

Godkväll alla roliga! :) Har precis ätit lite mat efter att ha kommit hem från stallet. Var en lite B:ig dag eftersom dom har vilodag idag. Jag & Isabel sovde hos Milla inatt & efter att vi ätit frukost stack vi till stallet. Är skapligt trött efter först en rolig dag i stallet förföljd av att sova hos milla nån timme , fortsätta vidare till stallet sedan cykla tillbaka hem.

Men när vi kom dit gick vi direkt till hagarna för att titta till Dante & Zello.. kelade lite med dom & sedan var det inte så mycket mer. Vi gick in till cafiterian & kollade på när dom hade körlektion osv. Det var en fjording som kördes för er som bryr sig.. Hah , men ska sticka och duscha nu! Hejdå!






Orka!?

Känner att jag inte har något att skriva om längre och att det blir samma sak varje inlägg. Har inte uppdaterat eftersom jag inte haft internet & har inte lyckats få tillbaka suget till att blogga. Vet inte vad jag ska skriva om osv. Känns lite frustrerande att visa av brudarnaistallet vill ta in en ny bloggerska för att det är för dålig uppdatering.. Känns som att allt är mitt fel. Jag vill förbättra min uppdatering men är inge kul liksom! Men jag ska ge det ett försök! Börjar med minst två inlägg per dag nu , om inte mer! Lovar att försöka så gott det går. & så får pappa sitt internet  imorgon , så det går åt rätt håll.



Men hjälp mig hålla bloggsuget uppe genom att kommentera så mycket som det går m.m. Tänker aldrig dra mig ur bara sådär. Isånafall utbyts jag. Kommer det in någon annan är det jag som åker , och så är det bara! Vad tycker ni om att byta ut mig mot någon annan som bloggar här? Alltså istället för mig! Det lär väl bli bättre uppdatering osv. så som det låter från Isabel! ..



Jag kommer plutten!

Imorgon åker jag till staller och ryktar bästa ponnyn. Ska rykta honom riktigt noga, och mysa med honom super länge. Ska hjälpa en tjej som ska ha honom också, eftersom han kan sticka och så när man vänder. Hon litar inte riktigt på honom iallafall. Så ska hjälpa henne. Ska även mocka och ev. byta grimma åt honom. Hans gamla mörkblåa börjar bli riktigt lerig och skitig nu. Ska sätta på ludd också. Såhär kommer väl dagen se ut ungefär.

Gå till stallet..
• Byta om.
• Vända Dante och rykta honom.
• Byta grimma osv..
• Mocka och sopa.
• Om jag HINNER smörja träns. Smörjde sadeln i tisdags.
• Hjälpa Pelin med Dante.
• Titta på lektioner.
• Käka något.
• Städa bland borstarna osv.
• Byta om.
• Säga hejdå till ponnyn och åka hem.



Detta skulle jag skaffa ifall jag hade häst.

TOTALT: 2016 kronor och då räknas inte sadeln och fårskinns padden med. Tänk om man var gjord av pengar.. '

Han kommer få det bra!

Idag går mina tankar till Amanda, som säljer sin häst Brolle på lördag.
Du har gjort ett super jobb med honom. Finns alltid fina du ♥
säg till ifall det är jobbigt och om jag ska ta bort..

Jag är med!

http://ponnymuppaar.blogg.se/2011/november/kollaaaa-hiiit-utkast.html#comment

Bloggpaus för Isabel!

Jag är hemma och är sjuk. Hoppas madde och Kajsa updaterar iallafall. Jag & Dante är förhoppnings vis tillbaks på Fredag!

Min allra största dröm..

.. är att få en egen ponny. En D ponny valack som är hur go och snäll som helst. Den är ljus brun med svart man och super vacker. Har super fina steg och älskar hoppning och markarbete. Den är pigg utan att bli het, kan rida ut både ensam och i grupp. Kan få för sig att bocka och busa ibland, så den inte är helt perfekt.


Jag ska ut på tävlingar, få outfits, rida ut, ta en galopp på nån åker och bada med hästen. Jag ska mocka och ge honom det hem han förtjänar. Kunna lita på honom till 100% och sattsa allt. Jag kan ju bara hyra foderhäst, det skulle betyda så mycket. Jag skulle bli en helt annan person, en helt annan person.. ♥



Failbilder..

Är du trött älskling?

Pilgrim försöker känna lukten av Frida arm bättre!

Madde är ingen match mot Taizon när han vill käka gräs?

En glad tjej åt vänster, en ful tjej som visar trosorna i mitten och en allmänt flummig tjej åt höger..

Madde älskar notera älskar hö!



Dagens ridpass - Macspot

Red spot idag. Han var rätt pigg men lite mindre pigg när jag skulle fatta galopp. Hade dressyr så satt rätt mycket ner. Började skritta på lång tygel i 5 minuter. Sedan tog vi tyglarna, travade lite. Vi jobbade på volterna lite självständigt. Sedan när vi gjort det en stund i båda varven så fattade vi galopp. Då var han pigg, jätte bra och lyssnade på hjälperna. Galopperade i båda varven saktade av, la upp stigbyglarna och började med en trav övning att vi skulle göra en liten volt i varje hörn, och på långsidan flytta dem lite undan för skänkeln.

Sedan innan vi skrittade av så tog vi en galopp i båda varven igen. Och då var han lite seg när jag skulle fatta, fick ta till med spöt där bak en gång. Klappade och berömde jätte mycket sen. Tycker ju inte om att använda spö, utan vill heldre fatta med endast skänklarna osv. Borstade av kratsade hovar och gav honom samt Dante lite godis innan jag åkte hem också! :)

Hiss eller diss?



Bedömning: Jag tycker att denna tröja är jätte fin och skulle själv kunna ha den!


Beskrivning: Jag tycker att denna tröja var därimot inte så vacker och jag skulle nog alldrig kunna ha den på mig. Den ser väll skön ut men ändå så får den en diss från mig.

En av videosarna ni önskade!

Ska vi göra fler?


Vad för slags video?

Vad ska vi göra för video till er! Bara en vanlig om vad vi gör eller vad som helst?
* När vi duschar en häst
* När vi ryktar
* När vi går ut & går med Akter eller liknande.

Kom gärna med egna förslag :)

Svar på frågestund - Madde

Vilka är era favorithästar på sorf förutom era sköthästar ?
Vad tycker ni om våran blogg ?
Rider kajsa & madde ?
Vill du tävla när ni blir stora ?
Drömhäst ?
Svar: Förutom mina sköthästar.. Jag vet inte riktigt men Dante & Ayla ligger ganska bra till tror jag!
jag tycker eran blogg är bra & intressant. Är lite mycket privatliv för att vara en hästblogg men annars är den super! :)
Jag rider som sagt på fritiden och är därför inte så dutig. Önska att ag hade möjligheten att rida mer en har tyvärr inte det!

vad tycker ni om:
pessoa?
sporrar?
hjälp tyglar?
ridskolor?
vill ni ha en egen ponny?
Svar : Jag tycker pessoa är ett bra bett på en stakr häs samt en ryttare som klarar av de. Tycker dock inte att ett sådant starkt bett hör hemma på en ridskola även fast hästen är starkt.. Jag vet faktiskt inte helt ärligt vad jag tycker om sporrar.. Lite olika , både bra & dåligt men jag föredrar inte sporrar.
Tycker precis som isabel & har inget att tillägga!
Jag tycker vissa ridskolor är bra. Vissa låter sina hästar gå på för tok mycket lektioner , även sorf om jag ska vara helt ärlig. Men jag tycker ändå hästarna på SORF har det jättebra med hagar m.m. i jämnförelse till vissa andra hästar.
Jag vet inte helt ärligt! Eller klart jag vill ha en men bara om jag hade en vuxen som är hästvan som hjälper med den.. Är inte klar i ridningen någonstans och skulle vilja ha en tll hjälp där då :)
Skulle ni hellre dö än era skötponnysar?
Svar: Oj , vet inte! vill ju absolut inte att Zello ska dö. Skulle nog ändå inte kunna döda mig själv för honom.. Men skulle nog kunna döda något annat djur för han.. Eller eror på vilket ;)

1. Vem hadde ni vart skötare på om det inte var de som ni har nu?
2. Varför just dante gulliver och zello?
3. Vilken ridskola skulle ni gå på om ni inte gick på sorf?
4. Vill ni ha en egen häst?
5. Vem/vilka skulle ni dö för?
6. Bästisar?

Svar : Ehmm, jag tror nog ändå Taizon får den titlen ;)
För att Zello är bäst! Och för att jag kan lita på honom upp till 100% och kommer alltid knna göra!
En riskola i Avesta med bara islandshästar!
Titta upp så har du svaret :)
Jag skulle kunna dö för in famlij & för att rädda alla djur!
Isabel ! ♥


1. Vad är så speciellt med era skötponnysar? (tog eran fråga xd)
2. Letar ni efter medryttarhäst?
3. Kan jag få din kamera Isabel?!!!  3333333
4. Vilka bilder blir finast, höst, vår, vinter eller sommar?
4. Favvoras?
5. Favvofärg?
6. Favvolåt?
7. Favvo bild på ni och era skötponnysar?
8. Och favoritbilden som ni har utomhus med någon ponny/häst (helst skötponnyn)
Svar : Allt är speciellt med lillkillen! Men det bästa med honom är nog att han är så goosig.
Ja , det vore kul! Kanske ska bli på en häst här i Broddbo när deras medryttare slutar:)
jag tycker lätt sommarbilder är finast. Men vinter gulligast , höst mysigast.
Jag tycker faktiskt om fjordingar sjukt mycket men nordsvenska är ändå dom finaste.
Rosa! :)
Jessie J - Who´s laughing now?


Favorit bilden på mig och lillkillen!♥
1. Vad är så speciellt med era skötponnysar? (tog eran fråga xd)
2. Letar ni efter medryttarhäst?
3. Kan jag få din kamera Isabel?!!!  3333333
4. Vilka bilder blir finast, höst, vår, vinter eller sommar?
4. Favvoras?
5. Favvofärg?
6. Favvolåt?
7. Favvo bild på ni och era skötponnysar?
8. Och favoritbilden som ni har utomhus med någon ponny/häst (helst skötponnyn)

Tack för alla frågor och hoppas ni fick svar på dem!


Svar på frågestund - Isabel

Vilka är era favorithästar på sorf förutom era sköthästar ?
Vad tycker ni om våran blogg ?
Rider kajsa & madde ?
Vill du tävla när ni blir stora ?
Drömhäst ?
Svar: Förutom Dante så har jag ingen som jag vill bli skötare på eller så. Men den jag gillar mest att rida är Macspot..
Jag tycker eran blogg är super skön, bra och underhållande att titta på, fin design osv :)
Ja, Madde rider ganska mycket. Men Kajsa rider bara ibland.
Om jag har ponny/häst när jag blir stor/större vill jag absolut ut och tävla!
Dante, haha! Men om inte han så får det vara nån connemara valack som älskar hoppning och är super snäll!

vad tycker ni om:
pessoa?
sporrar?
hjälp tyglar?
ridskolor?
vill ni ha en egen ponny?
Svar: Jag gillar inte pessoa, dock tycker jag det kan vara okej om folk som har starka hästar och kan hantera bettet är okej.
Samma sak med sporrar, om man kan hantera sporrar så är det helt okej.
Hjälptyglar har jag aldrig förstått mig på eller tyckt om. Martingal är väl okej om hästen drar upp huvudet, men hjälptyglar tycker jag annars är ett klart täcken på att du inte klarar av din häst/ponny.
Jag både gillar och ogillar ridskolor. Dock är det inte okej att kasta skit på ridskoleryttare som faktiskt försöker.
Ja, jag vill ha en egen ponny mer än allt annat!

Skulle ni hellre dö än era skötponnysar?
Svar: Jag skulle aldrig döda Dante, men samtidigt vill jag inte dö själv. Men om jag valde mig före Dante skulle jag aldrig kunna leva med mig själv.. Kan faktiskt inte svara på denna.

1. Vem hadde ni vart skötare på om det inte var de som ni har nu?
2. Varför just dante gulliver och zello?
3. Vilken ridskola skulle ni gå på om ni inte gick på sorf?
4. Vill ni ha en egen häst?
5. Vem/vilka skulle ni dö för?
6. Bästisar?
Svar: Jag skulle inte varit på någon. Men om jag måste välja så skulle det vara lilla Akter.
För Dante är så sjukt underbart snäll och gosig! ♥
Jag skulle vilja gå på Hamre mest av allt, men annars Heby om inte sorf då.
Ja, skulle kunna mörda för en häst känns det som just nu!
Skulle kunna dö för min familj & vänner.
Madicken & Kajsa är mina bästisar!

Kan inte visa nån gång filma och "visa" hur ni borstar, duchar en häst, smörjer eller nått sånt??:)
Svar: Självklart! Vi kan lägga ut en film hur man ska sätta på ett täcke lite senare! :)

1. Vad är så speciellt med era skötponnysar? (tog eran fråga xd)
2. Letar ni efter medryttarhäst?
3. Kan jag få din kamera Isabel?!!! <33333333
4. Vilka bilder blir finast, höst, vår, vinter eller sommar?
4. Favvoras?
5. Favvofärg?
6. Favvolåt?
7. Favvobild på ni och era skötponnysar?
8. Och favoritbilden som ni har utomhus med någon ponny/häst (helst skötponnyn)
Svar: Dante är speciell på sitt sätt, lätt och svår på samma gång. Super gullig och snäll. Omtänksam och allmänt rar. Kan dock bli lite smådryg och pigg på banan :)
Ja, vet inte hur länge jag letat efter medryttar häst..
Nej, tyvärr!
Sommar, men höst blir också väldigt fint!
Min favvoras är connemara med Gotlands russ och Islandshästar ligger mig varmt om hjärtat!
Vit, men om du menar på häst så är det flugskimmel eller isabella skäck.
Someon likes you..
Bild kommer längre ner!
Har typ ingen utomhus med Dante, eftersom han gärna sticker och så, men ska ju kanske bli fotad med honom när jag rider honom på Torsdag av en fotograf :)


Detta är min favoritbild. Han trycker sig liksom mot mig, har spetsade öron och jag bara älskar bilden. Bilden ger mig en känsla av frihet och kärlek på samma gång! ♥
Har dante skenat med dej?
Svar: Nej som tur är, haha! Vill ramla av honom dock, hih!





Dagens fråga!

Tycker ni detta är okej?

Vill ha eran åsikt nu! Själv tycker jag det är hemskt!

Ridning imorgon..

Blir att rida Spottis! ♥ Vi ska ha dressyr imorgon också, hade förra veckan. Ska träna lite mer på galopp fattningar från skritt. Han var super pigg och lyssnade grymt bra förra veckan. Så jag ser verkligen fram emot ridpasset imorgon. Hoppas på att han är lika pigg som förra gången, ska rykta honom riktigt noga innan också :)

Lägger ner ett tag..

.. med tävlandet. Visst jag kommer fortsätta hoppa. Men det är ingen på ridskolan jag känner liksom "ååh, den här vill jag hoppa med!" Dante självklart men han går alltid dem där högre klasserna, kan bli speedad osv. Orkar verkligen inte ha Zello igen. Inte som han bettede sig sist. Han kastade sig åt sidorna, var för tok för pigg, lyssnade ingenting, sprang in i saker på framridningen osv.

Så hjälper det ju inte att jag har för lång överkropp för han heller. Jag menar jag hållde mig kvar på Isidor när han höll på, jag hållde mig kvar på Emil idag, jag höll mig kvar när Ametyst sprang rakt in i staketet och stegrade, och då var jag barbacka? Så problemet sitter liksom i att jag har för lång överkropp för Zello. Jag håller mig inte kvar när han kastar sig osv. Känner verkligen att jag har noll kontroll. Så lägger ner med tävlandet ett tag framöver. Hur mycket jag än tycker om det. Vill ha en egen ponny som jag kan lita till 100% på...


Lek med shettisarna..

Lekte lite med Ronja & Evita i paddocken efter ridningen och avryktningen. Borstade dem först, gjorde Evita superfin. Kallade henne för "prinsessan mini". Sprang runt med dem i grimskaft och lite så. Dem var super snälla och söta. Fick några få bilder, här kommer dom! ♥
Söt som socker, eller? ♥


Voltige tävling och ryktning av Gulliver!

Hej hej bloggen. I dag var jag i stallet med mamma och kollade på voltige tävlingar. Linn, en tjej som bor i lägenheten brevid oss var med och var jätte duktig. Vi kollade också på Märta, Frida och massa anndra grupper.
Det gjorde vi först och sen jag ner för att kolla om Gulliver hade ätit klart så jag kunde rykta han, när jag kommer ner ser jag akter komma travande i mot mig men han sprang raka vägen in i sin spilta och då satt Sara fast han. Sen gick jag ut, frågade och jag fick hjälpa till att ta in hästarna, gick och hämtade ett grimskaft men då ser jag Gulliver komma travande in i stallet och ställde sig och åt hö vid akters spilta men sen tog någon fast han och jag gick och tog Prins istället. Sedan gick jag upp och kollade på tävlingen. Men sen gick jag ner och han var klar så jag ryktade han.




Linn


Pernilla




Frida


Märta










Ridningen på Grällsta!

Red bästa Emil! Började med att komma dit, gick till stallet. Hämtade Emil och sedan ryktade jag honom. Han var väldigt lerig, så jag ryktade honom jätte noga. Kratsade hans hovar, borstade ansikte och borstade man och svans. Han var jätte mysig, så pussade jätte mycket på honom. Sedan när vi var klara, så gick vi ut på banan. Spände sadeljorden och hoppade upp. När jag suttit upp skulle jag fixa stigbyglarna. Han gick omkring hela tiden, jobbig ponny? Blev klar efter en hel del envishet och tjat. När jag var klar skrittade jag ut på spåret. Efter framskrittningen så började vi trava, han var pigg.

Red cerpentiner, snett igenom travade över bommar osv. Sedan var det dags för första galoppen. Han var skit pigg, stack iväg i världens galopp. Tog ner huvudet i backen och sparkade vilt omkring sig. Men jag satt kvar, och läraren sa att jag var super duktig som höll mig kvar. Haha, efter det så hoppade vi lite. Så skulle jag hoppa ett 50 cm hinder i galopp. Han hoppade det jätte bra. Men efter hindret gjorde han samma sak som innan. Höll mig kvar fattade ny galopp och hoppade ett 55 cm hinder. Och då bockade han både innan och efter hindret. Så jag nöjde mig med det och hoppade endast i trav efteråt. Innan vi skrittade av sedan så hoppade vi en liten bana! Duktigaste, finaste Emil Ek! ♥

Önskelista 2011


Dagens fråga!

Tycker ni det är okej att vända en ridskolehäst bara för att fota den?
Jag själv har aldrig vänt Dante bara för att ta kort. Dem är fortfarande ridskole hästar och behöver all lugn och ro dem kan få. Jag blir själv väldigt irriterad på folk som vänder ponnys bara för att ta kort, så onödigt. Enligt mig då, vad tycker ni?


Tagga hoppträning.

Ska snart slå på en film och tagga inför hoppträning imorgon. Hoppas det går bättre än vad det gjort idag. Ska förbi sorf först och hämta min väst och hjälm sedan så hämtar P upp mig. Ska träna i en timme. Ska iallafall hoppa 70 cm, får se om jag höjer sen. Ska fråga Sussi (tränaren) om hon kan filma/fota mig. Hörs kanske imorgon innan jag åker iväg. Glöm inte frågestunden, den som frågar mest får en länk och ca 39-49 nya besökare! :)
Sist jag var på grällsta med Frida och hade finaste Ametyst. Vet att jag skulle behöva vrida min skänkel något på översta bilden. Men min hoppteknik har utvecklats mycket sen bilden togs. Det var trots allt i början av sommaren bilden togs.

Resultat från CR:N!

Först så var jag lite tidig, så fick stå och vänta utanför framridningen. Väl inne så var det bara 5 starter innan mig. Och han töntade sig så fort jag satt upp, kastade sig åt sidorna, överpigg och bara sprang iväg och hade verkligen noll respekt för mig. Hann varken hoppa eller galoppera inne på framridningen eftersom han höll på..

Sedan inne på banan då, så fort jag skulle börja trava så stack han iväg i galopp, hoppade första och andra hindret super bra. Sedan till trean då.. Han blev super taggad och gjorde värsta snäva svängen till trean så jag tappade båda stigbyglarna, fick tag på den ena men struntade i den andra så hoppade typ halva banan utan en stigbygel. Sedan efter sista hindret så ökade han galoppen, och han trodde att han skulle hoppa ett 60 cm hinder. Så styrde undan honom, han hoppade åt sidan drog ner huvdet och två sekunder efter låg jag på backen. Jag har ju så stor överkropp på honom, så jag min kropp hinner aldrig med när han kastar sig åta sidorna.. Garvade nästan ihjäl mig, haha.. Aja, fångade in Zello bello och skrittade av. Han hade så mycket överskotts energi så travade lite, skulle ta galopp men struntade i det eftersom han hade bettet sig som han hade. Så jag inte flög av igen och han sprang ut i skogen eller nått. Ryktade av ponnyn och sa hejdå. Går verkligen inte att bli arg på honom, bus häst ♥

Tillbaka!

Hej igen bloggen! Har varit borta ganska länge men nu är jag tillbaks. Kommer vara mer i stallet nu så det kommer bli mer inlägg! På söndag kommer jag också vara borta, ska kolla på voltige tävling :D Men jag ska försöka hinna med ett litet inlägg iallafall. Och imorgon kommer jag inte heller vara hemma fast jag kommer nog kunna blogga på kvällen.


Svar på kommentar - Vilka är BIS?

Det är jättemånga som har frågat vilka bis är när Madde gjorde ett inlägg som det stod BIS i.. Bis står självklart för BRUDARNAISTALLET :) Hah , hoppas ni fick svar på frågan :)

Lite bilder sedan stallet igår :)


Bloggpaus mer eller mindre..

Hejsan! Ja , som sagt så kommer inte jag att blogga dom här dagarna framöver.. Mår verkligen jättedåligt. Har 39 graders feber & allt jag äter kommer upp igen , if you know what I mean ;) Och det blir också till att ställa in planerna med Isabel & Pelin om att åka och rida på söndag.. Tänkte bara berätta det att det inte kommer bli någon update från min sida :(

Tips!

Eget häst schampo! Du blandar bara helt vanlig tvål & vatten. Funkar super, och är mycket billigare för dem som inte har lust att köpa schampo. Madde brukar blanda tvål med vatten när hon ska duscha Zellos man och svans. Funkar super! OBS! Var noga med att du får ur allt schampo, annars kan det börja klia!





Startlistan är ute!

Jag är sist på 40 cm, med Zello. Grymt! Sara kommer och hjälper mig i morgon bitti med honom. Eller hjälper och hjälper, hon ska typ bara borsta honom och göra han fin helt enkelt medans jag fixar frisyren. Han tycker ju inte om att ha uppsatt man, så det blir ingen frisyr i manen. För jag vill ju inte distrahera honom på banan.. Ska inte klä ut mig, bara ha som en rosa "ponny outfit". Blir säkert super bra! ♥

Bilden är riktigt orättvis. Vita ridbyxor och en ljus rosa & vit tröja. Sedan ska jag ha en ponnyhuva (rosa) rosa strumpor, vitt schabrak och mina jodphurs som är smörjda och fina tills imorgon. Ska ha ett rosa glitterspö också. Ska fråga Sara eller Märta om någon utav dem kan filma min runda också. Blir tråkigt att skritta av själv imorgon, haha!


Åsikts inlägg - Allmänt om hästplågeri.

Hela tiden så går jag runt och funderar, hur kan man rycka en häst i munnen och vara medveten om att man gör illa den? Hästarna som alltid stått på våran sida och låtit oss bestäma över dem mer eller mindre. En häst ska ha det bra, ha fina hagar, väl ryktad, ha tillgång till vatten hela tiden, få rätt foder och bara ha det allmänt bra helt enkelt.
Hästar vill precis som vi bli behandlade med respekt. Ryttare som rycker i en häst's mun, sparkar hål på hästens mage med sporrar och slår dem med spö så hästen ömmar, gör hästen rädd för dig som ryttare.
På bilden ser man en blödande häst, en glad gubbe och nån tjej.
Att se en häst som får spark slag och ryckningar i munnen fastän den gör sitt bästa är hemskt. Att veta att man inte kan göra någonting förutom att titta bort, är hemskare. Men att tänka att man var hästen i den situationen är hemskast.
Sedan till skötsel och hantering. Du kan rida din häst hur bra som helst, men om du inte sköter hästen så spelar det ingen roll. En häst ska aldrig få skavsår pga för dålig borstning, inte kunna gå pga oskötta hovar osv. En häst ska ha det bra helt enkelt. Hästar ska vara få vara leriga när dem busar i hagen, men ska vara fin på banan, eller?
Titta på filmen och tänk till en extra gång.


Mysig torsdag i stallet.

Hej alla! Nu har jag precis kommit hem ifrån sorf, har hunnit duscha osv. Iallafall så var det ju skötarträff idag, skulle även ha lite ridning men det blev det inget av eftersom Fia var sjuk. Men skötarträff var det iallafall, tog in Dante, lät han äta smörjde träns och hans andra skötare smörjde sadel. Sedan hjälptes vi åt med att borsta honom osv. :)

Sedan så gick vi upp fikade lite, sedan så gick jag & Madde och kollade på en hopp grupp. Var super kul. Sedan så stack vi ner till bockarna i ca en halvtimme. Sedan fick jag Madde & SaraB stå och hålla i tre privat hästar. Min häst som jag hållde i var bara 3 år så den var ju lite dryg, men super snäll & framför allt söt.
Sedan så fick jag huvan och schabraket av AlvaW också. Super fint, gick ner och provade på Dante sen, det satt jätte bra! Super nöjd! ♥






Skötar ridning snart!

Klockan elva börjar jag dra mig till stallet. Ska förhoppnings vis möta upp Madde så vi kan rida tillsamans. Det är skötardag där vi bara sköter våra hästar, rider och har allmänt mysigt. Blir super kul! Ska självklart försöka få rida Dante. Annars om jag inte får Dante vill jag rida Spot.. Aja, hoppas på bästa Dante iallafall. Vi hörs, ciao!
Senast jag hade bästa Dante, älskar dig ♥


Ni är grymma!

Bästaste bloggläsisar! Får ett SÅNT bloggsug när ni komenterar så bra! Vi älskar er! ♥

9 nyheter om SORF ..

1. Gulliver hette från början Linus.
2. Pilgrim såldes idag.
3. En ny häst har kommit till sorf nu. Hon heter Millie och är skäck.
4. Dom har köpt in nya saker till sorf nu. Som t.ex. borstar , hovkratsar osv.
5. Pia har slutat jobba nu , Mona har kommit tillbaka..
6. Issa & jag frågade Anna idag när Nicolai's ben blir läkt. Hon svarade att hon inte visste & att dom säkert skulle haft sålt honom innan.
7. Franz får stå utan täcke om nätterna i uteboxen nu.. Vet inte varför men tycker inte det är speciellt schysst!
8. Dom kanske stänger kiosken pga. för mycket stölder..
9. Dante har blivit helt crazy. Han skenar på lektioner , sticker när han vänder , sticker när man ska ta in från hagen m.m.


Skönhets tävling!

Blogg

Spökövernattning + dag i stallet! :)

Hej alla trötta.. Just nu sitter jag framför tv & datan och bara varvar ner. Mår inte så bra men har haft två sjuka dagar. Igår , på spökövernattningen , var det riktigt kul! Vi började när vi kom dit med att lägga våra grejer i omklädningsrummet. EFter det kommer jag inte riktigt ihåg vad vi gjorde. Isabel & Kajsa var iallafall inte där eftersom Issa red & Kajsa fota. Så jag satt & hade as kul med Märta , Frida, Jenny & Emmie. Vi åt och lekte lekar , riktigt kul! Sedan vid typ halv tio var det dags för spökrundan.. Jag gick med Eveline, Frida, Kajsa & Isabel. Det var helt sjukt kul. I början var det bara läskigt , men efter ett tag var det riktigt kul. Var inte så läskigt på slutet faktiskt.

Men när spökövernattningen var över vart det till att bara vara i stallet.. Och mysa med lillkillen. Dom var ute i hagen den mesta av tiden så vi lekte lite med dom där. Lillkillen är grymt mobbad.. Haha , men han var ju inte så lite kaxig heller.. Efter ett tag var det dags att ta in dom & jag tog in Zello & Taizon. När dom ätit klart ryktade jag Zello & duschade honom.. Tro mig , det behövdes! Men lite bilder då! :)







Grym dag igår, inatt, idag!

Hej på er! Kom nyss ut ifrån duschen, var på sorf hela kvällen igår, hela natten igår och hela dagen igår. Ett inlägg om spökövernattningen kommer senare! Iallafall så gick vi ut till ponnysarna ungefär runt 10 någonstans där. Vi fotade dem när dem busade i hagarna, myste med dem, gav dem gräs osv. Dante var riktigt mysig som vanligt. Fast en riktig liten kax-ponny mot dem andra ponnysarna.

Iallafall så tog vi in dem sen, tog in Dante & Rubikon. Sedan så stack vi till caféterian åt lite, gick och myste med Rommel i ridhuset och sen ner till ponnysarna. Duschade Akter, sedan så vände jag på Dante och ryktade honom. Jag, Nathalie & Madde körde typ en "skönhets tävling". Dante slog lätt som en plätt både Taizon & Mirte som han tävlade mot, enligt mig då..
Efter vi fixat allt det och vänt tillbaka ponny skruttarna så gick vi upp och kollade en hopplektion med privat hästar. Var as kul. Satt i ungefär en timme, 40 minuter och kollade på det. Gick ner till Alexandra, stod och snackade med henne medans hon fixade Charm. Sedan så sa vi hejdå och åkte hem. Hämtade ut globen horse show biljetter också föresten! Taggad inför imorgon också då det är skötar ridning! :)





Svar på kommentar! :)


Märta om bloggpaus : För alla eller bara för diig??! :P
Svar : Bloggpausen gäller bara för Isabel. Och Kajsa då som inte kan blogga! :)
Hoppas du fick svar på frågan! :)

Vad ska förbättras från oss?!

Nu vill vi veta! Vad tycker ni om bloggen & vad kan vi förbättra?

* Uppdaterar nån av oss för lite?

* Har nån av oss meningslösa eller bara ointressanta inlägg?

* Har nån av oss samma bilder eller fula & suddiga bilder?

* Skriver nån av oss inlägg om vardagslivet eller blandar in saker som inte har med hästar att göra ?


Svar är det vi vill ha!

Planer för dagen! :)

Hej alla fina! Idag är det planerad spökövernattning men jag är lite osäker.. Mitt internet gick sönder för läänge sedan och då skulle Ella anmäla mig istället. Men jag har inte fått något svar. Så jag vet inte om jag är anmäld liksom. Men hoppas på det annars får väl mamma komma och hämta mig igen , hah. Iallfall så kommer jag gå spökrundan. Jag & Isabel filmar när vi går spökrundan. Kommer bli en hel del skrik. Och kort såklart :)

Längtar riktigt mycket! Men är skitnervös att jag inte kommer med. Det går nog bra. Jag kommer iallfall åka dit & se vad som händer. Men om jag gör det så lovar jag att det blir det roligaste jag gjort :) Längtar sjukt! Men ska dra och packa nu! Hejdå!

RSS 2.0