Vi taggar järnet tills imorgon!


Hemma från heldag i stallet!♥

Tjabba alla! ♥ Jag har precis kommit hem från stallet med Isabel & Kajsa samt Frida & Märta. Har vart en riktigt lyckade dag. Jag har kommit mycket närmare Ayla känner jag men är fortfarande väldigt osäker på bakovarna att kratsa. Hoon känner av att jag är osäker med henne och därför tesar hon mig gång på gång men idag gick det bättre. Fick ganska bra kontakt med henne och klarade av att både kratsa bakhovarna och sadla av.. Det är Aylas svaga punkt för er som bryr er. Alltså att sadla henne. Sadeln är hennes fiende , hah.

Men imorgon blir det clear round! Inte så taggad som jag borde vara.. Är skitnervös eftersom det handlar om Ayla. Men vi ska nog fixa det. Hoppas jag.. Haha , är typ skitnervörs bara för att hon har sparkat mig en par gånger. Haha , fett tönt jag vet! Aja , men det kommer bilder snart som laddas upp av Isabel så snart hon har laddat upp dom! Vi ses kanske imorgon då och det kommer såklart ett inlägg om clear rounden imorgon!

Fredagen i stallet!

Började med att rykta Dantis. Invigde hans nya ludd, han blev super söt! Min lilla kille! ♥ Vände på honom, och måste säga att han har börjat lita på mig mycket mer. Han stack inte ut med mig utan gick super fint brevid mig. Borstade honom, kratsade hans hovar, borstade ben, borstade ansikte, svans och man. Sedan vände jag tillbaks.

Taggad och klar inför clerrounden är man också. Bytte Zellos schabrak, hjälpte Madde lite med Ayla samt var med lite vänner. Så nu är allt klart inför imorgon! Snacka om att jag längtar! Ska möta upp Madde i stallet klockan sjugo i åtta iallafall. Blir grymt! Videoblogg och så kommer imorgon. Hoppas på att vi båda kommer hem med rosett.
Ignorera att jag ser allmänt ful ut. Men fokusera på finaste Dantis!


Planering för Ayla! ♥

Hej alla fina! Jag ska ha Ayla på clear rounden! Toppen känner verkligen för att rida henne.. Och ännu bättre , hoppa med henne. NOT! ÅÅh , varför valde jag henne om jag får fråga mig själv. Aja , det är som det är. Jag tänkte berätta lite om vad jag tänkte göra med Aylisen om Pernilla som också ska rida henne går med på det.


* Flätad man.
* Superfint borstad.
* Pälsglans on!
* Borstat hovskägg.
* En bara liten fläta genom henne väl borstad svans. :)
* En massa taggning dagen före så att jag inte får samma känsla som förra gången. :)

planering inför nästa vecka + lördag söndag

Lördag: Kanske följa med Issa till cleorund.

Söndag: Åka in till sorf och leda.

Måndag: Vilodag

Tisdag: knäppa kort när Issa rider.

Onsdag: Åka till stallet med Rebecca.

Torsdag: Vilodag

Fredag: Kanske stallet med Madde, Märta och Issa.

Lördag: Vilodag

Söndag: Stallet och leda.

  Och såklart så kommer jag rykta Prins när jag åker dit. ♥

Hemma från Märta , Kajsa , Gus och Bessi.

Tjabba alla! ♥ Just nu har jag precis kommit hem , duschat av mig lite och hunnit äta lite oxå. Jag åkte till Märta efter skolan idag men Kajsa. Vi skulle rida Gus och kanske Bessi. På vägen dit funderade vi på vad vi skulle göra. Då kom Märta på den underbara iden att vi kunde rida till brottet med Gus och sedan bada med honom. Riktigt kul tänkte jag.. Men tro mig det vart både kul och läskigt! Det hade gått bra hela vägen och han kändes riktigt skön och bra. Inte stell , inte stressad utan helt avslappnad och så. Sedan bytte jag och Kajsa så att Kajsa fick rida honom och så händer det som vi minst ville skulle hända. Jag vet inte precis vad som hände för det hände så snabbt.
Men det kom iallfall en lastbil i en jävla fart! Gus blev självklart rädd för han är väl ändå en häst. jag tror han började skena och Kajsa flyger av och landar i diket. Gus skenar fram framför lastbilen och gissa vad lastbilschafförn gör.. Inte stannar iallfall! Han fortsätter att åka och svänger av efter ett tag.. Men han jagar alltså Gus på vägen mer eller mindre. Jag och Märta sprang och fångade in Gus medan ett par som körde förbi tog hand om Kajsa. Vi gick till Kajsa med Gus och Kajsa hade ont i höfften och armen. Men hon erkände senare att hon mest vart rädd.. Men det slutade med att vi badade och hade mysigt vid brottet med underbara Märta och underbara Gus. Tack för en grymt fin dag tjejer!
lite bilder!









Två sekunder efter den här bilden ramlar Kajsa av..

Nu är vi framme vid brottet och Gus förtjänar lite vatten.


Älskaar bilden!


Igga hjälmar & "ridkläderna" :)


Pyssel tips!

Du behöver:
• Lim
• Mönstrat papper
• Tråd eller guld tråd
• Tyg blommor
• Klister pluppar
• Sax
• Häst bilder

Såhär gör du: Börja med att klippa ut de mönster du vill ha på själva bok märket. Klipp sedan ut häst bilden/häst bilderna. Klista på häst bilden/häst bilderna på bokmärket. Pynta sedan ditt bokmärke som du vill! Här är det fritt fram med fantasin.

Underbart..


Detta behöver göras imorgon.

Åka till stallet, rykta våra sköthästar.
Mysa en massa med dem samt fota dem lite.
Tagga våra hästar vi ska ha på lördag.
Madde kanske ska duscha/spola av Ayla.
Smörja träns + sadel samt byta schabrak till våra hästar vi ska ha på lördag.
Borsta av våra tävlings kläder, samt smörja våra skor + short chaps till lördag.
Fodra våra sköthästar.
Säga hejdå till hästarna och pussa på våra sköthästar.
ÅKA HEM OCH TAGGA, TAGGA, TAGGA!



Mitt paket!


Sötast öra?


Dagen i stallet i går!

Hejsan! I går var jag i stallet med Issa och Märta. Jag och Issa gick och ryktade våra sköthästar medan Märta inte hade kommit än. Sedan när hon hade kommit var vi väl lite uppe på cafeterian och kollade lite på när thomas red och några anndra grupper. Senare på eftermiddagen sådär gick vi in till en häst som stog och betade och satte oss på en bänk som stog där. Vi satt där och pratade rätt så länge sen kom hästen till oss så vi passade på att mysa med den lite. Sen var det dags för Issa att rida och hon kulle rida Spot, hästen som hon inte så gärna rida rider. Sen kom henne mamma och vi åkte hem.  Tack för en underbar dag tjejer! ♥



Outfit ♥


Svar på fråga - Vad är det för häst?

sv. På bilden är det Madicken & Rubikon. En ny häst på sorf, Rubikon är svart skäck. Syns inte så bra på bilden men det är han iallafall. Super snäll och fin häst!


Vad jag tycker om Milla & Bull.

Dem är riktigt fina ihop. Dem har vunnit tävling på tävling och Bull är som en helt annan häst med Milla på ryggen. Hon sköter honom super, är noga med det hon gör osv. Tycker att hon ska sattsa på han, bara han. Då kan jag garantera att det kommer vinna allt, kunna hoppa allt, klara allt tillsamans. För dem är ju licksom ett lag.
När Milla sköter Bull tänker hon på att vara försiktig, villket också är väldigt bra. Somsagt väldigt noggrann med det hon gör.
Bull litar på Milla, det märks tydligt. Bull gör inte så som han gör mot Milla mot någon annan. Bull är snäll, och han kan vända sig självt, när du ska vända honom. Bara du knäpper loss honom, går ut och bara står där så kommer han. Folk säger hela tiden att ni är som gjorda för varandra, så here i go. Ni är som gjorde för varandra. Så Milla jag önskar dig bara lycka till! Du och Bull kommer att komma långt! Det kan jag lova, för så stora framsteg ni har gjort på så kort tid, kan jag lova att det, det är magi.
Even if everything went wrong, and everything crapped himself. So there you have for each other.


Dagens ridpass

Jag red Spot och vi hade hoppning! Gick super och han var sådär lite "lagom" pigg. Först började vi värma upp i skritt sedan tog vi tyglarna bytte varv, arbetade lite i skritten. Få dem skritta på lite, sedan så kom vi fram i trav. Travade över cavaletti bommar. Han skötte sig super! Sedan så hade vi som små "hinder" som vi hoppade över.

Sedan så tog vi lite galopp i båda varven. Han var mycket piggare i höger varvet, men han var duktig i vänster varv också. Berömde väldigt mycket och pratade med honom. Sedan så började vi hoppa kryss, skulle hoppa i trav och landa i galopp. Han landade i galopp en gång, haha! Måste träna lite på min framåt bjudning. Sedan så hoppade vi i galopp och han var duktig! Skrittade sedan av osv.. :)
två av ridvägarna vi red..

Dag 5.

Favoritbilder jag tagit : Oj , det är många bilder som jag tycker blivit supersöta på olika hästar. Jag älskar typ här hästen gäspar eller bara ser konstig ut för den blir så sjukt gullig då! Men om jag
måste välja blir det nog den här..

Har ingen anledning alls till att älskar den här bilden men blir liksom bara skiitglad av att se
den.. Liksom varken han eller jag bryr oss om kameran utan nånting som hände vid Zello... :) Hah



Heldag med Bessi, Märta, Gus & Kajsa!

Hej på er mina vänner! Idag var jag med Märta & Kajsa efter skolan. Och det mesta har Kajsa redan berättat men jag tänkte berätta lite om hur det gick med Bessi i helhet. Började med att ta in han från hagen och ta av han täcket. Han fick nån sorts panik när jag och Märta tog bort täcket han typ kastade sig bakåt och så..

Sedan i ridningen var han pigg, han är ju halt så jag skrittade bara. Först när jag hoppade upp så stack han typ iväg, inte i galopp eller så, men han stack iväg ut mot nått högt gräs. Sedan ville han inte vända, och så. Men sedan när vi kommit ut på vägen så gick det bättre och han lyssnade bättre. Så jag skrittade där med långa tyglar och bara gled omkring. Fick verkligen känslor för den hästen idag alltså! Bessi ♥

Ridtur med Gus och Bessi

Hejsan! Jag och Issa kom nyss hem från en ridtur med Gus och Bessi. Först när vi kom dit gick vi in i hagen och satte på dom sina grimmor och tog in dom i stallet. Sedan gick Märta och hämta hjälmar m.m medans vi ryktade Bessi och Gus. Sedan var det dags att rida. Vi skulle rida på stubbåker så då fick jag rida på Bessi på vägen dit medans Märta red Gus och Issa tog lite kort. När vi var framme hoppade jag av och lät han beta lite. När Märta skulle börja galoppera var det dags..

Gus började busa men det gick bra. På vägen hem fick jag pröva rida gus medans Issa red Bessi. Sedan började det med att jag höll på att ramla av från sidan sen började han busa mig men det var ju lite roligt och det gick bra. Sedan ryktade vi av dom och åkte hem.

Dagens voltigepass - Lorden , Ayla

Tjabba alla! Idag var jag på voltige lektion. Riktigt kul som vanligt. Vi började med att värma upp och stretcha. inget ovanligt med det. Sen var voltige bockarna upptagna så vi fick börja direkt på Lorden. Det gick bra men man kände att han var ovan. Han var stel och väldig glad kan man säga. Hen verkade tycka det var kul.. Men iallfall så hoppade vi upp i skritt och gjorde sving och grundsitts i skritt. Sedan gjorde vi samma sak i galopp. Lorden var verkligen rikitigt konstig och kändes sjukt obekväm. Det gick inte att göra sving för att han var så stel och.. Alltså han var så konstig bara på nåt sätt. Sen när vi var klara på honom gick vi till voltigebockarna och skulle göra lite kyrer där. Där gjorde ledarna upp ett schema inför tävlingen som vi fick öva in på bockarna.

Sedan fick vi göra det på Ayla. Hon var mycket skönare och stabilare än Lorden. Det gick bra. Vi började med vanlig grundsitts. Sedan gjorde vi kyr. När vi gjort det fick vi göra kvarnen och knästå. Gick bra. Lite axelsving och sånt fick vi ockå pröva. Gick jättebra på Aylisen! :) Bilderna har tyvär inte Joanna fört över än men don kommer imorron! :)

Jag blev lucia kandidat!

Är så sjukt lycklig just nu! Blev lucia kandidat, och jaa.. Innan var jag super nervös. Dem ropade upp namn efter namn, sen bah: Isabel Håkansson! Snacka om att jag blev över lycklig. Och att det var över förväntan. Blir jätte kul iallafall, och jag ska försöka vara med på varenda träning. Ville bara säga hur det gick.. Återkommer!



Veckans planer


Funktionärs ridning

Som igentligen skulle kommit ut igår.. Well, well. Gick bra! Jag red Mirte, började med att ta henne till skötarspilltan. Inga problem, hon gick snällt brevid och så. Borstade henne, kammade hennes man och svans, borstade ansiktet, gjorde rent hovar, kratsade hovar och lite så. Sedan slängde jag upp sadeln, hon var snällare än hon brukar. Sedan tränsade jag och gick ut i stora paddocken.

Satt upp sedan så skrittade vi fram på lång tygel, så att dem fick sträcka på sig. Sedan tog vi tygeln och då blev Mirte lite stel, men efter ungefär fem minuter började hon slappna av. Började trava lite. Sedan red vi lite cerpentin bågar. Gick bra och hon skötte sig utmärkt. Och innan vi skrittade av tog vi lite galopp i båda varven, hon var pigg och glad lilla Mirte.
Mirte var fin i vit rosett och fläta.. ♥

Kör tur med Gus!

Jag och Kajsa var lite med Märta nu på förmiddan. Vi körde lilla Gus, gick bra! Han var pigg och glad. Dock så är han "barfota" så det gjorde ju lite ont för honom att gå på grus. Så vi körde för det mesta på banvallen. Gick super! Och när Märta typ smackade på han så typ.. jag vet inte vad han gjorde men han typ hoppade till och började galoppera. Alla vi drogs bakåt, och bah: jävlar!

Sen så fick jag och Kajsa prova köra också. Var kul! Var lite svårt och det kändes konstigt hur man hållde fingrarna i början men både jag och Kajsa vande oss. Sedan när vi var klara (efter en två timmars körtur) svampade vi av, borstade, och kratsade vi hans hovar. Sedan ledde Märta ut honom till hagen. Tack för en rolig dag Märtis!


Dagens ridpass - Ayla

Vi red ute i stora paddocken eftersom det var så fint väder. Ayla hade vart krånglig i hanteringen så jag var inte riktigt sugen på att rida henne. När vi fick sitta upp började hon slänga med huvudet igen. Sedan gick vi ut på fyrkantsspåret. Hon kändes orolig och stressad. Jag ville verkligen inte rida henne. Efter ett tag kändes hon mer bekväm och lung. Vi tog tyglarna och skrittade lite till. Efter ett tag började vi trava och Ayla var riktigt pigg och rolig faktiskt. När vi travat några varv skulle vi göra någon slags övning då man skulle vända snätt igenom till mitten och sen snätt ut till andra hörnet.

Det gick bra och det var inga problem att "hålla igång" henne. Hon travade på fint och lyssnade jättebra på hjälperna. När vi gjort övningen några gånger får hästarna sträcka på sig lite och vi låter dom skritta på lång tygel. Det märktes att Ayla uppskattade det. När dom sträckt färdigt på sig tog vi tyglarna och började trava banan igen men den en volt i mitten istället för att bara svänga. Det gick super! Hon var helt underbar att rida och superduktig. Efter det lite galopp men jag följde med Kajsa mellan bomarna istället. Gick bra och Ayla struntade i att hon inte hade dragkraft. En lyckad ridlektion enligt mig!


Dryga Ayla! ♥

Idag hade vi funktionärsridningen! Var super kul och jag red Ayla. Vi kom till stallet tidigt , vid typ halv nio. Vid fem i halv tio började jag fixa Ayla eftersom vi började tio. I början kändes allt riktigt bra och jag fick en good feeling , hah. Sen började hon. Med sitt släng med huvudet , trampa omkring m.m. Jag borstade av henne och hon var riktigt tjurig och jag kände liksom "nej jag vill inte!" Men jag fortsatte och hoppades på att det skulle ge sig. Efter ett tag var jag klar med borstningen och jag skulle kratsa hennes hovar. Framhoven gick sådär men den funkade..

Sen skulle jag kratsa bakhoven , och hon sparkade mig.. På höfftbenet och jag kände liksom , fyfan jag vill inte rida henne! Men jag gav inte upp , Isabel sa åt mig att testa igen och jag gjorde som hon sa... Och hon sparkade mig igen. Då fick Isabel testa och då ville hon inte sparkas.. Sen kom Marie och skulle gå förbi henne och hon sparkade Marie , Johanna kom med sadeln och hon sparkar Johanna.. Aja tänkte jag , jag ger mig inte nu när hon är klar. Ridningen gick bra och jag förklarar mer om den i "Dagnes ridpass - Ayla" inlägget!






Stallet efter skolan..

Hej hej bloggen!
I dag efter skolan åkte jag.Issa, Milla och Sara till stallet. När vi kom dit gick vi direkt till skåpen, hämtade våra stallkläder och bytte om. Sen gick vi till våra sköthästar och ryktade dom. I Dag var Prins super duktig med att lyfta hovarna.. Sedan gick jag runt till alla hästarna och tog bort all lera med piggborste. Sedan började lektionerna och Prins gick 6 gånger på rad. Så jag fick nöja mig med att sitta uppe på cafeterian och rykta anndra hästar. I morgon sover jag hos Milla och dan efter blir det funktionärs ridning, ska ha Prins♥ såklart




Mycket glad tjej!

Gick super, duper, uber, dunder bra idag! Var med Milla, Sara och underbara Kajsa i stallet. Började med att rykta och till en början kände jag bara, nej jag orkar inte vända och bråka med Dante. Men det var trots allt över en månad sedan jag vände och ryktade. Så jag vände honom gick bra, han stack inte ut. Berömde jätte mycket och han fick lite gott. Började med att borsta igenom med rotborste, sedan borstade jag man, svans & hovskägg. Sedan kratsade jag hans hovar. Borstade hans ansikte, kratsade hans hovar sedan vände jag tillbaks.

Sedan så mockade jag och Milla. Mockade lite extra noga hos Dantis, sedan spånade jag på lite hos honom. Blev fint, och han blev nöjd. Efter så bytte vi om, gick och gav våra hästar lite äpplen, sa hejdå och åkte hem. Fick reda på att jag skulle rida Mirte på lördag föresten. Blir kul, längesen jag red henne!
Nytvättat och fint ludd också, han får ev. sina nya ludd på lördag. Med både nos och nacke!


Dagens fråga!


TIPS: hästgodis

Det du behöver är:
1/2 dl grovt mjöl
1 1/2 dl ekologisk havregryn
rivna morötter & äpplen
1 msk ljus sirap

Börja med att hälla i vetemjölen och havregrynen. Rör sedan om långsamt medans ni häller i sirapen. Sist river ni i äpplerna och morötterna. Ställ det sedan i ugnen på 170 grader varm luft i ca 5-7 minuter och låt det sedan stå och efter rosta i fem minuter. Klart och färdigt att ge din häst!


Tips på vad vi kan börja med?


Hiss eller diss?

Min bedömning: Tycker att det helt beror på villken outfit man har. Vet att jag hela tiden tjatar om outfiten och så, men jag tycker att det faktiskt är rätt så viktigt och framför allt en kul grej. Jag kan tyvärr inte bestäma vad jag tycker om dessa stigbyglar. Vad tycker ni?

Dagens ridpass

Gick lite sådär.. Inte Macspot's dag idag märkte jag. Jag är dock inte heller van att rida honom och han har ganska "hård" trav. Men det gick ganska bra iallafall! Han var pigg på fyrkantspåret speciellt i högervarv. Sedan skulle vi göra en liten övning på två volter. Dem lite mindre hästaren på läktaren och dem större lite längre upp. På volten hade vi två galopp bommar.

Där var han lite seg, försökte göra bocksprång och lite så. Men det gick bra tillslut, Fia fick stå och smacka på lite i mitten och då drog han iväg. Springer inte in i galoppen eller så utan tar det allmänt lugnt innan galoppen. Super skönt! Gick sådär somsagt men när det gick bra gick det super bra!
Förlåt för lite suddiga bilder, men kameran ville inte samarbeta! OBS! Fattar galopp på nedre bilden.


Dagens fråga - sötast mule?


Nytt ludd till Zello!

Tänkte visa lite bilder på hur lilla Zello blev i sitt nya ludd. ♥





Dag 3.

Det här behöver jag träna mer på:
Ja , typ allt går ju att förbättra men jag vill nog helst träna mer på galoppfattningarna! :)



Voltige!

Hej alla! Igår provade jag som ni vet voltige. Hur kul som helst! Jag tänker börja och jag har pratat med mamma och pappa och jag ska börja!! Hoppas Kajsa hänger på annars är jag helt själv i min grupp... Men jag red på Istra och hennes galopp var as skön! Älskade den! Men jag ska iallfall dit nästa helg också hoppas jag! Om det går med pappa.. Men jag kommer iallfall att börja på voltige :)

Jag förklarar lite mer i detalj vad vi gjorde i ett annat inlägg / Dagens votigepass och det kommer att bli samma sak som när Isabel gör Dagens ridpass. Men det kommer bli riktigt kul att få se vad som händer nästa gång. Hoppas faktiskt på att få rida Dinar!? Vet inte varför.. Bara vill det :)
Hade ingen bild från voltigen men det kommer nästa gång! LOVAR!


Stallet och oväntad voltige!

Hejsan! 
Jag kom alldelles nyss hem från sorf. När vi kom gick vi och lade våra väskor och sånt i skåpen, jag tog med mig sadeltvål, ludd set, äpplen och hästgodis till Prins. Sedan gick vi och ryktade hästarna men jag kunde inte rykta Prins så jag ryktade gulliver istället. Sedan gick Jag och Madde upp till cafe´terian när Issa ledde Dante. Sen kollade vi på några anndra grupper och sen så undrade Milla om jag och Madde ville pröva på voltige och då gjorde vi det när Issa åkte hem. Vi började med att värma upp sen gick vi in och övade på upphopp på bockarna.

Sen gick vi och gjorde det på Istra. Vi började med att bara hoppa upp, sen gjorde vi sving och sen fick vi gallopera :D första gången för mig.. haha ,måste sett ut som en mupp. Sen när voltigen var klar gick vi och borstade av hästarna en sista gång, och gav dom lite gått..









Min söndag i stallet.

Gick super! Började med att komma försent dock, men bemöttes av Sofie som frågade ifall jag ville borsta lite på någon ponny och jag gick direkt till Dante. Jag borstade igenom honom med en rotborste riktigt noga och stog minst 20 minuter och borstade med bara rotborste. Sedan kratsade jag hans hovar och redde ut hans svans. Efter det så gick vi och fotade lite i stallet samt satte på lite nosludd till Zello och Prince. Och ska jag vara ärlig så ser Prins ut som en utomjordling med sitt ludd, han har ludd på nacke, nos och båda "kinderna".

Efter iallafall så ledde vi lite nybörjare och jag ledde Dante såklart. Allting lika mysigt att springa runt, runt i ridhuset och hjälpa till och samtidigt ha kontakt med sin häst. Gick super, Dante var jätte lydig dock hade han lika svårt att stå still som vanligt. Men det årdnade sig. Vi hörs snart igen!





Vinnaren av schabraket är..



Dag 2.

När & varför jag började rida :
Jag började rida för att det var så sjukt kul. Mådde bra av det och älskade känslan av att sitta och ha kontroll över ett djur som är tredubbelt så stort som jag. Dessutom får du en sån kontakt med djuret att det känns som att du har kännt hästen i hundra år och hundra dagar. Ja , jag älskar känslan och kontakten du får av att rida!

Om minst 5 stycken kommenterar gör jag ett inlägg när jag rider Frallan!! ;) Hottade ingen bild just nu när jag rider honom men jag fixar en om ni kommenterar .. 5stycker !! ;)

Dag 1.

En bild på din favorit häst:
Ni tycker säkert att jag borde ha en bild på Zello men jag tycker faktiskt att den här bilden är mycket sötare!! :)
Hur söt som helst!♥ Foto by Nathalie Andersson. Hoppas det är okej att jag tog den..
Annars får du säga till så tar jag bort den!

Snodde från dressyrmupparna!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

TACK PAPPA ♥

Beställde hem lite små plock igår ifrån hööks. Fick bli ett grimskaft, ett luddsett, en hovborste och en ljusblå fleece tröja. Perfekt till kalla vintern! Klippte ihop en slarvig bild just för eran skull.

Imorgon blir det stallet.

Tänkte göra en liten.. Dagen imorgon lista:

• Möta upp Madicken och Kajsa i stallet.
• Borsta på våra hästar samt fota och mysa lite med dem.
• Mocka
• Hjälpa nybörjare, leda osv..
• Ta en liten paus samt äta lite lunch.
• Titta lektioner.
• Åka hem..
_______________________________________________________________________________________________
__

Svar på kommentar! :)

Pelin! Till madicken: Jag fattar inte vad du menar med sorry kajsa förklara gjärna.
Svar: Ett inlägg jag kommenterade på hennes blogg. Hon frågade vilken grimma som var snyggast och visade 5 alternativ. Kajsa sa att ettan var finast och berättade att hon skulle köpa 5:an."
Då kommenterda jag Sorry Kajsa men helt ärligt tycker jag att 5:an är snyggast.. Alltså att hon borde köpa den. Men kajsa skulle ju köpa den det var därför jag skrev Sorry Kajsa... För er som bryr sig!

Åsikts inlägg!

Sporrar!
Min åsikt om sporrar : Jag gillar inte sporrar! Jag hatar dom! Okej , visst om man kan hantera dom men jag gillar dom fortfarande inte. Det finns sporrar och det finns dom som använder dom när dom inte kan hantera dom och det är så sjukt fel. Enligt mig är det inte hjälpmedel det är något som gör ont så att hästen springer bättre för att inte petas till igen. För hästen springer inte fortare om du har sporrar för att det är kul. dom springer fortare för att det gör ont när man använder dom. Och det finns dom så gör illa hästen på riktigt med sina sporrar. Till exemple :
Usch! Enligt mig är sporrar hemskt!


Hoppbana

Grön - trav Röd - Galopp

Svar på kommentar!

Pelin -  Fråga till Madicken: Varför kan inte du vara i stallet när du är hos din pappa?
Svar : Min bror som bor där är hyperalergisk plus att dom vägrar skjutsa mig! kul för mig va?! Har en pappa som haatar hästar och inte ens gillar att jag är där när jag är hos mamma. Haha , men älskar honom ändå!

Lite om stallet idag!

Hej alla! Idag var jag i stallet med Milla , Kajsa och Isabel. Brudarnaistallet i stallet you know! Haha , men vi hade riktigt kul faktiskt! Vi började dagen med att gå i skolan som vanligt sen gick vi från skolan till SORF. När vi kom dit ryktade vi våra hästar men jag fick inte rykta Zello för Sara hade redan gjort det :( Men , men , då gick jag och letade reda på Sofie istället och frågade om jag fick vara med och röstas om att få rida luciaridningen och jag fick! Vart helt sjukt glad! Ni fattar inte! Men iallfall så när jag kom tillbaka så red vi lite. Asså på Milla , Sara och Kajsa inte på hästarna.

Vi hoppade lite där och sedan hade vi pringtävling! Jag hoppade upp på Milla och Isabel på Kajsa. Dom vann. Sara : Hoppa upp på mig jag är snabbare än Milla.
Jag : Aja , ellerhur. Vi får se då!

Jag hoppade upp på Sara och hon sprang allt vad hon hade... Och ramlade! Har värsta såret på handen och hon skrapa upp hela höften. haha! Men det vart en lyckad dag och vi hade skitkul! Vi sticker till stallet på Söndag också på lite Luciaträning... OCH DÅ FÅR VI VETA VILKA SOM KOMMER ATT RIDA! Fett spänd! Hoppas på det bästa.
Haha, Fin andra bild! Likvit och putläppar! "Snyggt Madicken!"

Fredagen i stallet.

Blev en väldigt lång dag i stallet, ryktade Dante väldigt noga i början. Han var mysig och go som vanligt. Min plutt! Började borsta med en rotborste, sedan tog jag en rykt borste och rykt skrapa för att han skulle bli sådär fin som bara han kan bli, sedan så redde jag ut hans svans och man. Kratsade hovarna sedan lät jag honom stå ifred. Älskade Dantis ♥

Sedan nästa helg så ska jag, Madicken & Kajsa rida på funktionärs ridningen, jag på Dante, Madde på Zello & Kajsa på Prince. Blir nog som en liten "photoshoot" det vill säga att vi kommer hem med en bild bomb. Hoppas det ska uppskattas. Föresten! Tack Amanda för allting, headern, designen ALLT! ♥

Klippte ihop lite fail videosar från dagen..


Stall dag!

Hejsan!
I dag var jag i stallet med Isabel och Milla. När vi kom dit så gick vi till skötarummet för att hämta våra stallkläder och sedan byta om. Sead gick vi och vände våra sköthästar och började rykta. Sen gick vi upp till cafeterian och satte oss i teorisalen för att bara prata. Sedan kom Märta och Frida så vi gick och smörjde lite, fast jag red på Milla´s rygg i stället, hihi.. Sen kollade vi på lektioner och myste Med hästarna. Mot kvällen när vi skulle åka hem så fodrade vi hästarna. Jag fick fodra åt Taizon, Gulliver, Prins och Pilgrim, eller det är iallafall dom jag kommer på just nu.  Jo föresten så har jag och issa bokat globen horse show med Sofie och us, gör det ni med!




Mysig dag i stallet ♥

Ryktade han rätt så noga idag när jag kom till stallet, borstade först igenom med rotborste i ungefär 20 minuter medans jag kända igenom. Sedan så kratsade jag hans hovar, borstade hans hovskägg, svans och man. Samt gjorde rent nosprati med en ren svamp. Sedan myste jag med honom också såklart!

Sedan det som har hänt med Madicken.. Vill jag faktiskt inte ta upp här i bloggen men jag har bettet mig rent ut sagt för jävligt mot henne. Men vi håller på att reda ut det därför har vi även tagit bort inlägget hon skrev. Men Madicken förlåt mig, förlåt för allt! ♥



två fina bilder på mig och bebis plutten idag.



Hittade i garaget!

Hej hej bloggen! i går var jag, Issa och Milla i stallet och Issa kanske lovade er bilder men hon råkade glömma kameran hemma.. haha. Iallafall så igår kväll så gick jag ut i garaget för att kolla vad pappa gjorde, Men sen fick jag tråkigt och ville inte gå in så jag kollade runt lite och där hittade jag läder balsam och nån sadeltvål men den tog jag inte, jag tog läder balsam och har lagt den i min väska för att jag ska lägge den i mitt skåp i dag när vi åker till stallet. Hoppas issa har med sig sin kamera, blir så himla bra bilder med den!


Åter kommer imorgon / brudarnaistallet



Dag 1 - Om mig.

Jag heter Isabel Håkansson är 11 snart 12 år och bor på ett villa område med min mamma, pappa & min lillasyster. Jag har fyra hundrar, tre katter, en kanin, två sköldpaddor och en ödla. Varav en hund, en katt och en kanin är min. Jag rider i en ridgrupp på tisdag klockan halv sju och sköter en häst som heter Dante. Men har ridit in en häst som heter Isidor och som ni kommer att få läsa om lite här & där. Jag sattsar på hoppning och har hoppat 85 cm. Är hopprädd dock, men med Dante kan jag hoppa allt. Villken höjd det än är, go for it.

Men lite till & från så rider jag även russ. Travare som inte alls är ridna mycket. Så det är lite pigga, men det är bara kul. Jag älskar att känna känslan av att galoppera barbacka. Även fast jag alltid varit den med lite "sämre" balans. Jag har ridit i två år snart, och jag hoppas att så småning om få en egen ponny och börja tävla. Då vet ni lite om mig. Ciao!
Här har ni en bild på mig. Samt mitt hjärta Dante. ♥


Kör på detta nu!

Snott från Nathalie!

Dag 1 – Om mig?

Dag 2 – Hur jag lärde känns M & K?

Dag 3 – Om Dante?

Dag 4 – Min roligaste avramling?

Dag 5 – Varför jag rider?

Dag 6 – De första jag gör när jag kommer till stallet?

Dag 7 – Min bästa vän?

Dag 8 – Största hästen jag suttit på?

Dag 9 – Favorit gångart & varför?

Dag 10 - Varför just Dante & ingen annan?




Lila eller blå?..


Lilla Isi..


Veckans häst!

Nu kör vi igång med veckans häst igen! Vi vill som vanligt ha en motivering varför just din häst ska bli. Men nu så kan ni maila till "brudarnaistallet.blogg.se" också om ni vill. Så då vet ni de oxå! :) Lycka till!!
_______________________________________________________________________________________________________


Var med och tävla om ett schabrak


• Skriv "jag är med" i en komentar. OBS! Glöm inte att skriva namn + email om just du skulle vinna! 
• För större chans att vinna kopiera bilden och klistra in på din blogg/ daywievs osv. Och länka inlägget i samma komentar sen.
• Frågor? Maila till våran blogg mail [email protected].
• Bara kör igång, det kanske är just du som får hemskickat schabraket till dig om några veckor?


Lite bilder på mitt skåp!


Mysig stall dag!

Min fina Dante plutt var grymt mysig idag. Blev ingen borstning idag pga av att jag kom lite sent och jag skulle hjälpa min syster halv två. Men jag hann springa in snabbt snabbt till honom, ge han godis samt mysa lite. På onsdag när jag ska rida också hoppas jag att jag får honom. Gick super sist och jag vet att det kan gå lika bra på onsdag. Kan ju inte rida på tisdag eftersom jag ska dra ut tre tänder. Euw.. Återkommer!


Shopping i västerås!


Fem saker..


- Vi börjar alltid med att borsta våra hästar när vi kommer till stallet.
- Så fort vi ser någon rida med privat häst, så börjar vi disskutera deras outfit.
- Vi bråkar lätt i stallet, vi skulle kunna bråka om vad som helst i stallet nästan.
- När vi får möjlighet så "leker" vi alltid häst i ridhuset?
- Vi ÄLSKAR när Pia och Anna jobbar i stallet. För dem får vi alltid göra massa grejor!


Bilder sen stallet i går!




Inrett mitt skåp!

Inredde mitt skåp idag. Samt borstade Dante supernoga. Dante såg ut som en svart liten häst, varken prickarna eller hans vita färg syntes när jag kom till stallet. Jag tror lillkillen har haft lite kul i hagen, vad tror ni? Så började borsta lite med rotborste, sedan så finputsade jag han lite med en rykt borste och en ryktskrapa m.m. Sedan så gjorde jag rent han lilla ludd efter som det var helt lerigt, och han tyckte säkert det var skönt att få på sig ett rent ludd efteråt.

Hiss & Diss

Min Hiss : Älskar dom.. Ni tycker säkert jag är skit töntig men jag älskar dom! Speciellt den blåa. Supergulliga! Vill ha! Så då vet ni det! :)
Min Diss : Den är för tråkig för min smak helt enklet. Vill ha färglatt m.m. Tycker denna är supertråkig!

Stallet!

Tjabba alla! Igår var jag i stallet och det var supermysigt! Har inte vart där den här veckan så det var riktigt kul. Jag ryktade Zello såklart och så ryktade jag Taizon också. Men iallfall så gick vi på Lucia träning. Det var hur kul som helst. Vi sjöng , lekte lekar m.m. Så det vart en riktigt lyckad dag! Lilla pluttens exem har blivit bättre men är låångt ifrån till att gå bort. Stackarn!♥ Men det blir till att vara hos pappa den här veckan så jag får underhåller er med lyx vs. budget och sånt den här veckan med..
Det suger att inte få vara i stallet på en hel vecka nu framöver. Men nu så blir det fotboll att tagga till på istället! Hah.. Men jag kommer iallfall inte på nästa luciaträning för då kan jag inte , men på Söndsagen kommer jag till 100 % Men vi hörs mer i veckan!  Hejdå!

Förlåt för fula face från min sida!!! Usch , haha..


Dagens fråga! - Sötast öga?


Super dag i stallet!

Dante var sååååååå mysig idag! ♥ Började med att borsta honom när jag kom till stallet vände inte, utan borstade han på plats. Syns verkligen att våren är påväg. Så snälla fråga inte hur leriga ben och hovskägget var. Borstade iallafall bort så mycket lera som möjligt.

Var ju på lucia träning idag också. Gick super! Hoppas verkligen jag får rida, lilla Dante. Skulle ju verkligen vara ett minne för livet. Åh, kan inte ens beskriva hur glad jag skulle bli.. Iallafall sjungde lite och det gick super bra! Ska försöka gå på så många "lektioner" som möjligt. Kommer nog gå super på uppvisningen! :)

Film sedan ridpasset igår!


Någon som behöver hjälp?..

..Någon som behöver hjälp med sin häst? Helst någon som bor i sala. Jag kan hjälpa till 1-2 dagar i veckan. Hör av er om ni behöver hjälp! Vill verkligen detta, puss & kram! ♥

Vad jag gjorde i stallet!

Var med Milla & Frida i stallet. Sedan var jag med Tomas lite också. När jag kom dit kollade jag lite lektioner. Sedan gick jag, Frida & Milla ner med Sofie till skötar rummet och sopade ur det. Planerade lite och vi tänkte göra lite som "BUS BODEN" där inne i skötarrummet. Så jag ska skriva ut en bild där det står skogräns så från och med typ.. Nästa vecka eller något kommer det vara sko gräns där.

Sedan red jag ju osv, osv.. Men efter ridningen borstade jag igenom honom med rotborste, kratsade hans hovar & myste extra med honom. Så nu hoppas jag han står ren & fin samt mätt efter att ha fått sitt kvälls hö. Jag och Milla gav Bull & Dante två super stora äpplen också. Dante tog tre tuggor och Bull tog fem. Bara för att Dante äger ut Bull!
Sötnos ♥


Dagens ridpass

Gick super bra idag! Han var pigg i vänster varvet, sedan i höger varvet var han lite seg i galoppen. Men det fick jag ta licksom. Huvudsaken var att inte stannade utan gjorde sitt bästa. Fia sa att han var starkare och vanare i vänster varvet. Men det får vi träna på helt enkelt. Gick super idag iallafall!
Tränade mycket på framdels vändningar idag. Och han flyttade undan för skänkeln super bra! Så han var grym. Jag märkte att efter några gånger började han tycka att det var "tråkigt" han började backa osv. Men jag är nöjd ändå somsagt. Älskade, älskade Dantis ♥




Dröm outfit!




VECKANS HOPP RYTTARE!

hejsan bloggen! nu har vi börjat med en ny sak som heter veckans ryttare. Det är ju i prensip samma sak som veckans häst bara det att det är ryttare och att nu ska ni inte komentera utan skicka ett mail till ([email protected]) När ni skickar till denna email så ska ni skicka ert namn, Ryttare´s namn, ryttaren´s blogg ,alltså om personen har någon och så ska ni ju såklart skriva varför du tycker att just denna person ska bli veckans ryttare. Så nu är det bara att börja meila.










Lyx V.S budget!



vilken tycker ni är finast, lyx eller budget?  jag tycker iallafall att lyx är mycket finare en budget.

En väldigt lång dag i stallet.

När jag och vännerna kom till stallet idag var nästan inte ens en kotte i stallet. Gick iallafall och bytte om först av allt sedan vände jag Dante och ryktade honom super noga. Han stack ut med mig i stallgången.. såklart. Måste verkligen träna bort det! Började iallafall med att känna igenom honom. Han kändes fin, ingen glappsko eller något. Så jag började borsta honom och han var så snäll. Efter så kratsade jag hans hovar, men vänster fram har han verkligen problem att lyfta på. Måste träna bort det med.

Vände tillbaks sedan och lite så. Föresten! Header och design är påväg. Och det kommer troligen imorgon, hoppas vi. Så imorgon kväll kommer ni förhoppnings vis möta bloggen med en ny design och header. (Dock bara tillfällig header tills vi får våran riktiga) Och tävlingen om schabraket ska vi försöka hinne med att fixa tills imorgon också! :D
Ovisad bild, kul att Dante ser jätte sur/trött ut på bilden också. Skrutten

Dagens fråga!

Vad är roligast med att vara  i stallet? Att bara vara omgiven av alla hästar och hjälpa till , göra roliga saker. Det händer alltid något spännande i stallet.

Stallet today! ♥

Hej hej bloggen! I dag åkte jag, Issa och hennes lillasyster Pernilla till stallet för att Pernilla skulle rida. När vi kom dit kollade vi i mappen för att se vilken häst Pernilla skulle rida men det hade ingen skrivit upp än så vi gick till stallet och märkte att ingen häst var inne och sen kom Anna och då frågade vi om vi fick hjälpa till att ta in hästarna och jag tog Prins, Mac spot och Taizon. Issa tog in Dante och Bull och Pernilla tog in Ayla, Akter och Zello. sedan lät vi dom stå ifred lite så att vi sedan kunde rykta dom lite gran. Sen började lektionerna och hästarna fick inte längre vila. Det var många barn och några behövde ledare så jag fick först leda Ayla och lektionen efter det Prins. I pernilla´s lekton Skulle dom rida barbacka, alltså om dom ville och pernilla ville det fast hon ville också ha ledare och det fick Isabel hjälpa till med.

Den 1 oktober kanske jag ska hoppa och kanske med Bull eftersom Issa säger att han är bra att hoppa med och eftersom jag aldrig hoppat och nu kanske ska hoppa bana så är han nog bra. Och när det är maskerad hoppning ska jag och Pernilla hoppa ayla och vi ska vara tomtar. Vi ska få låna en häst tomteluva av min systers kompis som vi ska ha på henne. Hej då!






Dröm outfit! ♥


Pyssel dag i stallet.

Hej! Var i stallet en sväng och det blev lite mer av en pyssel dag idag. När jag kom dit var inte en ponny inne. Så vi tog in dem tillsamans med Anna, Sofie och Isa. Jag tog in Dante och lilla Bull. Och jag säger ännu en gång, Bull är verkligen inte min typ av häst. Tog iallafall in Dante somsagt och hans ludd var helt skinande rent. Riktigt förvånads värt igentligen eftersom han älskar att ligga och rulla sig.

Typ klockan halv två iallafall så red min lillasyster. Hon skulle rida Akter barbacka så jag fick till att leda henne. Och Akter är en aldelles underbar shettis om jag får säga det själv. Gick super bra dock var han lite pigg, men det brukar han ju vara. Blev en lyckad dag i villket fall.
Bebisen och jag, han var lite trött idag. Men han tävlade ju igår så det är väldigt försåerligt.


Vid avskrittningen!

Hoppade precis ner från lillens rygg och lämnade honom i stallet för att få vila lite:)


Duktig liten Plutt ! ♥


Stallet idag!

Och ungefär så här kommer väl våran dag se ut. Mycket kul!

• Borsta på "våra" hästar.
• Leda min lillasyster och hjälpa henne.
• Äta lunch.
• Mocka eller göra nån stallsyssla.
• Packa ihop och säga hejdå till hästarna.
• Åka hem.




Veckans häst!

Bull är kanske inte våran typ av häst. Men han är väldigt fin att titta på och rör sig väldigt fint. Du har anmält Bull gång på gång till veckans häst. Så nu helt enkelt får det vara hans tur. Grattis till Bull! ♥

Cleround! :)

hej hej bloggen. I dag var jag i stallet och stockholm med issa i stallet hoppa issa cleround med Zello och när det är maskerad cleround tror jag nog att jag ska hoppa med Ayla och jag ska nog vara älva.. haha. Isabel´s lillassyster´s favvohäst är Ayla så hon ska såklart också hoppa med henne men jag ska fråga henne om vi inte kan vara tomtar för jag känner en tjej som har en tomteluva till häst så det ska jag fråga i morgon. 

Kan tyvär inte lägga in några bilder eftersom issa inte har sparat dom.. så jag slänger in en bild på mig och prins som jag knäppte för bara någon dag sedan och som ingen av er har sett en.






Villken färg är finast?


Lyckad cleround!

Blev en mycket lyckad cleround och jag åkte ifrån sorf med en rosett och ett mycket glatt humör. Var vid sorf klockan åtta imorse. Borstade Zello och fixade hans frissa lite. Sedan klockan halv tio så sadlade jag samt tränsade och började gå mot fram ridningen. Red fram med Frida, mycket kul! På fram hoppning var Zello super seg. Fick lov att peta till med pisken för att komma igång i trav och sitta minst ett halvt varv för att fatta galopp men väl inne på banan var han grym! Ska ta han nästa gång också har jag tänkt.

Efter iallafall fick Madicken som är hans skötare skritta av honom utomhus.. Efter så gick vi in, ryktade av sedan tog jag ut Dante till hagen och Madicken tog Zello. En mycket lyckad dag. Tack till alla som gjorde min dag bäst och grattis till alla felfria rytter ♥
En mycket taggad tjej med en seg häst inne på framridningen. Var inte hård i handen, ser bara ut så.

Fjärde hoppet, mycket duktiga Zello!

Glad tjej och en trött häst efter avskrittning och hela kitet.




Vanlig stalldag + Clear round

Hej alla läsare! Just nu sitter jag hemma hos Milla och det blir till att sova här. Ska bli kul. Men idag så var jag  i stallet och kollade på dom som hoppade clear round samt hjälpte Isabel med Zello eftersom hon ville det. Det var  riktigt kul. Isabel kom felfri med lilla plutten. Så duktig ! ♥ Efter hoppningen fick han en rosett och en massa beröm. Och sedan fick jag skritta av honom lite. Försökte också trava lite men det var han för trött för och ville verkligen inte tvinga honom efter allt han han har gjort under dagen. Milla kom också felfritt...Som vanligt.Haha , Märta och Frida också.

Gick skapligt för alla vännerna idag. Men jag tänkte lägga in lite bilder från båda igår och idag från stallet såklart så håller vi tummarna för att inlägget inte försvinner :) Men nu så sticker jag ner och drar med mig lite godis upp igen.





OBS! Glömde stall tröja men jag ridbyxor påmig iallfall :) hah!




Stallet idag!

Hej på er! Jag har precis kommit hem från stallet, jag var i stallet från klockan ett idag. Så det var jätte kul! Först när jag kom dit bytte jag om. Sedan så stor ryktade jag Dante. Borstade bort allt smuts/damm samt lera. Han var super mysig, tryckte sin mule mot min kind hela tiden. Haha, mys ponny ♥

Efter iallafall gick jag och mina vänner upp till caféterian. Fikade liten sedan stack vi ner igen och jag tvättade Dantes svans och gav honom lite äpplen.. Så nu på kvällen så har jag tagit fram kläder som jag kan ha imorgon på clerounden. Villket tillslut blev vita ridbyxor, svarta skinn short chaps, ridskor och svart ridtröja. Kör på uppsatt imorgon också.. Är super nervös. Men det går säkert bra! Ska hoppa med Madickens lilla Zello, haha!
Dante med nya luddet, haha maffigt eller vad tycker ni?

Ignorera mig på bilden. Men ville inte sudda ut bilden blir så ful då.. :)



Lite nya saker till Dante

Köpte lite smått & gott till Dante idag på granngården. Tyckte verkligen han var värt detta. Ska sätta på nosluddet och ev. tvätta han svans imorgon med den nya svampen.  Längtar efter att få sätta på luddet speciellt.

Stallet imorgon!

Tjabba alla!! Imorgon blir det till at åka ill stallet. Underbara stallet och underbara Zello.. ÅÅh , har verkligen längtat efter att få träffa honom igen. Ska bli så skönt att bara få slänga armarna om honom och stå så en låång stund och bara visa hur mycket jag har saknat honom. Lilla plutten! ♥ Men det ska iallfall bli kul.. Ska försöka få med Isabel och Kajsa med! Lär ju inte bli svårt. Hah , dom ställer säkert upp. Men jag har iallfall blivit överlycklig för jag tror jag vet varför mina inlägg försvinner! Det är min ikon! Som det står "Madicken Håfberg" på. För Isabel och Kajsas försvinner inte... och inte brudarnaistallet heller. Kör på en liten, stallet imorgon lista!

* Gå från skolan till stallet.
* Rykta Zello medans förhoppningsvis Isabel, och Kajsa ryktar Prins och Dante.
* Gå upp till Cafeterian och äta lite.
* Gå ner i stallet , fråga om något behövs göras.
* Fixa och trixa lite så att stallet ser okej ut.
* Extra saker som kanske t.ex. duscha någon häst , slänga ner höbalar från hösklullen m.m.


RSS 2.0