Ponnysarna i hagen 29/02-Del 1

OBS! STRÄNG COPYRIGHT PÅ ALLA BILDER. ANMÄLS IFALL NI TAR ELLER "LÅNAR" UTAN ATT HA FRÅGAT MIG INNAN.











Onsdagen i stallet..

Hej alla! Idag var jag i stallet och skötte Dantelianteliboi, vände dock inte eftersom han stod och åt. Ponnyprutten!
Kom iallafall först till stallet runt 9 halv 9. Myste med pållarna i hagen, fotade dem och sådär. Sedan så gick vi in, åt och sedan gick vi ut igen. Det var + grader och solen lös! Så underbart och hästarna galopperade i deras "upp tinade" hagar. Så härligt att se dem så pigga & glada!
-
Tog in Dante och Ayla, sedan så lät jag dem äta. Gick och smörjde sadel samt träns och bytte schabrak, borstade av sadeljorden m.m. Sedan så borstade vi på våra favvisar! Eller Sandra borstade Zello, Milla Zello (efter Sandra) och jag Dante och Spot faktiskt! Jag tycker verkligen om Spot, han är så jordnära liksom.
-
Sedan så satt jag och Milla inne och myste med Dante och Rubikon jätte länge.. MINST 30 minuter satt vi inne i deras spilltor i grimskaft och bara kollade på dem. Och efter ett tag så började dem söka kontakt med oss. Underbart! Det är det ända ordet för dagen. UNDERBART!
Tack för en super duper dunder bra dag i stallet, Sandra, Milla, Julia & Josefine! ♥


Hittade en sjukt rolig grej..

.. För mig som har jättetråkigt! Vi kör på en tävling! Man kan vinna en länk och en design samt header. Tävlingen går ut på att ni ska gissa rätt på några frågor. Svaren har vi gett ut på bloggen någon gång eller så får ni gissa er fram. Förresten hittade jag idén här!
DÅ KÖR VI!
Vem har flest djur av oss?
Vem har störst familj?
Vem av oss gillar Nocolai mest?
Vem av oss har ridit Ayla flest gånger?
Vem av oss ska börja på Ekeby?
Vem av oss är SNORRÄDD för katter?
Vem av oss gillar att rida mer än att borsta osv.?
Vem av oss är läraren i skolans lilla prinsessa?

Okej, det var det! Lycka till! :)

Superlänkat inlägg!

Februari börjar lida mot sitt slut och som ni vet är jag tillbaka den första Mars. Känns sådär faktiskt! Har fortfaransde ingen lust till BIS så.. Lovet har i varje fall vart underbart än så länge. Har sovit med bästa Märta och Kem. Har varit skoj! Annars så sitter jag inne i mitt rum med Challe, Moa & Hugo och gör ingenting
-
Ska ta och läsa lite blogggaar, blooggaar, bloggaar eller något. Har som sagt riktigt tråkigt. Har varit i stallet EN gång den här vecka.. ( Typ 2 minuter ) Följde bara med Märta in och hämtade hennes grejor eftesom hon skulle rida på ett ställe jag inte kan stava till. Hihihahahuhuha! Men jag hör av mig! :)
Innan, i sommras ↑                                                          Nu, idag ↑

BTW så har jag klippt mig! Ser ni någon skillnad?



28 februari

Hej läsisar! ♥ Kom precis hem ifrån Francez. Mamma och jag åkte själva eftersom Kajsa inte var hemma.. Tråkigt! Åkte iallafall först dit, och myste med hästarna i hagen. Vi bytte vatten och sådär. Sedan så tog ett par som jobbar i stallet in hästarna och gav dem mat så jag passade på att borsta Francez medans hon var inne.
-
Hon var jätte mysig!
Aja, ska iallafall färga min systers hår nu. Så det får bli time för bilder nu!
Finaste Frallan!

Tjurig hest!


Frågestund!


Godmorgon! ♥

Jag satt uppe igår och planerade lite med Milla.. Hehe! Och som ni redan vet så ska jag till Francez på tisdag (imorgon) när jag kommer hem. Ska ta in och borsta på henne, dock inte ut och gå som planerat. För hon har inga skor och det är isväg ute. Så jag tar bara in och borstar och myser med henne en snabbis.

Sen på onsdag så drar jag till SORF och borstar på min gula igentligen vita ponny.. Vet inte ifall jag spolar av honom eller nått, men jag ska iallafall borsta honom noga, myste, träna puss m.m. Och vi kommer dit tidigt, så vi tar säkert in ponnysarna, smörjer och såntdär.

Nu iallafall så sitter jag och kollar på "BB" och ska snart äta frukost. Känns sådär lagom bra att jag åt ost krokar igår.. Får typ ångest!! Gick iallafall själv en stund på gallerian igår efter all hästshopping.. Skönt! Handlade lite till mitt rum och sedan åkte vi hem. Idag så kommer mamma & syrran ner och vi ska ut och äta, kolla på bio och lite sånt. Hör senare!


Jag tycker om dig, väldigt mycket..


Chill dag..

Idag var jag och pappa runt på massa hästaffärer först. Hööks, horze, stockholm ridsport.. Sedan åkte vi vidare till pappas jobb och var där nån timme, och gissa vad jag gjorde? SPELADE HÄSTSPEL!! Underhållning på hög nivå.
-
Senare så blir det PA och ost krokar, läsk och sånt där onyttigt. Jag som igentligen hatar ost krokar..? Scary. Aja, ska iallafall kolla på PA och sen ska jag prata med lite företag. Kanske ska sälja lite bilder och sådära.
Så ni får ha en skön kväll alla så hörs vi imorgon!

Inhandlat

Stövlar ifrån "Stockholm Ridsport" 1179 kronor.

Kingsland strumpor "Stockholm Ridsport". Runt 190 kronor.

Schabrak och huva, hööks. 300-400 kronor.



Glada ponnysar!

Verkar som Ayla uppsakattade det mest!?
OBS! Ca 2:25 byts det till några ensama hästar som får springa av sig lite själva! :)



Snabbt inhandlat på Citygross!

Pappa & jag åkte in och handlade lite gott inför kvällen. Och eftersom vi åkte till City Gross så handlade jag detta i samma veva. Lika bra! Så imorgon väntar hööks. Och till kvällen väntar stallkompisar med en massa gott, men innan ett hästspel.. Hehe nörd! Ses imorgon läsisar!

tomorrow..

..blir det hööks och City Gross. På hööks ska jag prova stövlarna och ev. köpa schabrak + huvan till CR:n. Sedan på City Gross ska jag bara kolla runt. Kolla på nån ridhjälm eftersom min är på tok för liten. Och lite så..
-
Vi svängde förbi på hööks idag men kan ni gissa? Dem stängde PRECIS när jag kommit fram.. Men tur i oturen så lovade pappa att vi kunde åka dit imorgon. Snäll papi ♥




Ute hos Francez..

Hon var stressad. Vi fick hjälp av en tjej att ta in henne, eftersom alla tre hästarna gärna vill in samtidigt. Men hon var snäll att leda. Lite stark, men det får funka. När jag borstade så gick hon omkring, skrapade med hovarna m.m. Men på nått sätt så fastnade jag för henne iallafall! Jag känner mig säker med henne, och det är ju nått bra iallafall!
-
På tisdag skulle mamma följa med och hjälpa oss lite med dem. (Mambo & Francez) Vet inte om vi tar in dem en & en eller om vi tar in alla tre samtidigt. Tjejen sa att dem kunde bli lite bökiga ifall man tog ut dem, trängas osv. Men det löser sig! Hon blev ren och fin iallafall, gummsan :)

Stockholm snart..

Skulle igentligen sova med Kajsa idag. Men pappa kommer och hämtar mig så drar vi oss mot.. STOCKHOLM!
Jag ska kika in på hööks en sväng. Ska prova stövlarna *dräggel* Sedan imorgon ska jag fråga ifall vi inte kan åka till nått shopping center som jag kan pallra runt i.. Ensam! Gud så skönt!!

Skötseln av Dante idag ♥

Tog Dantelianteliboi till skötselplatsen idag! Han var duktig! Kunde stanna upp honom med hel långt grimskaft, och han lyssnade endast på rösten. Ställde upp honom, borstade igenom med rotborste, tog sedan ryktborste + ryktskrapa. Sedan så kammade jag man och svans, kratsade hovar, oljade hovar och gjorde därefter rent ögon & nosparti med en svamp och lite vatten. Älskar dig Dantis ♥


Dagens ridpass - Ayla

Gick skit! När vi red fram gick det väl hyffsat bra..!
Men hon är förj*vla svår att hålla ihop, och jätte stum i munnen, vilket gör att hon inte reagerar när man vill sakta farten lite eller styra.
Och att det inte går att styra så bra gör ju att jag kommer snett på hindret = att hon kommer konstigt eller vägrar.
-
Började hoppa fram iallafall. Det gick hyffsat bra. Fick ett jätte fint språng och hon var pigg & framåt. Sedan så började hon tönta sig när vi höjde lite.. Sprang bara förbi osv. Så vi sänkte lite, för hon är trotsallt ingen hopphäst. Hoppade ca 50-55 cm? Gick bra! :) Krävs att man driver sjukt mycket, men det gick bra iallafall! Taggar CR och ifall hon river/vägrar då får hon göra det. I dont careee!


Nu så sitter jag..

.. Hemma hos pappa och tänker på hur kul dom andra har i stallet.. VILL OCKSÅ DIT! I Torsdags hade vi världens roligaste voltigetävling på bock. Jag och Sara var i ett lag och Milla och Sandra i ett annat. Vi var själva så vi hade hela ridhuset att vara på. Det var bland det roligaste jag gjort i stallet, någonsin. Det skulle dom göra idag med om ingen annan red osv. Vill också det!
-
Annars så är jag jätte sugen på att hitta på något skoj med någon på lovet! Vägrar sitta hemma och glo?! Någon som vill hitta på något. Jag och Märtis ska ev. sova nästa helg men varför inte på måndag eller Tisdag? :D Eller vad tycker du Märtis?! ;) Frida kanske vill vara med?.. Kommer i varje fall se till att lovet blir BÄST! Blir inget läger så struntar i det.. Men jag hör väl av mig! HEJS!
Saknar dig! :( ♥



Planer framöver..

Mitt sportlov kommer mestandels att tillbringas i stallet och med mina vänner & familjen självklart! Stallet på dagarna, och familjen/vännerna på kvällen. Så får det bli!

Fredag (imorgon) Hoppträning, samt sköta Dante.
♥ Lördag: Gå och sköta Francez.
♥ Söndag: Assistent på sorf med bästa Nattah och massa vänner, sköta Dante.
♥ Måndag: Stockholm med familjen!
♥ Tisdag: Gå och sköta Francez, samt ta ut henne på en liten promenad med Kajsa & Mambo.
♥ Onsdag: KANSKE stallet.
♥ Torsdag: Stallet, sköta Dante, smörja ALL utrustning.
♥ Fredag: Dressyrträning.


Lite om hästens sätt att tänka..

Jag var på SORF igår och kollade på någon sorts frihetsdressyr och komenikation med hästen osv. Var så kul och så nödvändigt. Fick lära mig en MASSA där. Typ sådana här frågor fick vi!..


Vad gör du för att visa en häst att den gjort något bra?
Jag kan lova att alla tänkte likadant - Klappa, ge morot eller Äpple?!
NEJ! Det sista du ska göra är att ge hästen en morot! Det som händer då är att hästen får TA något från dig och du sjunker i dess ögon. Den är mer värd en dig för den får TA något från dig utan att du vågar säga emot. Så tänker hästen! att klappa en häst beryder inget för dom. Dom förstår inte en klappning, bara accepterar den!
Samma sak-
Hur gör ni när ni lastar?!
Många tänker inte på det men man kollar ofta hästen i ögonen när man lastar. Vänd ryggen mot! Eller ännu bättre, kolla på hovarna! Kommer nog gå mycket bättre då ska ni se! Det märktes snabbt att hästen kom ur balans när du kollde den i ögonen..

En sak han pratade mycket om var att vi männsikor ofta försöker få över våran mänslighet på hästarna. Det är då det ofta blir fel. Bråk och tjafs mellan häst och ryttare. Vi pratar med dom - KOM KOM - lockar dom med saker, använder våld och dåliga redskap. Vistte ni att du ska kunna styra en häst utan träns. Dom känner när en fluga sätter sig på deras bakdel hur tror ni dom känner när någon rycker dom i munnen. Man ska egentligen inte behöva ett träns överhuvud taget!

Luta dig bakåt, sträck på dig, spän dig, vrid dig, tyng ner en sida, tyng ner den andra sida. Alla är komandom och jag kan lova er att hästen lyssnar bra mycket mer på det är om man rycker / kramar den i  munnen. Eller vad tycker ni?



T5OPP - schabrak

1.
2. 
3. 
4.
5. 


Nytt i designen!

Blev faktiskt riktigt nöjd!
Detta är dock också bara tillfälligt, men det duger tycker jag! Det var så tomt innan, men nu känns det som om vi är påväg. Till våran "riktiga" design sen tänkte jag mig samma fast lite större, en bild på både oss och ponnysarna, samt att knappen "kontakta oss" ska vara länkad. Så när ni trycker på den så kommer ni dit ni kontaktar oss direkt.
-
'

Svar på tal!

Fråga: Varför gick det inte bra med Lucifer? ;/
-
sv. Linda, som då äger Lucifer svarade på mitt mejl. Hon sa att jag kunde komma och provrida och lalala. Min mamma ringde henne och vi bestämde tid m.m. Jag fick upp förhoppningarna (självklart) Men så två dagar innan provridningsdagen så mejlade hon och sa att det var en annan som skulle provrida honom. Blev självklart ledsen, och kände mig lite orättvist behandlad.. Men det är ändå hennes häst och det är hon som bestämmer.
Och jag är inte arg på henne eller nånting sånt :)


Godmorgon alla läsare!

Usch vad seg man är på mårnarna alltså.. Dagens första ipren är tagen och strax blir det film.
Ska nog fortsätta se på tre kronor, och ev. äta någonting. Och för er som inte vet så har jag en spricka i min tå. Så jag mer eller mindre lever på ipren och har bandage på tån osv. Så man kan säga att jag gör allt för att kunna gå på hoppträningen imorgon!
-
Det är alltså såhär läget ser ut just nu..

Och ja! Pappa kom hem med min nya systemis igår ♥


Glad tjej! ♥

Rebecca Nordin, en kompis skrev till mig nu på facebook och frågade ifall jag ville börja skötare deras hästar! Blev så himla glad eftersom allt gick åt skogen med Lucifer Ess och allt detdär. Och nu så blev JAG blivit frågad! Blev så glad, gaaaaaaah!
-
Det är ca 10 minuters gångavstånd ifrån mitt hus!! Och det bästa av allt.. Jag får vara där hur mycket jag vill då dem bor inne i stan.
Så ikväll får jag lite mer info, om jag ska rida, isf HUR jag ska rida dem osv. Jag har ju ridit Francez förut. Och hon var underbar! ♥ Sedan har dem två andra hästar som heter Jolly & Mambo också. Kanske ifall jag tar med mig nån kompis att dem får sköta någon utav dem också, kanske till och med rida?
-
Men ska fråga //underbara// Rebecca det ikväll så får vi se! Jag skriver allting ikväll då jag fått svar!
Hejdå ifrån en glad tjej! ♥

Francez ↑                                       Mambo ↑                                           Jolly ↑


CR outfit + wanted

Åh!! Stövlarna är så jävla snygga! Dock har jag så små vader, så alltid när jag provat stövlar så har dem setat bra i fötterna, men inte vid benen. Vilket gör att jag inte kan köpa, eftersom jag då inte får nått stöd.. Tråkigt men sant..! Men ska prova dem iallafall. Och om dem sitter bra så får jag väl fjäska lite för //bästa// pappsen.

Ska ha denna outfiten, samt min raceafe, en hjälm och en polotröja under den v-ringade. Och det är samma färg på tröjan, scabraket osv i verkligheten. Hoppas VERKLIGEN att stövlarna passar mig och att pappa är på bra humör //älskar dig pappa// så vi kan köpa dem.. Ska dra och kolla på film och drömma mig bort nu, kanske på tiden att jag äter något också?

Dagens fråga!

Hur måste du rida din häst/ponny för att den ska gå framåt eller inte dra, jobba sig neråt m.m?
-
När jag rider Dante så rider jag med mjuk men bestämd hand. Är noga med att han inte ökar utan att jag ber om det, och samma sak att han inte minskar tempot. I galoppen så kan han vara lite små seg vilket gör att man måste hålla om mycket och driva.
-
För att få Dante att jobba sig neråt så kan man lirka. Ge och ta, ge och ta. Så gör JAG iallafall. Sedan finns det ju folk som sågar ner hästar/ponnysar vilket jag anser INTE är okej.
Dante är sjukt duktig och välutbildad i dressyr. Och det är ganska lätt att få honom jobba sig neråt, ställd i hörnen m.m.


I love you, bestfriend ♥

Du är amazing! Jag älskar dig vad som än händer. Vi klarar dethär tillsamans, ingen kan stoppa oss..


Svar på tal!


Anonym!
fattar inte hur ful man kan vara dude det finns något inte något fulare än di din jävla hora vem vill vara t s m med en sån bitch dude du kan bara gå och dö ingen vill ha dig vid liv inte äns fina förälddarr som går på gatan varge kväll när du ligger och skär dig ..
-
fy fan vad ful serri ...... du linkar en åsna fast vänta åsna är snyggare än dig din fule slyna

Svar: Hahahaha, shit! Har du inget bättre för dig eller? Haha, gud så patetisk!? ;)



Om Dante var en människa..

Om Dante var en människa så skulle han vara en RIKTIG tjejtjusare. Han skulle vara riktigt killig, bry sig om sitt utseénde osv.
-
Sprallig skulle han vara så det räcker och blir över. Spruta ideér åt höger och vänster. Och ÄLSKA uppmärksamhet. Artist, dansare eller någon annan hobby man får visa upp sig på skulle passa honom perfekt.
-
Dock skulle han vara en riktig vän. Stötta polarna till 100% när det behövdes. Kunna hålla hemligheter och vara en som alla skulle kunna prata ut med.
-
Men han skulle även vara väldigt envis & bestämd. Ha ett mål och sträva efter det. Helt klart.
Så kortfattat, en riktig kompis, en tjejtjusare, gilla att visa upp sig och envis. En riktig Danteliboi! ♥

Min fina, pålitliga allra bästavän ♥


Hööks tripp..(?)


Godmorgon! ♥

Godmorgon! ♥ Mår skit dåligt, näsan kan/har jag inte kunnat andas ur på ca 3 dagar nu. Jag hostar så jag spyr (trevlans) m.m. Vaknade iallafall nyss, och det är sjukt bra väder. Och skulle mer än gärna gå ut med min hund en sväng. Men vill inte riskera att bli ännu mer sjuk. Så mamma får ta ut henne när hon kommer hem, för hon har redan gått en morgon promenix.
-
Förövrigt så ska jag ligga hemma och se på film/blogga hela dagen idag. Ska även kika in lite på hööks hemsida och kolla ifall jag hittar något fint. Är sugen på nått schabrak och en huva somsagt. Sedan får jag kolla ifall jag hittar nått annat. Säger till isånnafall! Puss & Kram!

Min prins Dante och Millas prins Rubikon...



17 mars..

.. så är det MARSHOPPET!!! Jag är anmält 50 cm med.. AYLA! Och nu undrar ni säkert, varför inte Dante?
Jo, under senaste tiden har jag velat testa på alla olika sorters hästar att rida. Ayla, Zello, Dante, Spot, Bull m.m. Och i fredags när vi hade en bomövning så kändes det verkligen super bra! Och jag har ju hoppat 85 med henne förut så det ska säkert gå bra. Jag litar på finaste Aylisen! Tagga hoppträning på fredag jao?
-
Ska ju somsagt till stockholm i helgen. Och då blir det till att kolla nån huva och ett schabrak. Även nån pälsglans. Hon brukar ju se så sunkig ut, kissfläckar, bajsfläckar, BRUN svans som igentligen är VIT. Euw!
Blir nog till att duscha henne dagen innan så hon är fräsch. Dantisen får nog sig en liten dusch då han med! ;)

Header och design avklarat √

Headern är alltså gjort utav ingen mindre än MIG! Den tog ungerfär 10 minuter att göra, somsagt så är den bara tillfällig. Så den fick räcka så länge! Fick dock lite mycket hjälp utav Nathalie.. Tack Nattah! ♥
Så nu är den äntligen klar!
-
Förövrigt längtar jag SÅ mycket efter mina vänner, Danteliboii och stallet överhuvud taget! Kommer en väldigt rolig nyhet senare ikväll! Förövrigt så ska jag till stockholm i helgen, med världens bästa pappa, min syster och nån kompis. Blir kuligt! Men hör av mig snart somsagt! :D

Kör klart bloggpausen ändå..

Kör klart bloggpausen ändå.. kommer tillbaka i början av Mars!

T5opp!

T5opp, kommer att vara som Topp5. Jag lägger upp bilder på t.ex 5 olika schampon och numrerar dem med 1, 2 , 3 , 4. Så here we go! Jag tycker vi börjar med lite.. boots?



1.
2.
3.
4.
5.


20 februari..

Och så började februari lida mot sitt slut också.. Under februari månad har jag mått skit. Främst över två personer, men också över stallet (att det är folk som klagar och inte låter mig vara ifred), osv. Och igår som topping på allt så försvann min kamera. SERIÖST!! Min kamera, mitt allt! Fotografering ingår i min vardag och jag har alltid med mig min kamera..
-
Gårdagen i stallet var iallafall långt ifrån dålig. Började med en härlig cykeltur i vårvädret. Var ca 5+ grader utomhus. När vi kom fram så gick vi och hämtade ponnysarna, Dante var lugn. När dem kommit in så borstade, och kratsade vi hovarna på alla. Sedan gick vi upp, tog en snabb fika, gick ner och mockade lite snabbt. Och sen kom alla barn som skulle rida. Jag skötte pärmen och Madde hjälpte till bara allmänt dom som behövde hjälp. 


Början februari, då allt var som bäst.

Vi vill förnya oss!

Vad ska vi göra för att få en bättre / roligare blogg.. Jag och Isabel ska på en "bloggkurs" den 28 Februari. För att få bloggen mer intressant att läsa osv. Vad tycker ni om det..? För mer information om kursen kan ni mejla oss. [email protected] är det. Lycka till :)



Tillbaka från min 24 minuters sovstund..

Har precis vaknat och vi ska snart ner till SORF och hämta in lite pållar snart! Vi har som sagt bara sovit 24 minuter inatt så vi får se hur Lillen står ut med mig, heheh. Ska FÖRSÖKA att hålla mig "lungn".. Haha, Åh nej! Kom på att vi ska hålla i Söndagsgruppen idag också.. Den är ju typ vid ett..
-
Aja, jag och Märtis får väl vila ut oss i caféterian. Slumra till lite eller så. ;) Men jag hör av mig me lite seriösare inlägg snart... :)


Såhär kul hade vi! Jarå, men med dunkande huvudverk och ont i HELA kroppen drar jag mig till SORF nu då..



Dagens inköp!

Var på hööks i dag och handlade för mitt present kort. Vi fick dock inte allt jag behövde. Det som jag behöver men jag änu inte köpt är en rosa stalltröja.






Ursäkta för dålig kvalitet på bilderna..



Hiss!


Mållös! Sjukt snyggt! Skulle lätt kunna införskaffa, ifall jag hade egen häst/ponny. Dock inte nu när jag går på ridskola eftersom den är lite dyr.

Ska kolla melodifestivalen nu! Senare blir det the grudge 3, en massa gott och skrik troligtvis! Kvällen började bra med en massa skratt, sköna kompisar, killar, strul m.m. Älskar er, hörs ev. senare! ♥

Hemma hos Natta!

Sitter hemma hos Natta nu och bloggar just.. Vi har precis vart på Coop och handlat lite gott tills ikväll. Sen så har vi vart på Natti också.. Hyrde the Grudge3 och Never say never. Är asrädd för att se på The Grudge men dom andra kommer fresta mig till döds! Så jag kommer kolla på den ändå..
-
Annars så bara "är" jag med prutt Märtis! Har inte börjat kolla än.. På film alltså! :) Men natten kommer bli bäst! Vi hörs..

Jag suger!

Verkar alla tycka! Alla utom Märtis och lillen.. Er kan man alltid räkna med. Folk snackar skit, blir arga, kränker och sårar HELA TIDEN.. Igår vart jag bombaderad av en massa smutsiga sms när jag skulle gå och lägga mig.. Tror inte ni fattar hur det känns att somna med en fem-sex personer som hatar mig.. Haha, kan skapa en klubb på Facebook! "Alla vi som hatar Madde Håfberg!"
-
Haha, gå med! ;) Nerrå, kommer inte bli något av det.. Måste hålla humöret uppe nu när alla dom närmaste vännerna HATAR mig! Aja vi höörs!
Bilden hittad HÄR!

Fredagen i stallet!

Var där med Madde, Milla, Frida, Märta, Jennifer, Natta och SaraB. Det första vi gjorde när vi kom dit var att rykta "våra" ponnysar. Tog Dante till skötselplatsen, han skötte sig finfint! Borstade honom riktigt noga, kratsade hovar, borstade ansikte, gjorde rent hovar, redde ut man + svans OCH kände igenom honom.
Rubikon ställdes upp brevid och om jag säger såhär.. DANTE HATAR RUBIKON! Så fort jag gick för att t.ex lämna en borste så började Dante tjura, slicka bak öronen och hotas. Aldrig sett värre, hehe.. Bus pojk :*
-
Ställde tillbaka honom, och sedan stack vi alla upp till höskullen. Där flummade vi runt, sopade, kastade ner hö m.m. Var riktigt kul, bästa tjejorna!
Ska iallafall bara ta det lungt och mysa med pappa och syrran ikväll. Blir väl att ringa Frida snart och prata om allt! Älskar verkligen att babbla med henne i telefon, Fridish ♥ Förövrigt taggar jag till morgon dagen och planerna är lite ändrade.. Vi ska nämligen inte till stallet, då vi inte pallar gå, och att vi ska låta deras vilodag förbli en VILODAG. Åker dock dit på söndag och då blir det att vara assistent med bästa brudarna! Betyder guld om ni läste allt!






Dagens ridpass - Ayla

Red bästaste Aylisen idag! Hade några galopp-bommar och hon tyckte det var jätte kul och hon bjöd till sådär extra. Vilket jag älskar! ♥ I början när vi skrittade och travade igång var hon seg som stryk, även första galoppen var hon jätte seg. Men efter somsagt så var hon pigg, framåt, och hade en super bra bjudning.
-
Vi skulle fatta galopp vid M och därefter galoppera över bommarna, och hon började alltid "släng" galoppera redan vid B. Dvs, galoppera med frambenen och trava med bakbenen. Och när vi passerat M så satte jag mig ner och hon kom fram i en jämn galopp i ett hyfsat snabbt tempo. På ca 7-8 meter tog hon 5 galopp-språng vilket var jätte bra! Nästa vecka har vi hoppning och jag börjar redan tagga. Dutti Aylis! ♥





Söndagen kommer bli bäst!

Vaknar som sagt hemma hos Natta med alla andra bruds. Därefter åker vi till stallet, tar in från hagen fixar lite söndagslektioner osv. Kela lite med lillen och lite sånt, hehe. Blir väl kvar där ett bra tag. Dvs hela dagen. Jag MÅSTE smörja lillens sadel då också. Ni som följer med, påminn mig om det. Var hur länge som helst jag gjorde det.. Dåligt gjort, Madde! ;)
-
Nerrå, men jag hör av mig imorgon alla gladisar. Hejs!

Hemma från heldag i bästa stallet..

Var där med brudarna som det blir att tillbringa helgen med. Var riktigt kul! Hade ju inte träffat lillen på hela pappas vecka så det var extra kul att få träffa honom. I varje fall så åkte dom andra bil så cyklade jag dit. När jag kom fram så hade Frida, Isabel och Milla ställt upp "deras" ponnys så jag och Märta vände "våra" ponnys och ryktade dom samtidigt som vi pratade lite. Borstade igenom honom och kratsade hovarna osv. Efter ett tag tog jag av honom grimman och lät honom slippa den ett litet tag samtidigt som jag borstade rent hans ansikte. Snacka om att njuta.. Efter det maserade jag honom lite sedan vände jag tillbaka!
-
Imorgon kommer Märta hem till mig vid halv elva nånting och så ska vi "bara vara" tills typ ett då det bär av hem till Natta. Efter det sticker vi till stan, sedan stall sist men inte minst, hem till Natta och ha världens bästa kväll! Alltså planerna för morgondagen. Sen på Söndag ska jag vara assistent. Vart inte själv som jag hade hoppats på pga en sak jag helst inte tar upp här. Men jag hör av mig snart! :)



Godnatt!

Godnatt underbara läsare! ♥ Vi hörs imorgon, ska till stallet efter skolan och spola av Dante ifall han inte går lektion, hans kissfläckar blir värre och värre och jag vågar inte ens tänka på hur han ser ut om en vecka. Nope, Dante är vit inte gul med bruna "knän".
-
Sedan så rider jag Ayla imorgon också. Taggad x1000! Somsagt vi hörs när jag kommer hem.


Detta visste du kanske inte om oss..?

♥ Kajsa är ALDRIG i stallet längre, samt har blivit "sparkad" som skötare på Gulliver?
♥ I våran nykommande header så kommer endast jag och Madde vara med. RIDANDES på Zello och Dante..? 
♥ Dante kör upp huvudet när man tränsar?
♥ Gulliver har sjukt känslig mun och rids därför ofta med hackamore? Problemet är bara att han är så hejvillt pigg och stark!? 
♥ Madde har slutat som skötare på Gulliver?


När vi ändå pratar om Gulliver..

Hemma ifrån stallet!

Hej alla! :) Känner inte sånt bloggsug just för tillfället. Kanske för att hela familjen är hemma och det är sjukt bra program på tv:en..? Hehe!! Iallafall så var jag i stallet idag, borstade och kratsade hovarna på finaste bebis killen. Han är så sjukt knasig i bollen, gubben ♥ Känner ett sån lust till att vara i stallet då jag fick creed ifrån Nettan i söndags ang. mitt "kämp" med Dante. Känns faktiskt som om han börjar uppskatta mig.
-
Borstade och kratsade som sagt hovarna på honom. Kände även igenom honom och la på ett täcke. Han skulle stå ca 4 timmar så det var lika bra. Hö i massor hade han också, mys för honom! Blir så glad när han står i en mockad och fin spillta, täcke och mat. En glad Dantis gör mig gladis, fatta ironin. Känner mig jätte oseriös för tillfället. Så ni får ignorera mina små "missfall" ibland. Ska iallafall fortsätta med mitt nu, puss!

Har bestämt mig!

Det får bli såhär! Jag är med på cupen som är i en vecka sen när den är slut hjälper jag Märta och Frida. Känns ändå som jag kind of "sviker" dom även fast det är det dom också vill.. Eller? Men fotbollen har alltid kommit först och kommer alltid göra.. Vissa tycker att fotboll är väl bara att springa efter en boll men tror ni Messi vart en av världens bästa fotbolls spelare bara för han gjorde det? Nej! En profitionell fotbollsspelare kväver att kunna en hel del faktiskt. Teknik, bollkontroll, snabbhet men mest av allt att man måste kunna läsa av spelet.
-
Finns nog många som läser detta och tänker att jag är dum i huvet som tänker så om fotbollen men helt seriöst är det den sak JAG brinner för. Hästar kommer tvåa.. Sen så har jag ju också världens goaste lagkamrater vilket också är väldigt viktigt enligt mig. Men det är mitt beslut.. : Fotbollen kommer alltid först! ;)


Ronaldo..

Gerrard..

Messi.. ♥
Dom här pöjkarna har inte kommit såhär långt genom att springa efter en boll..



Morgondagen & svar till Isabel!

Angående svaret till Isabel handlar det om hennes Dagens Fråga. Du ska väl inte blogga om vardagen på den här bloggen? :o
Annars då? Imorgon blir det stall med dom bästa. Gjorde Sara B lite ledsen idag och har Sveriges största skuldkänslor just nu.. Förlåt finaste, Sara! ♥ Vill inte att vi ska vara osams eller något! ..
-
På lördag blir det heldag med bästa bruds dvs. Natta, Sara, Milla, Märtis, Fridis, Issa och jag då. Heh, fast alla vet väl redan att vi är bäst? ;) Ska väl hyra någon skräckis (Om vi "hinner" övertyga Märta om att se en skräckis.. Hah) Sen dagen efter blir det till att vara ENSAM assistent med fina Nattis! ♥ Snällare kan man leta efter!
Men jag hör av mig soon! PussHejs!
Vet att bilderna är olika stora men orkar inte fixa det.



Morgondagens planer..

Hallå alla! Blir att gå till skolan imorgon (vilket jag gjorde idag med) ser faktiskt fram emot det. KONSTIGT NOG! Ska ha idrott först på morgonen tror jag.. Sedan är våran lärare borta så vi får typ läsa enda fram till lunch. Vaddå soft!? Jag ska upp tidigt imorgon så jag hinner fixa mig. Platta håret och ta på mascara för seriöst jag ser förjävlig ut i skolan. Fula kläder, krulligt hår, äckligt ful i ansiktet.
Efter skolan får jag iallafall åka till älsklings Dante och mysa lite..

Ska nog bara borsta lite på honom tror jag. Trickträna ev. också. Ska vara i stallet sent imorgon vilket betyder låg update. Men jag ska försöka peta in ett inlägg innan jag drar till skolan.
Men ska sova nu, jag älskar er bästa läsisar ♥




Dagens fråga!

På lördag ska jag och Madde hem till Nattah och sova med några till bruds! Blir galet kul, men tillbaks till dagens fråga då. Min fråga till er är alltså:
-
Ska jag ta med mig min dator hem till Nattah och blogga om vad vi gör osv? Vi ska se på b.la film, busringa, kolla melodifestivalen och bara chilla helt enkelt. Om ni vill så hoppas jag ni förstår att det inte bara är hästinlägg! Utan vardag också ;)


Failbilder..

Stina spanar in mig typ, scary..

Respekt för Pernillas näsborrar, tack!

Dante är social och jag dissar honom, hihihi :(

Sorry Milla för dem sjukt snygga bilderna, löveu ♥

Dantes tiggande goes on and on..




Dagen i stallet!

Hej underbaringar! Vad har ni gjort idag? Jag själv har varit i stallet med Frida, Milla, SaraB,Sandra & Jennifer. Vi softade mest runt, mockade, myste med hästarna, ryktade osv osv.
När jag kom till stallet iallafall så mockade jag och Milla. Sedan så gick vi upp till caféterian. Efter ca 30 minuter så gick vi ner igen och då ryktade jag lilla Akter. Gick super! Han är så snäll, lilla Lakke ♥
-
När jag var kvar med Akter så ryktade jag Dante. Han var inge stark eller nått. Avslappnad helt enkelt! Han drog ju senast i måndags med några.. Hehe! Men min nervositet när jag vänder honom har lossat helt. Oljade iallafall hans hovar, borstade, kratsade hovar, redda ut man + svans och myste en massa! Gav honom hans godis också, hehe..
Ska dra, vi hörs snart i ett nytt inlägg! Failbilder vad sägs om det? ;)






Snigg chey! ↑


Det får prata för sig själv..

Översättning: Alltså en bil som krockat med två hästar. (IGÅR) Som ni ser så dog båda hästarna och bilen är helt förstörd. Föraren skylde allt på hästen (I EN ANNAN INTERLJUV) och var mer eller mindre arg på dem för det som hände med ägarens bil.. Finns så sjuka människor.....



Why is it so hard to let it go..




Vad tycker ni om detta?

- Vad tycker ni om denna video? Syftar mest på slutet då det är "tävling"? "Tävlingen" börjar 5:06 i videon. Jag har faktiskt blandade känslor. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om det.. Vad tycker ni?



Sugig dag!..

..Inte alls värd att leva! Men ska inte gå ut över er! Vart inget stall idag som planerat.. Har nog inte berättat det för er men pappa har gått med på att jag ska få vara i stallet på hans veckor också nu. Bara 1 eller 2 dagar men det är ändå nånting. Riktigt kul! Blir dock inget den här veckan, börjar nästa.
-
Annars då? På lördag blir det en kulig dag och natt med tjejerna. Blir väl en åtta stycken tror jag. Hemma hos bästa Nathalie! ♥ Ska kolla på lite "hästfilmer" (såklart) samt melodifestivalen. Bråkar med en av dom som kommer så det är inte riktigt 100 prosentigt. Men det kommer gå! Jag hör av mig imorgon! ;)

Har pratat med..

.. Märtis i skolan idag om det där med fotbollen eller cupen och hon hade inget tvång på att jag måste vara kvar och hjälpa dom eller så. Känns riktigt skönt faktiskt att få ta ta ett "fritt" beslut. Är inte säker än.. Dom flesta ville att jag skulle ta fotbollen och jag är nog faktiskt också inne på det MEN det skulle vara super om jag skulle kunna ha sommarhästarna med F&M ändå. Bara att jag åker iväg en vecka. Förstår helt om ni tjejer inte vill det men det är väl det jag allra helst skulle vilja. Jag accepterar ett nej, helt klart! ;)


Så vad tycker ni, Fridaa & Märtis? :)



Svar på tal..


Pelin:
För att kunna hjälpa dig så har jag en fråga: Hur långt vill du komma i fotbollen?:)

Svar:
Jag har inga direkta mål med att komma någonstans med fotbollen.. Mitt mål förut var att bli intagen i bättre / äldre lag & det har jag redan blivit.. Så jag vet inte riktigt. Kan inte se att jag har en framtid vad det gäller fotbollen än så länge. Men om några år & lite träning samt bättre kondition är nog mitt mål är vara med i Juniorlaget & sedan gå vidare till Salas Damlag.. Faste det är ett bra tag kvar tills dess ;)

Hoppas du fick svar på din fråga! :)

Mysan Carlsson ([email protected]) om Nya loggor!:
Snygga! :D
När avslutas bloggtävlingen btw?
Svar: Vilken bloggtävling menar du? Det om schabraket från Seagården är redan avslutad! :)
hoppas du fick svar på din fråga!


Nya loggor!




Visar stallet!

'
Denna spelade jag in för ca 1 månad sen. Och då hade inte Layla kommit till Sorf än! Men hon står också i en utav dem tomma spilltorna. Och fick lov att klippa lite för jag sa lite ovärda wierdoo saker, hehe..


Dagens fråga!

Är desperat! Måste ha er hjälp! ( Varning, lång förklaring!)
Jag kan inte välja så fortsätt läs ->   I sommar är det dalicalia cup i Borlänge och det ska "mitt" lag vara med i. (Fotboll) Vi ska spela mot ändra länder osv. Man måste ha med sig en förelder för mat osv. men min pappa kan inte för han har jour (Måste jobba..). Men han ska göra allt i sin makt för att byta jouren så han kan åka.

MEN.. Samma vecka ska jag hjälpa M & F med sina sommmarhästar och fixa och trixa lite där i nån månad. Men jag vet inte om jag kan ju pga Dalicalia.. Vill hjälpa dom med hästarna men vi ska ju lisom spela mot mexico och Frankrike och allting.. HJÄLP MIG!


Dalicarlia eller Hjälpa M&F med sommarhäst..?



Svar på tal..



Emelie:
När avgörs denna tävling?

Svar:
Frågan handlade alltså om våran "Smeagården-tävling".
Den tävlingen är redan avslutad! Johanna heter hon som vann. Hoppas du fick svar på din fråga! :)



Har lite planer..

.. På att om Isabel är frisk imorgon samt ska till stallet kanske vi kan fixa en videoblogg om hur stallet ser ut. Vi har ju fått önskemål om det. Du kan vi ju även visa hur våra ponnys ser ut.. Sen så har vi planer på att fixa en header till sommaren då vi rider våra skötponnya och när vi bara står vid dom.
-
Vi får se hur det blir. Sen så har jag planer med F & M att kanske ha något skojigt ihop med dom över sommaren som handlar om hästar.. Inget bestäma så skriver inte vad.. Men ni kan gissa på och om någon gissar rätt kanske jag avslöjar det för hela bloggen. Men jag hör av mig snart! Hej så länge!



Känner mig så elak..

Tittade in på bloggen lite och såg världens finaste inlägg gjort till mig och Kajsa från Isabel.. När jag ser dom där bilderna och fotona känner jag mig så sjukt elak som fått Isabel att må så dåligt som hon faktiskt gjort under vissa av våra gräl.. När hon faktiskt förtjänar mycket bättre, förtjänar det bästa! Hon är världens finaste, snällaste, mest omtänksamma person man kan hitta och jag är så sjukt glad att jag träffade henne. Säger som henne, utan henne och Kajsa vet jag inte vart jag hade varit nu. Håller även med om att tiden då det var BIS och inget annat är sjukt saknad. Hoppas på en sådan underbar sommar i år igen.. Jag ska göra allt vad jag kan för att få det så också! BTW så ska jag gottgöra Isabel genom att börja blogga igen.. Nästa vecka!


Finaste tjejerna! ♥
För er som bryr er, varför den är tokredigerad? Jag har riktigt tråkigt.. Vart kanske lite överdrivet! ;)



Alla hjärtans dag kaka!


Gjorde en liten "alla hjärtans dag kaka" till Dante som han kommer få imorgon, alltså i efterskott! Tänkte skriva lite hur man gör och sedan visa resultatet på min egna kaka. Snygg blev den väl kanske inte, men förhoppningsvis så uppskattar Dante den!

Du behöver:
• Bakplåts papper
• Morötter, äpplen, ev. knäckebröd
• Vetemjöl
• Sirap
• Folie
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll i ungefär en halv dl vetemjöl i en bunke.
3. Skär äppel-tärningar, riv morötter och krossa i knäckebröd i samma bunke.
4. Vispa ner 2-3 matskedar sirap i samma bunke.
5. Klicka ut "godiset" på en plåt med bakplåts papper på. EJ UTAN BAKPLÅTS PAPPER!!!
6. Ställ in godiset i ugnen ungefär 10-15 minuter och låt sedan godiset efterrosta.
7. Lägg folie runt godisarna så att dem inte smular, utan får "torka" i foliet.

Glad alla hjärtans dag!


Vad vill ni jag ska blogga om?

Vad vill ni att jag ska blogga om?
* Mer åsiktsinlägg?
* Videos?
* Bilder?
* Minnen?
* Failbilder?
* "Feelings"?
* Detta visste du inte om...?
* Övrigt? (komentera isånnafall vad!)

Jag vill att alla 70 läsare skriver en komentar. Alla som skriver en komentar om vad ni tycker får en länk i ett inlägg. Vad sägs som det?

Godmorgon

Godmorgon! Är hemma och sjuk, som Madde säger jag har snart vart sjuk i ett halvår!! Iallafall så ska jag strax slå på en film och ta mig nått att äta. Vila upp mig inför torsdag och alla nationella prov som väntar.
-
Blir alltså inget stall idag.. Danteliboi och jag får ses på torsdag istället innan jag rider Lucen! Ska be mamma tvätta lite hästkläder idag tror jag. Dem börjar bli rätt sunkiga nu, hehe.. Aja, ska dra! :)


Rätt gissat..

AMANDA NORDSTRÖM. Det är Stinas Akrobat på bilden, how cute?


Tycker Amanda är en grymt start tjej. Haft väldigt otur med Klasika men ändå så fortsätter hon kämpa. Du har bra erfarehet vad det gäller hästar och rider väldigt bra. (Idioterna som klagar på eran blogg kan dö, seriöst)
Förövrigt är du jätte söt, blyg och snäll!
+ Bra på att göra designer ocksåå! ;)


Vad hände där..? ♥

Ibland så tittar jag tillbaks i våra arkiv och undrar var nånstans det gick snett. Om man kollar i Oktober månad tillexempel så hittar man det här inlägget av Kajsa.
Jag saknar sommaren och alla underbara minnen ifrån stallet. Madde, Kajsa och jag. BIS. Vi kämpade på med "våra" ponnysar hårt som satan och sakta men säkert började det ge resultat.
-
Jag kämpade samtidigt som jag försökte lära känna Dante på att få Madde och Kajsa bättre kompisar och vips så var de bästisar tillsamans med mig. Vi gjorde allt ihop, allt ifrån övernattningar tills tidiga stallmårnar, tjejkvällar, bada i hillingen, cykelturer.. Kommer jag nånsin få ett sånt sug till livet som jag hade då? Jag tror inte det..
Sommaren började lida mot sitt slut och Kajsas föräldrar skiljdes och Kajsa flyttade in till stan..
- Nu kan jag vara i stallet ännu mer! Sa Kajsa glatt och vi planerade saker vi kunde göra, och jag och Madde vårdarde Kajsa ömt då hon var väldigt nere denhär perioden. Vi tog med henne på bio, tältade osv..
-
Men så flyttade hon, skaffade pojkvän och fick en ny bästavän. Rebecca.. Det var kul för henne men vi började utan att vi märkte nått sakta men säkert glida ifrån varandra. Nu pratar vi knappt med våran fina vän Kajsa längre, och jag och Madde bråkar hela tiden.  Vi börjar i sjuan till hösten och ifall jag förlorar Madde på cupen så dör jag helldre. Ett liv utan dessa två, är ett liv utan sol.

På denhär tiden var jag så lycklig, så obeskrivligt lycklig..
Jag förstod inte själv, hur värdefulla ni var och hur mycket jag behövde er. Bästavänner ställer upp för varandra, precis som vi gjorde då. Och vad ni än säger så vet jag att det går att få det såhär bra igen. För vi är samma människor, vi har samma hjärta och med rätt inställning så går allt. Det har ni bevisat.

Kanske jag ska..?

Kanske jag ska ta mig i kragen och skaffa en egen blogg om mig, Dante & Lucifer? Madicken vill ju absolut inte att Lucifer ska vara med i headern trotts att han kommer att vara en del av min vardag. + Att det mer eller mindre är bara jag som bloggar, sköter bilder, klipper ihop filmer osv.
-
Skulle ni följt mig i min nya blogg?


Gissningstävling

Bara för att jag vet att ni läsare älskar tävlingar!

Jätte lätt, den som gissar rätt först får en länk i ett inlägg + att jag skriver vad jag tycker om den.
Eller lätt är den kanske inte som inte träffat h*n :)


Sunday in the stable!

Hej, hallå, hejsan osv. Idag var jag i stallet som planerat. Tog först in ponnysarna, Dante var hyper pigg. Men när vi bråkat och haft lite dragkamp så lyssnade han och gick snällt brevid mig. Dutti pålle!
Borstade på alla ponnysarna när vi tagit in alla också, sedan gick vi upp och åt.
-
När vi ätit gick vi ner igen, och då gjorde vi fint i stallet. Vissa mockade, andra sopade, vissa gjorde rent borstar och "knöt" grimskaften. Blev rent och snyggt lagomt tills alla nybörjar lektionerna började. Jag skötte pärmen, haha!
Efter vi hjälpt alla som behövde hjälp så gick vi till höskullen och kastade ner lita hö samt lekte lite, efter så mockade och sopade vi, och efter det gick vi på årsmöte. Tack till alla som gjorde min dag perfekt! (Nattah, Milla, Sara, Pernilla och Sandra!)

Vill införskaffa!


Eftersom jag har så mycket till Dante så vill jag inte köpa mer till honom just nu. Men om jag börjar tävla honom så kanske jag köper nått mer! Men jag är nöjd med sakerna jag har till honom nu :)


Drar snart!

Drar snart och tar in ponnysarna. Hoppas inte Danteliboi är alldeles för pigg..! Ska iallafall hjälpa småbarnen sen på dagen, borsta på Dante och mocka. Så det är de som står på schemat för the day! Ska möta upp Nattah & Sara också.. Aja, blir säkert jätte bra!

PÅMINELLSE: Ta med hovolja, väst + hjälm!!

Min alldra käraste vän..

Om du bara visste hur mycket du betydde..
- För världen är du bara någon, men för någon är du hela världen..



Dagen med Stina!

Hejsan! Idag var jag somsagt med Stina i hennes stall och fotade henne och Acke. Sedan red jag Jas en sväng också, gick rätt bra. Han är charmig! Först iallafall började det med att jag och mamma inte hittade dit, åkte runt minst 30 minuter innan resultat, mamma och jag = ingen bra kombination när man inte hittar!
-
När jag kom dit äntligen så tog Stina in Acke och borstade honom, vi stog och pratade och blablabla... Sedan så red hon fram och då satt jag inne i nått rum vid facebook (nolifer) Sedan så fotade jag henne när hon red. Såg jätte bra ut och fick riktigt fina bilder på dem!
-
Sedan så fixade jag Jas och Stina Valle, och somsagt Jas var väldigt charmig och ett matvrak. Förövrigt är han den segaste hästen jag ridit hittills, dock blev han piggare framåt slutet och när jag travade av honom var han rätt okej! Jobbade honom i arbetstrav på en volt, typ skritt-trav-halt-trav-skritt osv.
Och jag märker stor skillnad i min ridning! Jag är motiverad till 1000 och tar åt mig av varenda tips folk ger mig, och nej jag säger inte att jag rider bra för det är en bra bit tills dess. Ryktade iallafall av ponnysarna och sedan så släppte vi dem i hagen, flummade och sedan gick vi in till Stina!
-
Var bara där en kort stund och lyckade glömma min KL mössa.. Wäää! Ska iallafall ladda upp bilderna på Stina och Acke samt klippa ihop en film på dem. Eller filmen kanske jag gör imorgon? Det återstår att se!

Jas ↑

Valle ↑

Smygtitt på Stina & Acke ↑


@ Stinas stall

Sitter och försöker värma mina fötter... Vi får höras senare! / Issa

Dagens ridpass - Ayla

Hade dressyr idag! Gick sådär, är rätt nöjd över henne att hon var så framåt och sådär. Att ha en posetiv inställning är alltid bra och man blir så glad att rida henne när hon är på det humöret. Finaste gumman ♥
Tränade iallafall på galopp från skritt och det gick mycket bättre än förra veckan. Jag manade på henne och jag red
mycket bättre en förra veckan. Ansträngde mig till 1000!
-
Dock är hon ju ingen dressyr häst, väldigt stel svår få i form och ställa i hörnen. Lyssnar annars väldigt bra, och hon är grym att rida. Så det gick mycket bättre än förra veckan och jag är nöjd! Nästa vecka har vi markarbete, bommar och nått hinder. Taggad!





Hästmagazinet

Ska lägga mig och läsa detta nu. Har läst den ca två gånger förut, och jag tycker tidningen är bra.
Vad tycker ni om tidningen? Och har ni läst den förut? :)




Kall stall dag!

Hej alla! Idag var jag i stallet en snabb sväng på kanske 2 timmar? Var där med Milla, Madde, Sara, Nattah & Sandra. När jag kom dit så borstade jag en stund på Dante, sedan tvättade jag hans svans och flätade överhåret på svansen, och sist så satte jag på honom ett stall-täcke. Det är så grymt kallt i stallet, och nästan alla ponnysar stod med täcke så jag satte ett på stackars Danteli boi också ♥
-
Efter så mockade jag och Milla och sedan gick vi alla upp. Och kan ni gissa vem som red i ridhuset? LUCIFER! Han är så sjukt, sjukt, sjukt gullig (och liten) Och jag vill inte vara förstor för honom, jag VILL INTE!!!
Förövrigt så mår jag väldigt bra och jag har stått på mig en hel del, fått bättre självförtroende och säger ifrån när jag inte vill. Skönt!

Onsdagen i stallet..

Hej alla! Dante var så sjukt underbart snäll idag, inte lika stark och dryg som han brukar kunna vara. Utan helt perfekt. Tog han till skötarspilltan och ryktade idag, och var noga med att stanna upp innan jag gick ut ur spilltan just för att han inte bara skulle rusa utan att jag hade kontroll.
-
Gick sjukt bra, glömde såklart hovoljan.. Men på måndag SKA jag olja hans hovar, SKA! Efter jag borstat han så gick jag och vänner upp på cafét, gjorde inget speciellt så gick jag, Frida & Madde ner i stallet och fodrade samt mockade lite. Gick über snabbt! Grymt bra slut på dan också, hahahaha Madde och Frida ni håller tyst!
Ska dra nu, hörs senare puss! :)
Uptade: Smörjde sadeln + tränset också! Benskydden får bli en annan gång.






Stallet imorgon!

Ska dit säkerligen med Madde, Milla och säkert nån mer. Saknar lill prinsen min och det blir nog till att storm-rykta imorgon, olja hovar och hela kitet. Slutar klockan ett och tänker absolut ta vara på dem ca 3 timmarna innan alla lektionerna börjar. Dante-mys-rykt-time-here-i-come!

♥ Komma till stallet byta om
Gå till stallet
Ta Dante till skötselplatsen där jag ryktar, oljar hovar osv osv
Smörja sadel + träns
Göra rent benskydd
Mocka
Sopa
Fika uppe på caféterian med vännerna
Åka hem




Hiss och diss!

Hissar denna! Snyggt och inte så dyrt. Vet inte om kvalitén är bra eller dålig men det kanske ni vet? Skriv gärna en komentar då. Om ni är intresserade så finns det på hööks för 369 kronor.
Dissar denna! Gillar inte färgen nå vidare, inget fel på själva täcket i sig men.. Finns iallafall att köpa på horze.com för 469 kronor.

Åsikts inlägg - För stor ryttare / för liten ponny

Tycker inte om för stora ryttare på en för liten häst! Tycker det är respektlöst & elakt att sätta sig på en för liten häst / ponny. Sen så finns det ju undantag. Om du bara är lite för stor kan det väl gå nån gång så länge det inte är 3 gånger per dag liksom. Nån gång per vecka kanske.. Och sen så beror det ju på vad man gör. Det tar ju mer på hästen om du hoppar bana på 80 cm eller om du bara kanske skrittar & travar.
-
Men jag anser fortfarande att en för stor ryttare är ett slags djärplågar-ämne. Jag pekar inte ut någon, jag har alltid kännt såhär! Jag själv har ridit en för liten häst men det var dock bara skritt och trav. Ändå har jag riktigt dåligt samvete för det..
-
Men till en viss gräns vad det gäller för stor ryttare så kan jag strunta i det.. Men över gränser är det djurplågeri enligt mig. Hårda ord, men dom är ärliga!
-
Förresten.. Jag kommer att blogga när jag tycker det behövs & när jag känner för det! Så jag är inte tillbaka än.'

Hästens delar!

TIPS! Gå in på denna sidan där du kan lära dig hästens delar i spelform.

My day in the stable..

Hallå hallå!! Idag var jag i stallet, det var kaos haha! När jag borstade Dante var han skit stressad pga att det var as många människor som höll på. Fick absolut inte vara ifred med honom. Drygt som FAN! Men sånt får man väl räkna med mer eller mindre när man går på ridskola. Dock tycker jag att när jag sa att jag ville ha lite ensam tid borde fått det. Men men..
-
Hade iallafall lite teori, fodrade (Dante såklart), mockade och sopade. Gick bra! Säger bara en sak Franz är dryg, hehe.. Så inte den bästa dagen men den fick duga, anmälde mig till skötarridningen med Dante också. Längtar!
Puss & Kram! ♥



New

Fick hem mitt schabrak ifrån hööks idag! Riktigt snyggt, dock lite dålig passform men det får gå ändå, provade det på Dante och det var snyggt på honom!

5 februari..

Hej bloggläsare! Idag har jag varit i stallet, var assistent idag med Madde, Nattah, SaraB och Sandra. Eller vi provade på.. Milla kom senare på dagen också.
Började iallafall morgonen med att ta in överpigga ponnysar, alla förutom typ Ayla trippade, travade på stället, reste sig osv. Dante var helt hysterisk!
-
När ponnysarna fått äta och när även vi fått i oss lite assistent fika så gick vi ner. Jag, Madde & Nattah fick sköta pärmen och hjälpa alla små barn som behövde hjälp. En liten tjej berättade även för mig och Madde att hon brutit armen efter hon ramlat av Dante..
-
När vi hjälpt alla som behövde hjälp så mockade, sopade och spånade vi på nytt där det behövdes. Gjorde fint i stallet dvs. Gick skit segt, kanske 40-45 minuter.. Haha! Efter så gick vi upp och tjockade och sedan åkte jag hem. Tack för en bra dag tjejor! ♥






Stallet next!

Ska förhoppnings vis möta upp Nattah, Sandra & Madde i stallet. Chattar med Märta på facebook nu, haha bra rolig hon! Ska olja Dantes hovisar idag ifall han inte går, slapp söndag!

Vad ska ni göra idag? :)


Shoppingen..






Home!

Hej underbaringar!

Idag var jag och shoppade som sagt. Galen dag med tårar och skratt. Med mig hem fick jag en massa hästgrejer och "vardags" grejer t.ex ett par converse. Pappa betalade, lyx. Nu iallafall ska jag blogga, äta pizza (tjockis), se på film och sedan ska jag sova.
-
Imorgon blir det stallet, saknar Dante boi. Ska nog borsta lite på honom imorgon samt olja hans hovar med den nya hovoljan. WOPA! Aja, ska dra! Hörs snart ;)
Vadå usel kvalité?


Nu drar jag!

Är i stockholm med pappa & syrran.. Ska börja dra mig in mot stan nu!
Lever på mobilen underbaringar! ♥


Vilken föredrar ni?


Dagen i stallet!

Så går det när ens ponny är lång och skötaren kort.. ↑

Idag var jag i stallet och skötte underbaringarna ovan. Började med att rykta Akke, bus shettis! Seriöst, älskar honom! Han är så mysig, så det var kul.. Efter jag ryktat han och allt detdär så gick jag till Dantis. Borstade av honom och sedan så tränade jag lite puss och myste lite. Myste även lite med Nicoali.
Dem tre hästarna är dem bästa hästarna i hela världen (dock är Dante lite bättre)

Dagens ridpass - Ayla

Red Ayla sötan idag! Hon var skit seg till en början med blev jätte pigg framåt slutet.
Började iallafall skritta i ca 3-5 minuter på lång tygel. Tog tyglarna och började känna på dem i skritten, och jag jobbade framför allt mycket på volterna eftersom hon var så stel. Efter ca 3 minuter så började vi även känna på dem i traven. Och ja.. hon travade väl på fint. Lagom pigg, men måste säga att hennes trav är rätt lustig. Haha!
-
I galoppen iallafall var hon inte alls arbets villig till en början. Släng travade innan galoppen och galopperade inte ifall inte dem framför gjorde det. Blev rent ut sagt skitsur, heh.. Men med lite envishet och sådär så blev hon pigg tillslut. Berömde och klappade henne jätte mycket. Aylish ♥
-
Orkar inte förklara i detalj, kanske ni märkte.. Hade iallafall dressyr idag, tränade mycket på galoppfattningar ifrån skritt och fortsätter med det nästa vecka. Hörs :)

Dressyrträning imorgon √

Blir dressyr på Mirte förhoppnings vis imorgon. Ska tänka extra på hur jag sitter ner i traven, brukar se så slafsig och slapp ut annars. Men jag taggar iallafall järnet och hoppas på att damen (Mirte) inte är alldeles för pigg.
Får bli denna outft ↓



Svar på tal!

sv. Ja, det trorja! :) Han är väldigt pigg i ridningen för tillfället, men jag hoppas att han återgår till sitt vanliga gamla seg ja snart. Tycker det var jätte kul att du skickade in detta! Verkligen super!
Men med honom är det bra och jag ger honom en kram ifrån dig imorgon :)


Dagen i stallet! ♥

Hej alla! Känns som om det är det första jag skriver i varje inlägg? Hm.. Aja iallafall så har jag varit i stallet och
skött om Dante och Nicolai idag. Började med att åka till SORF, bytte om och sedan gick jag till stallet. Dante skulle gå lektion hela dan så jag borstade endast på honom med en rotborste, och myste en massa! Tränade lite "puss" som jag gör varje gång jag är i stallet. Han är grymmast i stallet på det, lätt!
-
Satt även på Nicoali hans nya nosludd jag gjort på slöjden, haha söte! ♥ När jag gjort det iallafall så gick jag upp till caféterian och åt med kompisarna. Flummade runt som vanligt och sedan gick vi till stallet igen. Jag och Milla skulle fixa Bull, eller Milla gjorde det mesta men.. Haha! Aja, dagen i stallet var iallafall rolig! Inte den roligaste men det funkade för mig. Tack för en underbar dag Sandra, Milla, Pernilla, Pelin & Jennifer :)






Mina framtida hästplaner..

En vän till mig ville att jag skulle skriva detta.. så jag kör på det!
-
Om nått år eller två så skulle jag vilja hyra/låna en D-ponny. Helst av allt en valack, som var inriktad i hoppning. Med den skulle jag göra allt, hoppa, träna för tränare, ha dressyr, träna ifrån marken, rykta, mysa, tävla ALLT. Och sedan skulle jag vilja ha ponnyn i Anna.B's stall.. Det är så himla fint där, speciellt i tegelstallet..
-
När jag blir vuxen däremot vill jag skapa eget med Madde. På vårat företag kommer vi ta emot ungponnysar för tillridning och försäljning. Vi kommer ha tillgång till fina hagar, vatten hela tiden (såklart), paddock och fina ridvägar. Företaget kommer att kallas KORIDH - Kom och rid in din häst!
-
Det är alltså såhär jag vill att min framtid ska se ut. Hur vill ni att era framtida hästplaner ska se ut?


Bloggtorka!

Vad ska jag blogga om?
Jag tänker inte disstaheras av att Madde och Kajsa inte bloggar, nu kör vi!

Stall imorgon!

Idag har jag varit på stan och shoppat lite. Och nu när jag kom hem tog jag mig ett långt bad och duschade. Så nu är jag fräsch igen. Tänkte att Dante skulle bli likaså imorgon. Detta ska göras!

• Komma till stallet, byta om.
• Borsta Dante.
• Tvätta svans + fläta (om han inte ska gå lektion)
• Mocka och sopa.
• Mysa med Nicolai.
Kanske borsta Nicolai.




Bloggpaus.. typ!

Skrev det i förra inlägget, men det försvann..
-
Annars så har jag precis fyllt i alla blanketter tills Ekeby.. Blir till att satsa på Tyska. Vet inte varför, kändes bara rätt. Sen så har jag inte gjort läxorna på tre veckor nu så jag har en hel del att ta itu med.. Bli väl sju-åtta läxor att se fram emot. Men vi hörs om nån månad! Puss tills dess, alla fina läsare! ♥

RSS 2.0