Du är faktiskt väldigt saknad..

Min älskade fina lilla shetlandsponny, ha det bra! Jag saknar dig och hoppas vi ses nån gång. ♥





Såhär viktigt är det faktiskt!

Varför bosta hästen?
- Man borstar hästen för att den ska bli ren, så att all smuts försvinner och att hästen inte ska få skav av utrustningen. Det är viktigast att hästen är ren på rygg och buk, där sadel och sadelgjord ska ligga, samt på huvudet där grimma och träns ska sitta.
- Samtidigt är det ett bra sätt att kontrollera så att hästen inte har sår eller skador eller är varm eller svullen någonstans. Benen är extra viktigt att kontrollera, samt huvud, rygg och buk.
- Det är också ett sätt att bli kompis med sin häst och lära känna den. Hästar som är vänner står ofta och kliar och gnuggar varandra i manen i hagen. Men du ska aldrig låta hästen klia tillbaka på dig, du är ju en ömtålig människa och ingen häst.
- Borstar man noggrant blir det en skön massage för hästens muskler. Hästar i frihet rullar sig i stället, dels för att få massage och dels för att leran skyddar mot insekter.
- Om hästen inte är alltför långhårig blir den blank och fin i pälsen när man ryktar med ryktborste och ryktskrapa.

Hur ska hästens ryktas?
Lägg gärna mycket tid på att rykta hästen. Man brukar rekommendera minst en halvtimme om dagen. Du börjar med att borsta ren hästen från smuts och damm med en rotviska, som är en ganska hård borste. Börja med halsen och fortsätt bakåt. Borsta alltid i hårremmens riktning. Sen är det dags för ryktborsten och ryktskrapan. Håll borsten i den hand som är närmast hästens huvud, alltså borsten i vänster hand på vänster sida, höger hand på höger sida. Vid rykt ska rykttagen vara lugna och långa, dra av stöven från borsten med skrapan. Du börjar rykten på mansidan genom att borsta över manen till andra sidan. Då kommer du åt halsen under manen, som annars lätt blir bortglömd. Använd en mjuk borste till huvudet. Tips! När du har ryktat klart, torkar du av hästen med en handduk så att det sista dammet på hästen försvinner.
information ifrån Svenska Ridsport.se




Undersökning!

Hej alla läsare! Jag har tråkigt och därför tänkte jag göra en undersökning på den här bloggen så att vi kan förbättra den. Jag ska prata med Isabel och Kajsa i skolan imorgon och vi kommer att lyssna och försöka göra allt vi kan för att bloggen ska bli bra. Så jag vill att alla som läser detta ska kommentera med svar på dom här frågorna!

* Vad tycker ni om våran blogg ?
* Vad kan vi förbättra ?
* Vad är mindre bra ?
* Vad vill ni att vi ska ta bort eller lägga till t.ex. Veckans ras m.m.
Komentera så ska vi tjejer diskutera om det i skolan dagen efter! Lycka till !

Veckans häst!

Nu börja vi med veckans häst igen! Som ni vet så vill vi ha en förklaring varför just den hästen ni ställer upp med ska bli veckans häst. Det är det vi går efter. Vad den har gjort för bra för att den ska förtjäna titeln som veckans häst här hos oss på brudarnaistallet. Den börjar NU! Rösta på och vi hoppas på rekordmånga komentarer nu!
_______________________________________________________________________________________________


Är med och tävlar!

http://ponnyfjantarna.blogg.se/2011/august/stor-bloggtavling.html#comment

Outfiten idag!


DAGENS RIDPASS

Usch.. Denna lektion gick verkligen inte som tänkt. Jag red super dåligt, kunde inte skänkla på ordentligt, osv. Sedan att Dante var lite seg och inte var på hopp humör var en annan femma. Började iallafall värma upp i skritt. Tog sedan tyglarna och ökade takten i skritten lite. Efter det så travade vi, och gjorde en liten övning. Gick över bommar i trav, sedan på långsidan så skulle vi stå upp 4 steg, rida lätt 2 steg och sitta ned 2 steg. Gick jätte bra och han lyssnade mycket på mina hjälper. Efter ett tag när alla hästar blivit lite uppmärksamare så gjorde vi samma sak fast i galopp.

Gick bra i början men sedan blev vi båda ur balans. Jag kunde inte koncentrera mig och det var nästan bara mitt fel att det gick så segt. Skrittade sedan en stund på lång tygel. Så började vi med hoppövningen. Skulle komma i galopp, men Dante vägrade ut sig, sprang förbi, ville inte fatta osv. Men det var mestandels mitt fel det också. Fick iallafall några fina hopp i trav.. Fick bara hoppa små kryss eftersom han vägrade på rätupp stående.
Älsklings killen ♥
Så fin!

Somsagt bara plutt kryss.





Hoppning imorgon!

Hej på er allisamans! Jag ni märker ju hur våran updatering blir sämre och sämre. Men det ska bli bättre vi lovar! Ska iallafall till stallet imorgon, ska dit direkt efter skolan så jag hinner sköta honom samt smörja träns + sadel osv. Ska byta schabrak också. Ska ju rida lektion imorgon och jag tänkte mig en brun & beige outfit till oss! Ska ha hoppning som rubriken lyder och det blir väl hinder på 60-70-75 cm.

Ang tävlingen! Tävlingen dyker upp någon gång under veckan. Ska tvätta schabraket osv. Sedan ska jag redigera en uber snygg bild till tävlingen också. Så det dyker väl upp någon gång. Kom ihåg! Det finns inga dåliga vinnare, bara dåliga förlorare!
bebis ♥


Veckans häst!

Sånna framsteg som ni har gjort. Det har gått otroligt snabbt, och jag vet att ni kommer att vara riktigt farliga på tävlings banorna sen. Grattis önskar oss på brudarnaistallet!

Dagens ridpass

Vi började med att värma upp hästarna i skritt. Prince var väldigt pigg i skritten, men sen blev han mjuk och avslappnad. Efter provade vi gå över bommar i skritt. Dock i lite "arbets" skritt då, vi lät alltså hästarna lunka på lite. Sedan skulle vi trava och då var han lite lat dock. Fick lov att skänkla på super mycket för att han skulle gå igång.
Tränade lite sits träning också. Över bommarna då alltså, har ju inte ridit så mycket som sagt. Efter så skrittade vi av och lite så. Red på en prova på grupp idag. Hoppas på att få börja i fast grupp så snart som möjligt!


Idag blir det stallet!

Idag blir det stallet en liten sväng. Ska borsta lite på Dante tänkte jag, dock inte vända eftersom han ska gå lektioner med små barn hela dan nästan. Så jag ska bara borsta igenom honom med rotborste, känna igenom honom kolla skorna osv. Så det är vad jag ska göra idag. Ska försöka hinna putsa tränset också.
_________________________________________________________________________________________________

Stallet i den stekheta solen!

Hej hej bloggen! I dag var det ju hopptävling med några olyckor, några super bra ryttare och några lite mindre bra ryttare och i går skrev Issa, Madde och jag upp oss att vara med och ta upp bommar m.m när hästen rev och det jobbigaste var ju såklart att det var jätte varmt och vi Issa jag och Madde hade lång byxor och så var det ju också kul men jobbigt när vi skulle göra om hela banan för då var vi tvugna att först plocka i sär alla hinder och sen bära dom till det stället dom skulle stå på och dom vägde ju inte direkt ett gram och sen skulle vi bygga upp dom också men sedan var det ju jätteroligt att kolla på när dom hoppade.

Aja iallafall så skulle jag få ta flaggan och vifta med den när ryttarna kom i mål men då skulle vi precis hem (suck..) I morgon har jag ju något att längta efter jo jag ska rida och jag tror jag kommer ha Prins eller ja hoppas det men om jag ska få rida han så ska jag ha en brun tröja, bruna ridstrumpor, brunt schabrak och svarta byxor, eller har inte fått mina ridbyxor än. Och föresten så lägger jag upp videorna sen och då får ni räkna med att det blir lite olyckor!






















Svar på frågestund - Madicken Håfberg

1. Fråga : Är Zello din favorithääst nu?
Svar : Ja , bland favoriterna tillsammans med Bobby , Taizon m.m.
2. Fråga : Vem gillar du mest , Bobby eller Zello och varför? :)
3. Svar : Oj , jag vet faktiskt inte! Jag började vara med Zello för att jag visste att Bobby snart försvinner och om inte jag hade hittat Zello då skulle det inte var lika kul att vara i stallet när Bobby inte är där.. Men lika svarar jag väl då..

3. Fråga : Vem är din 3e favorithäst?
Svar : Det är Taizon / Nicolai. Men måste jag välja mellan dom så blir det nog Taizon. 

4. Fråga : Vad väljer du fotboll eller ridning?
Svar : Jadu , bra fråga! Fotbollen väljer jag före ridningen men jag väljer hästar före fotbollen.. Fotbollen får mig att må bra det gör inte ridningen på samma sätt. Men hästar älskar jag över allt annat så det klår lätt fotbollen!

5. Fråga : Hur länge har du hållt på med hästar?
Svar : Snart två och ett halvt år.
6. Fråga : vad tycker ni om pessoa och andra skarpa bett?
Svar : Svarar precis som dom andra gjorde. Det är väl bra på riktigt starka hästar men.. Bara om ryttaren kan hantera det!
7. Fråga : vad tycker ni om hackamore?
Svar : Jag gillar faktiskt hacka more! Idag när vi var funkitionärer så fick vi se att det går galant att hoppa med det bettet och jag skulle faktiskt tästa det i första hand på min häst.. Om jag någonsin kommer att få en-.-

8. Fråga :hur högt har ni hoppat enkel hinder och hur högt bana?
Svar : Jag har precis börjat att hoppa eftersom jag rider på Frallan som bara rider derssyr m.m. och hhaatrar att hoppa så håller jag och Mia på att lära upp honom lite med ganska så låga hinder. Så runt 40-50 där.. Det räcker för att Frallan bockar , stegrar m.m. Hah!

9. Fråga :skulle ni vilja ha egen häst?
Svar : Min största dröm!

10. Fråga : hur länge har ni ridit?
Svar : Jag har ridit lite hit och dit i ungefär en år , men nuså rider jag fast på Frallan varannan vecka:)

11. Fråga : anser ni att ni är duktiga med hästar och har ansvar nog till en egen häst?
Svar :Jag skulle vilja ha en häst och jag skulle nog kunna klara av det med en kunnig vuxen som är där lika mycket som jag d.v.s varje dag.

12. Fråga : vilket märke på hästsaker gillar ni mest?
Svar : Har inget favoritmärke..
13. Fråga : När börja ni rida???
Svar : För två och ett halvt år sen.

14. Fråga : Varför kom det sig att ni började????
Svar : Det var Isabel som mer eller minder tvingade mig att rida och jag var livrädd för hästar då. Jag red Albin och tyckte det var riktigt kul och på så sätt vart jag tokintresserad av hästar :)
15. Fråga : gillar ni era lärare??`
Svar : Ja! Jag trivs jättebra med henne.
16. Fråga : Vilka är era förebilder inom ridningen?
Svar : Edward Gal , Adelinde Cornelissen , Malin Baryard m.m.

17. Fråga : Vilka tycker ni är dom 5 bästa ponnyryttarna i Sverige?
Svar : ingen aning faktiskt! 

18. Fråga : Hoppning/Dressyr/fälttävlan? Vad gillar ni mest?
Svar : Det måste nog bli dressyr!
19. Fråga : vilken eran favorit häst/ponny skulle vara om det inte är de ni har nu?? :)
Svar : Om man får välja på andra hästar också så väljer jag Frallan. Om inte Taizon.
20. Fråga : Dina favorithästar på sorf 1-10?
Svar : 1. Zello 2. Bobby 3. Taizon 4. Nicolai 5. Akter 6. Dante 7. Prins 8. Pilgrim 9. Bull 10. Frans

21. Fråga : Rider du (i så fall vilken ridgrupp) ?
Svar : Rider som sagt på frallan

22 Fråga. Hästsaker eller en egen häst?
Svar : EGEN HÄST!

23. Fråga : Hur länge har du vart intesserad av hästar?
Svar : Kolla upp så finnas svaret där :)

24. Fråga : Hur vart du intresserad av hästar?
Svar : Kolla upp!


Dagens fråga

DAGENS FRÅGA: Brukar ni hjälpa till i stallet? Vi på brudarnaistallet hjälper alltid iallafall!

Bilder sedan duschning med Lorden!


Dagen i stallet! :)

Hej alla läsare!
Idag har vi varit i stallet. Jag fixade till Zello lite innan jag fick duscha Lorden. Starkas lilla plutten , Zello. Hans exem har spritt sig och det kliar helt sjukt mycket på honom nu. Tycker så synd om dig. Aja , efter det så gick jag iallafall till Pia som nys hade ridit Lorden. Jag frågade hur det hade gått och vi stod och pratade lite. Efter ett tag frågade jag ifall det behövdes göra något som till exempel gå ut och med med nån ponny som inte går fullt med lektioner idag.
Då frågade hon om jag ville hjälpa henne med att duscha Lorden , och det ville jag såklart.
Så det gjorde jag. Sen så tog jag ut Zello till hagen och det kommer att komma ett video inlägg om det också. Och sen så måste jag bara säga en sak till er som läser detta! Jag bloggade fyra gånger i tisdags och bara ett inlägg finns kvar , utan bild... Jag fattar inte vad som är felet , anntingen är det fel i kodmallen eller så är det nån som kan löseordet till bloggen. Så vi byter snart! Men för övrigt är jag taggat för imorron. Jag skriver mer då!
Vi hörs ♥
Sööta , fina , underbara , fantastiska , gulliga , duktiga , snälla , älskade Zello ♥
Så fin ♥
Gulliplutten...


Hemma från stallet!

Hej hej bloggen. I dag för någon timme sen kom vi hem från sorf och vi började att bara gå och mysa och rykta våra sköthästar. Sedan gick vi upp till cafeterian och tog typ en varsin dricka och sen gick vi och bara hälsade på hästarna lite gran. Efter det så gick vi och kollade på några ridgrupper. Sen fick jag en sån tur att Prins inte skulle rida i den sista gruppen så jag fick ta ut han till hagen. Sedan precis innan åsa kom så var vi och hälsade på

hästarna i hagen och stona stod i hagen brevid och då såg vi akter gå för sig själv bort mot ett hörn att staketet vid stona och sen precis när vi skulle gå så var vi tvungna att gå in i stonas hage och hämta akter som hade antingen komit in under staketet eller gått över den understa tråden aja iallafall så var det ju lite läskigt för att stona var där och att någon hade kunnat sett oss men det gick ju bra så vi tog bara in han i sin egna hage igen.
I♥u
nu och föralltid.

Fix i stallet

Hej och godkväll! Var i stallet idag och det var den underbaraste dagen på länge vill jag lova. Fick b.la vara med underbara Dante, mina bästavänner osv. Började med att rykta honom riktigt noga, borstade av hans ben, myste och en massa. Han bråkade med mig när jag skulle vända tillbaks. Ville inte vända, försökte sticka ut och lite så. Kändes super tråkigt att avsluta med bråk när det gått så bra.

Tog iallafall ut Dante, Kajsa Prince och Madicken Zello. Sedan så skulle vi gå ut till hästarna kanske en timme efter. Dem var super mysiga. Men vi tyckte så synd om Ayla som stog själv, så vi gick och myste med henne. Så plötsligt hör vi en av stoerna skrika. Och i nästa sekund står kaxiga Akter i deras hage. Gick och hämtade honom och ställde han i rätt hage iallafall. Imorgon blir det att vara funkionär på hopptävling. Blir kul! Hörs imorgon! ♥
Och jaa.. Bytte grimma också. Ska tvätta hans gamla!


Svar på frågestund! - Kajsa Mattsson


Vem är din 5e favorithäst?
SVAR: Gulliver.
Vad är det läskigadte du har gjort i ridningen?
SVAR: Jag har ju inte ridit så länge så det är nog första gången jag red eller när jag hållde på att ramla av.. haha
Hur mycket gillar du Bobby från 1-20
SVAR: 15
Hur länge har du hållt på med hästar?
SVAR: Kanske ungefär ett halvår.

vad tycker ni om pessoa och andra skarpa bett?
SVAR: Det beror ju på ryttaren.
vad tycker ni om hackamore?
SVAR: Jag skulle kunna rida med hackamore om jag inte hade en sån jätte stark häst.
hur högt har ni hoppat enkel hinder och hur högt bana?
SVAR: Jag har aldrig hoppat.
skulle ni vilja ha egen häst?
SVAR: Såklart.
hur länge har ni ridit?
SVAR: Jag rider inte i någon fast grupp men tror jag ska börja snart.
anser ni att ni är duktiga med hästar och har ansvar nog till en egen häst?
SVAR: I hantering är jag väl nästan klar men jag vill lära mig rida bättre först.
vilket märke på hästsaker gillar ni mest?
SVAR: Kingsland

När börja ni rida???
SVAR: Det har jag ju redan svarat på,  rider inte.
Varför kom det sig att ni började????
..
gillar ni era läsare???
SVAR: Ja,  såklart!?

Vilka är era förebilder inom ridningen?
SVAR: Sofie Andersson
Vilka tycker ni är dom 5 bästa ponnyryttarna i Sverige?
SVAR: Sofie, Isabel, Malin bayard.  Det är dom ända jag kommer på.
Hoppning/Dressyr/fälttävlan? Vad gillar ni mest?
SVAR: Dressyr

hejsan! jag undrar bara...(frågan är till alla är till alla tre :) ) vilken eran favorit häst/ponny skulle vara om det inte är de ni har nu?? :)
SVAR: Zello.

Vad är era mål inom ridningen?
SVAR: Hoppa och rida bättre.
Vad tycker ni om starkare bett? (Förklara gärna, inte bara "det är dåligt"
SVAR: Det kanske inte är så dåligt om ryttaren kan hantera det bra men jag skulle inte kunna ha det till min egna häst.
Känns det fel att rida med pessoabett?
SVAR: Ja
Högsta ni har hoppat?
SVAR: Har inte hoppat än men ska säkert hoppa cleround med Prins någon gång.
Har ni hoppat terränghinder?
SVAR: Nej

Kajsa: hur bra från 1-10 är du på att rida???
SVAR: än sålänge tror jag att det ligger på typ 4.
hur högt har du hoppat
SVAR: Har aldrig hoppat.

vilka vanliga bloggar följer ni?
SVAR: www.Ponniigalna.blogg.se, www.isabelhhakansson.blogg.se

Hej!

Frågor till kajsa:

1. Dina favorithästar på sorf 1-10?
SVAR: 1.Prins 2.Zello 3.Akter 4.taison 5.Gulliver 6.Dante 7.Bobby 8.Ayla 9.Gwen 10.macpot
2. Rider du (om du gör det vilken ridgrupp) ?
SVAR: Nej jag rider inte.
3. Hästsaker eller en egen häst?
SVAR: än sålänge är det hästsaker.
4. Hur länge har du vart intresserad av hästar?
SVAR: Ett halvår kanske
5. Hur vart du intresserad av hästar?
SVAR: Jag följde med Isabel på hennes lektioner och sen började jag gilla hästar mer och mer och den första jag ryktade var såklart prins♥
_______________________________________________________________________________________________

Frågorna från frågestunden - Isabel Håkansson

vad tycker ni om pessoa och andra skarpa bett?
vad tycker ni om hackamore?
hur högt har ni hoppat enkel hinder och hur högt bana?
skulle ni vilja ha egen häst?
hur länge har ni ridit?
anser ni att ni är duktiga med hästar och har ansvar nog till en egen häst?
vilket märke på hästsaker gillar ni mest?
svar: 1. Jag har igentligen ingenting emot skarpa bett. Om ryttaren som rider med betten kan hantera betten. Inte rycka och slita osv. Men på ridskolor tycker jag inte om att hästarna har skarpa bett.
2. Jag tycker hackamore är en väldigt bra och snällt bett. Jag skulle kunna ha det på min häst om min häst inte var så stark och jag endast skulle skritta, trava och galoppera endast lite.
3. Enkelhinder har jag hoppat 85 cm och bana 60 cm.
4. Ja, min störsa dröm!
5. Jag har ridit i ungefär ett och ett halvt år.
6. Eskadron helt klart!

Vad är det högsta du har hoppat?
Vem är din 4e favorit häst?
Benskydd eller lindor?
Egen häst eller Dante?
Inget bett eller pessoa bett?
Hur länge har du hållt på med hästar?
En fråga till alla tre: Vad köper ni era ridkläder , västar , ryktsaker och sånt ? :) Och villket märke?
svar: 1. Det högsta jag hoppat är 85 cm just nu.
2. Det får nog bli..lilla Akter tror jag!
3. Beror på.. Dante börjar ju bli så gammal. Men Dante tror jag det tippar på iallafall.
4. Beror helt på villken häst. Dante t.ex skulle jag kunna rida bettlöst på.
5. Ungefär två år. Sedan har jag ridit ett och ett halvt år.

När börja ni rida???
Varför kom det sig att ni började????
gillar ni era läsare???
ingen häst fråga men hade lust bah!!<33
svar: 1. För att jag tycker hästar är dem mest underbara djur som finns, plus att det är väldigt kul och häftigt att rida tycker jag!
2. Red på Dante på elevens val en gång. Och det klickade direkt.
3. Klar vi gör ♥
Vilka är era förebilder inom ridningen?
Vilka tycker ni är dom 5 bästa ponnyryttarna i Sverige?
Hoppning/Dressyr/fälttävlan? Vad gillar ni mest?
svar: 1. Jan Brink & Malin Bayard.
2. Nellie Berntsson, och jaa.. Sen är det väl några jag känner som är väldigt duktiga. T.ex, Alva Wallberg, Stina Larsson, Sofie Andresson osv.
3. Hoppning gillar jag mest :)

varför har ayla stått i sjukhage sen fick hon stå inne igår kväll när dom andra gick ut? 
haha fattade ingenting igår baraaaa :)
oooooooooch, vad tycker ni om att rida med nosgrimma? :)
svar: 1. Ayla har stått i sjuhage och får stå inne eftersom hon haft fång.
2. Rider helst utan och tycker inte om nosgrimma.

hejsan! jag undrar bara...(frågan är till alla är till alla tre :) ) vilken eran favorit häst/ponny skulle vara om det inte är de ni har nu?? :)
svar: Om jag inte fick välja den jag har nu skulle det lätt vara Ametyst ifrån grällsta!

Vad är era mål inom ridningen?
Vad tycker ni om starkare bett? (Förklara gärna, inte bara "det är dåligt"
Känns det fel att rida med pessoabett?
Högsta ni har hoppat?
Har ni hoppat terränghinder?
svar: 1. Mina mål just nu är väl att träna på min galopp fattning i höger varvet och lära känna Dante bättre.
2. Har somsagt inget emot starka bett om det är rätt ryttare som rider med betten.
3. Ja.. det tycker jag!
4. 85 cm
5. Japp. En stock och nån häck :)
Isabell: visst är Dante den bästa sorfhästen <3?
hur högt har du hoppat
svar: 1. Ja det tycker jag verkligen!
2. Jag har hoppat 85 cm.
1. Dina favorithästar på sorf 1-10?
2. Hästsaker eller egenhäst?
3. Hur länge har du vart intresserad av hästar?
svar: 1. Dante, Ayla, Mirte, Akter, Zello, Bobby, Macspot, Gwen, Prince, Bull
2. Egen häst. Men just nu hästsaker eftersom min tid inte räcker till.
3. Två år.
___________________________________________________________________________________




Tävling dyker upp inom tre dagar!

Hej på er! Nu tyckte vi alla på brudarnaistallet att det var dags för en liten tävling. Det ni tävlar om är ett vitt schabrak, i storlek full. Väldigt fint skick, och super bekvämt för hästen. Detta måste ni dock göra för att kunna delta i denna tävling.

Skriv jag är med i en komentar när själva tävlingen kommer upp! 
Ni måste kopiera "reklam" bilden som vi kommer att lägga upp, klistra in den på eran blogg (om ni har någon) samt länka våran blogg. Funkar även om ni lägger upp på daywievs Länka gärna erat inlägg så att vi ser att ni länkat. 
Ni måste skriva namn, samt email så vi kan maila dig om just DU vinner.

Några funderingar? Kontakta oss på brudarnaistallet.blogg.se, mailen kollas VARJE dag. Så kom igen nu! Jag vet att ni alla vill vinna detta fina schabrak.
_________________________________________________________________________________________________

I will never let go of you

Du är så fin, och varje dag när jag går ner i stallet och ser en skymt av en vit svans och en flugskimlad rumpa sticka ut ur din spillta så känner jag att jag lever. När jag ser dig känns allt på riktigt. Jag lever i nuet, med dig. När jag för första gången skulle rida var jag livrädd. Jag hade inte ridit på flera år. Men med dig kändes allting så solklart. Det var du som fick min börja rida, det var dig som fick mig fortsätta rida, det var du som botade min hopprädsla.

Varje gång jag reser bort, så tänker jag på när du blåser med din varma luft ifrån din mule i mitt ansikte, när du tittar på mig sådär glatt som du alltid gör, när du tigger och skrapar med hovarna i spånet. Du är min bästavän och jag älskar dig så grymt mycket. Om du bara kunde förstå när jag säger att jag älskar dig. För det gör jag verkligen ♥



Hiss eller diss?

Min bedömning: Jag tycker dessa dressyr schabrak är grymt tråkiga. Det blåa/svarta schabraket är bara allmänt fult. Det ända som skulle kunna gå att använda är det bruna schabraket om man hade passande lindor till. Inget jag skulle sätta på min häst i första han. Vad tycker ni?

Fick träffa prins!

Hej hej bloggen. I dag efter skolan gick Issa och jag hem till milla sen skjutsade hennes föräldrar oss till sorf där vi gick Issa till Dante och ryktade Dante och Milla till Bull och jag till älsklingen Prins.Sedan fick jag pröva att sätta på ett träns på Gwen när Rebecca skulle rida henne. Sedan gick vi upp till cafeterian och satt där och pratade i några hundra timmar.

Och sen kl. 5 gick vi in i teorisalen och blev skötare på våra favorit hästar men madde blev på Zello i stället för Bobby så det blir väl att ändra vår header. I söndags skulle jag ju rida men sen när jag kom dit hade inte någon sett mitt medelande så dom bokade om mig till nästa söndag, alltså nu på söndag så jag längtar och jag får väl hoppas på att jag får Prins då men jag får också hoppas på att någon kan följa med mig. Rebecca sa ju att hon skulle komma med men jag får fråga. Här kommer lite bilder sen stallet.


Jag älskar dig nu och för alltid♥


Du och jag hör licksom i hop.


Skötar möte

Hej! Drog en snabbis till stallet idag. Borstade av Dante och myste med honom det första jag gjorde. Fick en hel del bra kort som ni kommer få ta del av. Han hade en fästing på halsen som jag tog bort också. Tycker verkligen inte om fästingar, så äckliga! Sen iallafall så gick jag upp till caféterian med min kompisar. Sedan var det typ dags för mötet.

Började gå igenom skötar listan och jaa.. Nu är jag hel skötare på honom. Ska verkligen sattsa allt för att han ska ha det så bra som möjligt! Efter skötar listan iallafall så började vi bara prata om olika saker. B.la skåp, och jag fick skåp nummer två. Johanna Hedqvist gamla skåp! Ska inreda skåpet med en häst affisch och en bild på Dante på utsidan. Denna höst ska bli den bästa! ♥
flum bild.. haha!


Dagen i stallet igår!

Hej alla läsare! Igår var jag , Isabel , Kajsa och Milla i stallet. Tänkte berätta lite vad vi gjorde. Först när skolan hade slutat gick vi hem till Milla. där var vi kanske en timme sedan skjusade hennes mamma oss till stallet. Där hade Prins och Bull kommit tillbaka. Kajsa vart helt överlycklig när hon såg prins springa runt i "lilla hagen" som dom hade ridlektion i. Vi stannade där filmade lite och kollade på Tomas när han red. Han har blivit riktigt duktig! iallfall så gick vi in till pärmen och kollade vilka Isabel och Milla skulle rida och som ni vet så fick Isabel Dante , och Milla Bull.

Sedan gick vi upp i cafféterian och åt lite glass sedan var det dags för mig att gå hem. A , okej tänkte jag och så gick jag ut. Gissa vad jag kom på när jag gick ut da! Jo att Millas mamma hade ju skjusat hit mig så jag hade ingen cykel! Så jag fick gå från sorf till Ica... Dröjde typ 40 minuter eller vad det var. Haha. Men Idag är det skötarmöte och jag missar det... Duktigt Madicken!! Aja , sticker nu , hejdå :)
______________________________________________________________________________________________

Dagens ridpass

Red Dante älskling som planerat. Vi höll oss ute på stora paddocken eftersom det var så varmt ute. Dante var lagom pigg tycker jag dock segare i högervarvet. Först iallafall så började vi värma upp i skritt. Hållde knappt i tyglarna och lät honom verkligen sträcka på sig. Tog sedan tyglarna och travade lite. I början var han lite seg men det var bara att använda skänklarna och skänkla på lite.

Red snett igenom i trav, bytte varv. Och när vi gjort så en liten stund så gick vi innanför spåret. Gjorde en halt från trav, sedan gjorde vi framdels vändning och bytte varv. Han skötte sig UTMÄRKT! Sedan så fattade vi en vänster galopp och han var lagom pigg somsagt. Saktade av, och skrittade en stund.
Sedan så började vi trava och rida lite ridvägar i andra varvet.
Efter så fattade vi höger galopp då var han dock lite seg. Men det var bara mitt fel eftersom jag verkligen inte kan göra en bra och tydligt galopp skänkel i högervarv. Men jag tränar på det.

Veckans häst!

Nu kör vi igång med veckans häst igen! Vill du att just din favorithäst ska bli veckans häst? Skriv då en motivering till varför. I din komentar ska det stå ditt + hästens namn, samt blogg adress om du har blogg. Så kom igen nu! Förra veckan vann shetlands ponnyn Gus. Kanske är det just din häst som syns här på söndag? Var med och tävla här!

Stallet igår!

Hej bloggen! Igår var jag i stallet med Rebecca igen.. Jag skulle kanske kunnat rida om någon hade sett mitt medelande som jag hade skickat men jag ska rida nästa vecka istället. och då kommer prins nog ha kommit så då kanske jag kan rida han. Ska be issa fota också så ni får se lite bilder på mig och min kille!


Rebecca och jag.

Jag och Gulliver.


Gulliver.

 

 


Veckans häst!

Sån liten och söt! Sånna framgångar ni har gjort på så kort tid. Jätte fina är ni tillsamans, fortsätt träna så kommer ni säkerligen komma felfri på clearound. Kom ihåg att ni är bäst! Grattis från alla på brudarnaistallet!

Dagens i stallet

Kom dit runt åtta. Tog in Dante, Mirte & Gullis (Gulliver) Gick bra, Gulliver var dock lite stark. Sedan när Dante kom in iallafall så ryktade jag Dante eftersom han inte hade något hö, eller "frukost" kanske det kallas. Han var lerig, dammig och hade super tjocka tovor i svansen. Så jag ryktade väl i ungefär.. 30 min? Sedan ingick det en massa gos och mys såklart! Vände honom inte utan ryktade honom som han stod.

Efter så gick vi, dvs Madde, jag & Milla upp till höskullen och kastade ner tolv balar. Sedan var det dags att packa påsar till storhästarna. Efter vi packat påsarna och hängt upp dem utan för rätt box gick upp till caféterian. Köpte lite gott och sedan gick vi ner igen. Hände inte så mycket mer, kollade lite lektioner osv. Imorgon blir det ridning som gäller och vi håller tusen tummar för att jag får Dante ellerhur? Bilder från dagen


Bilder sen stallet.

Hej bloggen. I går var jag med Rebecca och vi var på sorf hela dan, efter skolan. Vi gick direkt från skolan och när vi kom dit så hade vi tråkigt i typ två timmar så vi gick och satte oss på bockarna och bara pratade. Vi rycktade inte några hästar eftersom Rebecca inte tycker att det är kul längre men vi fick hjälpa till att ta ut hästarna till hagen och så knäppte vi såklart massor av bra kort.


Rebcca och jag, Älskar den här bilden. 


Jag fick ta ut Gulliver.


Önskelista - Isabel


Veckans häst!

Nu är det dags för veckans häst igen! Så ni får anmäla eran favorit häst, både privat och ridskole häst. Skriv en motivering till varför du vill att just din häst ska vinna. Väljer sedan ut vinnare efter bäst motivering. Kom igen nu! Förra veckan blev Sigge! Vem blir denna "veckans häst?"
___________________________________________________________________________________________________

Förlåt för dålig update..

..men har varit i stallet. Åkte dit runt tolv någon gång. Ryktade Dante, och det märks verkligen att vi börjar komma varandra närmare. Han krånglar ingenting när man ska vända och går inte ut med mig längre. Väldigt stor lättnad vill jag lova. Efter iallafall så mockade vi och sopade sedan rent i stallgången.
Red förövrigt lite idag. Vi red ute i stora paddocken och jag red Ayla som förra veckan. Gick rätt bra, hon var spänd och var ryckig i munnen hela tiden. Gjorde bocksprång i galoppen, men jag försöka hitta ett så mjukt sätt som möjligt att rida på ändå. Efter svampade jag av henne, borstade och kratsade jag hennes hovar.
två ovisade bilder, flum på första bilden.


Hemma outfit


Äntligen hemma efter en lång dag

Hej alla! Nu har jag precis kommit hem. Har varit i stallet med Kajsa. Först kollade vi på nybörjar gruppen som red. Sedan frågade Sofie ifall jag ville ta Dante. Blev skitglad, ryktade av honom och myste lite. Gick sedan och bytte vatten till Zello. Helt spånigt och äckligt..

Sedan så kom Dante tillbaks efter en lektion igen. Lät han stå ifred eftersom han hade gått så många lektioner. Tycker det är viktigt att dem får stå och vila ibland så dem inte tröttnar. Kajsa och jag red lite på sorfa, sedan pratade jag lite med Joanna om skåp. Ska prata med Fia imorgon också. Nu iallafall kommer det lite bilder ifrån dagen.

Veckans häst!

Sötare shettis får man leta efter! Smälter lite när vi tittar på hans facebook. Så grattis Sigge, önskar alla vi på brudarnaistallet! ♥

Förklaring!

Efter mycket tjat så tänkte jag skriva vad jag menar när jag skriver min Prince, you are just my osv. När jag pratar eller ser Prince är det bara något jag säger, t.ex hej min älskling! Alla säger väl så om sin favorit häst. Det är bara något man säger licksom. Sedan får ni tolka det hur ni vill.

För jag vet att Prince inte bara är min, jag vet att han ägs utan börjedals gård. Så ni har absolut inget att säga till om. För ni som klagade på mig vet jag har sagt PRECIS lika dant någon gång. Hoppas ni fattar hur jag menar och inte ska fortsätta vara arga på mig.
vad folk säger kommer du alltid vara min , i mina drömmar. ♥


Hemma ifrån en "pyssel dag" i stallet

Hej! Idag passade jag och Kajsa på att vara i stallet medans hästarna hade vilodag. Dem stog alltså ute i hagen hela dagen. Först kom vi dit, gick direkt till hästarna och hälsade. Prince hade inte kommit idag heller. Stackars Kajsa! Sedan så gick jag och Kajsa in. Tvättade väggarna, krubborna, och vatten kopporna till Dante & Prince. Så nu är det rent och snyggt till dem kommer. Sedan sopade jag och Kajsa stallgången.
 
Gick sedan ut till ponnysarna igen och skämde bort dem med en massa, maskrosor & äpplen. Sedan tog jag en superfin bild på Dante som så småning om ska upp på väggen. Här kommer lite bilder samt en liten video ni kan kolla på längst ner i inlägget.


Hiss & Diss

Min bedömning: Jag tycker denna ridhjälm är superfin! Har själv en lika dan och den är superskön! Verkligen bekväm att rida i. Rekomenderar den, verkligen. Vad tycker ni?
Min bedömning: Jaa.. vad kan man säga mer än att den är urful! Ni som har denna hjälmen eller tycker den är snygg ta inte åt er. För detta är min åsikt. Kanske är skön vem vet? En diss från mig iallafall!

Röd outfit - Dante & Isabel


Flum tidigt en morgon i stallet..


Jag älskar dig ♥


DAGENS RIDPASS

Alla har sina dåliga dagar om man säger så. Jag red bara allmänt dåligt känner jag, gjorde super dåliga galopp skänklar och jaa.. Ayla var bara trött och seg. Inte alls arbets villig och spänd under hela ridpasset. Men det gick väldigt bra när det gick bra om jag säger så. Började med att skritta fram 5-7 minuter. Tog tyglarna sedan skrittade vi en stund till. Travade med och utan stigbyglar. Gick bättre att rida utan stigbyglar och hon tog mina hjälper bättre då. Sedan skulle vi trava på två små volter. Hon var seg och ville inte alls trava.
Vi skulle sedan fatta vänster arbets galopp och jag fick kämpa som satan men till sist galopperade hon. Och då gick det bra. Somsagt det gick väldigt bra när det gick bra. Sedan saktade vi av och gjorde om volt. Travade lite, fattade sedan höger arbets galopp och det ville hon inte alls. Så jag fick nöja mig med en fin vänster galopp. Skrittade sedan av 7-10 min ungefär.

FRÅGESTUND!

Kom ihåg! Ni kan ställa frågor till alla 3! Sedan är det bara att fråga på, ingen fråga är för dum för att ställas. Ställ helst frågor om hästar endast. Mycket roligare då det är en hästblogg. Och om vi får 30 frågor svarar vi i ett videoinlägg.

Skulle blivit den bästa.

Hej hej bloggen. Dagen som var i går skulle vart den bästa för att jag skulle få träffa prins men han hade inte kommit än, Men jag hade såklart kul ändå. Vi började med att gå till hagen där Isabel och Madicken hälsade på Bobby och Dante. Sedan gick vi och tog in hästarna ur hagen. Issa tog in Dante, Ayla och Mirte, Milla tog in Bobby och pilgrim, Madde tog in Gwen och macspot och jag tog in Akter.
Sedan gick vi ut med Akter och satt uppe i Cafeterian några hundra gånger och så fick vi hjälpa till med att kasta ner hö från höskullen, Fylla höpåsar med hö till kvällen och mocka och lite sådant.




Före & efter





Grön outfit


Veckans häst

Nu kör vi igång veckans häst igen. Kom ihåg att skriva ditt och hästens namn. Du får skicka in bidrag
på både privat häst och ridskole häst. Denna vecka måste du dock skriva en motivering till varför. Så väljer
vi efter finast/bäst motivering sedan. Kom ihåg att det finns inga dåliga vinnare , bara dåliga förlorare! ♥
_________________________________________________________________________________________________

Dante in my ♥

Den underbaraste dagen på länge var idag. Kom till stallet halv åtta , mötte upp tjejerna och sedan stack vi direkt till hagen och ska jag vara ärlig så blev jag sjukt rörd när Dante kom travandes imot oss. Prins skulle inte komma idag dock så Kajsa fick hålla på med Zello lite idag. Tog iallafall in han ifrån hagen , lät han stå och äta , smörjde sadel och träns. Gick sedan och ryktade han supernoga! Han var supermysig så vi stog och myste en hel del också.
Sedan fick vi en förfrågan om att gå ut och gå lite med Akter så vi gjorde det. Han fick beta lite , sedan så travade vi en massa med honom också. Och shettisar är för söta! När vi var klara med det gick vi in kastade ner hö till ifrån hö skullen och packade påsar till storhästarna. Mockade och fixade i stallet sedan. Det var en toppen dag och jag har saknat Dante massor! Men nu behöver jag inte sakna min ponnyskrutt längre ♥

Veckans häst

Veckans häst går till Stina. Som har gjort ett otroligt jobb med sin häst. Men nu ska han säljas.
Ni ska bara veta att ni är superfina ihop och vi alla sörjer med dig. Kom ihåg att ni är bäst , kram! ♥

Lyx vs budget



HV polo väst 1040 kr:-                                          "kopia" ifrån hööks ca 299 kr:-


Hjälp mig!

Kan inte välja! Hjälp mig genom att skriva en komentar. OBS! Byxorna finns även i andra färger :)



veckans häst!

Hej bloggen! Nu börjar vi med veckans häst med veckans häst menar jag att ni får rösta/komentera,
vilken häst ni tycker ni tycker ska bli veckans häst. Gärna en liten motivering till varför också. Ger alltid plus poäng! Alla vet väl vart sorf ligger och har säkert vart där så då kan ni ju välja mellan hästarna där men ni får även ta privat hästar om ni vill det. Ni behöver inte skriva ert namn men såklart så måste ni skriva hästens namn. Då är det bara att börja komentera ♥
________________________________________________________________________________________________


Vardags outfit


Om det är uppvisning ska det..

.. fan vara roligt för alla! Helt jäkla sjukt! Hur kan man sitta och kolla på när folk slår sina hästar? Som våran rubrik lyder: Om det är uppvisning ska det fan vara roligt för alla! Och det är så sant! Människor sitter och kollar och skrattar , medans hästarna plågas och får slag hela tiden? Detta är inte okej!

Hiss eller diss?

Min bedömning: Demhär framskydden är supersöta! ♥ Dem rosa skulle lätt passa på en vit häst , medans dem blåa skulle sitta super fint på Prins. Vad tycker ni? Skulle ni sätta demhär skydden på din häst? Det skulle jag lätt!
_________________________________________________________________________________________________
Min bedömning: Visst rätt fina men FÖR överdrivna. Dem blåa är väl rätt okej , men dem rosa? Det är olika färg på vaddet och själva skydden. Nej.. detta skulle jag inte sätta på min häst. Skulle ni?
________________________________________________________________________________________________

Spolat av borstar

Idag spolade jag alla mina borstar samt min ryktlåda. Jag själv tycker det är väldigt viktigt att spola och göra rent borstarna ofta. Men jag vet att det inte är alla som gör. Jag själv skulle inte vilja bli borstad med en skitig borste iallafall. Hur viktigt tycker ni det är?


Såhär ska det se ut!


Lyx vs.budget?

Dem äkta tretornen ca 2999 kr :- Fejk tretorn 2090 kr :-


Planering inför måndag

07:30 Ev. parkera på uppfarten utanför stallet. Lämna grejer i caféterian osv..
08:00 Gå ut till hagen och hälsa på min underbara Dante och fota hästarna lite.
09:00 Hjälpa till om det behövs att packa påsar, mocka , sopa och fixa lite stall sysslor.
10:00 Smörja båda Dantes sadel + träns riktigt noga samt borsta av schabrak.
11:00 Ta in Dante ifrån hagen och låta han äta ifred en liten stund.
11:45 Rykta dante noga dock inte vända eftersom han kanske fortfarande vill ha lugn och ro.
12:30 Gå upp till caféterian och äta lunch , och snacka med kompisar och ta det lugnt en stund.
13:00 Gå ner i stallet igen , kolla till Dante och bara mysa en liten stund.
13:15 Titta på folk som rider osv.. Det är jätte lärorikt enligt mig och man får en massa tips inom ridningen!
14:00 Mocka igen , sopa osv.
14:30 Gå upp till caféterian och ta en paus.
15:30 Dra ner till Marie och önska häst och lite så!
15:45 Fixa min häst jag ska rida ( ska önska Dante ) och lite så..
16:15 rida , rida , rida..
16:45 sadla och tränsa av , rykta och lite så.
17:10 Gå upp till caféterian och prata med vänner hur det gick och sådant.
17:45 Kolla på lektioner..
19:00 Åka hem..

Kan inte välja!

Hej hej! bloggläsare. Jag har kollat lite på ridbyxor på horze.se och jag fann två par jättefina ridbyxor men jag kan inte välja. Ni måste hjälpa mig! Villka tycker ni är finast? Lämna gärna en komentar!



Svar på tal!

sv. Jag tar lite svar på tal åt Madicken här nu eftersom hon är på läger och inte kan svara. Jag vet att många andra gillar Bobby och det vet Madicken med. Men det ända hon menar är nog att det bara är hon som brukar rykta honom ( av barnen ) , smörja hans saker osv. Du t.ex du smörjer ju bara och ryktar Bull ellerhur?
________________________________________________________________________________________________

Tävlings outfit


Hemska människor!

Hur kan man göra såhär? Dem drar hästen i munnen , dem sitter två tunga killar på en liten B/C ponny. Och för att inte tala om idioten som slår hästen bara för att den ska bocka. Sedan ska ju alla skratta eftersom det är så roligt att plåga en häst eller hur? Detta är inte okej!

Lyx vs.budget?

Det guldiga pannbanden går på 1400 kr :-          Det svarta läder pannbandet går på 495 kr :-



Hiss eller diss?

Dessa schabrak får av mig en hiss! Dessa färger skulle sitta så fint på en vit häst speciellt , sedan skulle dem säkert passa på hästar med andra färger också. Vad tycker ni? Komentera gärna och skriv varför ni tycker som ni tycker? Det skulle vara jätte kul för oss att läsa. Ha det så bra!


RSS 2.0