Åsikts inlägg - Allmänt om hästplågeri.

Hela tiden så går jag runt och funderar, hur kan man rycka en häst i munnen och vara medveten om att man gör illa den? Hästarna som alltid stått på våran sida och låtit oss bestäma över dem mer eller mindre. En häst ska ha det bra, ha fina hagar, väl ryktad, ha tillgång till vatten hela tiden, få rätt foder och bara ha det allmänt bra helt enkelt.
Hästar vill precis som vi bli behandlade med respekt. Ryttare som rycker i en häst's mun, sparkar hål på hästens mage med sporrar och slår dem med spö så hästen ömmar, gör hästen rädd för dig som ryttare.
På bilden ser man en blödande häst, en glad gubbe och nån tjej.
Att se en häst som får spark slag och ryckningar i munnen fastän den gör sitt bästa är hemskt. Att veta att man inte kan göra någonting förutom att titta bort, är hemskare. Men att tänka att man var hästen i den situationen är hemskast.
Sedan till skötsel och hantering. Du kan rida din häst hur bra som helst, men om du inte sköter hästen så spelar det ingen roll. En häst ska aldrig få skavsår pga för dålig borstning, inte kunna gå pga oskötta hovar osv. En häst ska ha det bra helt enkelt. Hästar ska vara få vara leriga när dem busar i hagen, men ska vara fin på banan, eller?
Titta på filmen och tänk till en extra gång.


Kommentarer
Postat av: Pelin

Jävla idioter till de som håller på så!

2011-11-03 @ 20:33:53
Postat av: Julia

Asså stackars hästar , på den första bilden ler han ju medans hästen blöder och blöder... :( Folk är ju dumma i huvudet som håller på ..

2011-11-04 @ 19:11:36
Postat av: linnéa

Asså dom e ju helt gumma i huvudet. Vem kan göra så?

2011-11-04 @ 20:03:29
URL: http://knorrknorran.blogg.se/
Postat av: felicia

fy vilket plågeri mot djur! folk som gör så här mot sina djur borde inte få ha djur alls.. det är riktigt taskigt att göra så mot djur! fattar inte att man vill göra ett djur illa på detta sättet.. har bara en sak att säga det är riktigt riktigt fel att göramot djur

2012-06-13 @ 22:29:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0