Dagens fråga!

Tycker ni det är okej att vända en ridskolehäst bara för att fota den?
Jag själv har aldrig vänt Dante bara för att ta kort. Dem är fortfarande ridskole hästar och behöver all lugn och ro dem kan få. Jag blir själv väldigt irriterad på folk som vänder ponnys bara för att ta kort, så onödigt. Enligt mig då, vad tycker ni?


Kommentarer
Postat av: Pelin

Jag tycker att det är irriterande att vända BARA för att fota jag menar liksom hästar är INGA leksaker hadde det vart en leksak skulle det vara okej men hästar är ju levande djur.



Det var min åsikt.

2011-11-05 @ 17:13:12
Postat av: Ema

Det tycker jag beror helt på :)

Har man kanske fixat något speciellt i ponnyns lugg etc. och det inte finns ljus i boxen / Spiltan så är det ju kul om man får ;) Meeen om man gör det 24/7 utan anledning så är det ju en helt annan sak ...

2011-11-05 @ 17:20:42
URL: http://ponnyproos.blogg.se/
Postat av: johanna

ehm, min åsikt över huvudtaget är att sorf borde ta sig i kragen och ha som alla andra - BOXAR ;) så behöver man inte vända dom heller..

2011-11-05 @ 17:40:21
URL: http://stallkompisaar.blogg.se/
Postat av: johanna

men i övrigt, nej, inte sorfs spilthästar ilallafall. tycker man ska låta dom stackarna vara, de får ju aldrig va ifred.

2011-11-05 @ 17:40:52
URL: http://stallkompisaar.blogg.se/
Postat av: Pelin

Det är FÖRBJUDET att ha spiltor nu för tiden

2011-11-05 @ 18:28:32
Postat av: Sandra

Det är skit onödigt.

Hästarna ska ha lungn och ro!

2011-11-05 @ 18:40:50
URL: http://ssandrallindgren.blogg.se/
Postat av: mickis

jag tycker det är väldigt onödigt att vända hästarna hela tiden och samma sak tycker jag om att man ska ta ut hästarna till skötarspiltorna bara för att borsta o greja. man kan faktiskt stå kvar inne hos hästarna o borsta :) men vissa behöver man ju dock ta ut men då är det också viktigt att man frågar assistent/ridlärare att det är ok.

men som sagt, det är väldigt onödigt att vända på dom i onödan bara för ett par bilder.



sen som johannas kommentar om boxar.

sorf har varken råd eller plats för boxar åt alla! :)

2011-11-05 @ 19:06:22
URL: http://mickisericsson.blogg.se/
Postat av: celina

det är inte ok att vända hästarna bara för att fota dem, det är trots allt deras hem och man ska låta dem vara ifred. vill man ta kort får man göra det efter man ridit eller när dem är ute i hagen.

sen det här om att sorf borde skaffa boxar, ja det borde dem. men om man inte vet något om hur deras ekonomiska situation och platssituation ser ut tycker jag inte man ska yttra sig, speciellt inte om man inte vistas på klubben särskilt mycket och är insatt i verksamheten. det finns mycket dem borde göra men hästarnas välmående prioriteras ändå alltid i första hand :)

2011-11-06 @ 10:09:21
Postat av: amanda

tycker inte det är okej, tycker inte ens det är okej att gå in och borsta en häst bara för ATT liksom. Ska de gå på sina lektioner - ja då självklart borstar man dom. Men det är säkert 4-5 barn per dag som springer in och bara borstar. Hästar rullar sig/smutsar ner sig för att bli av med insekter och ja, en hel del anledningar.

Så nej, inte okej bara för att ta kort, låt dem vara ifred! :)

Sen dedär med spiltor, ja dom borde skaffa boxar, men tror varken det finns pengar eller plats för det? Dock är det ju förbjudet nu att bygga spiltor i stall, man får endast ha om det redan finns eller något sådant. :)

2011-11-06 @ 19:19:20
URL: http://stallkompisaar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0