bloggpaus tills på onsdag kväll!


Blir att hoppa med denna på Onsdag då!

Denna sköthet träffade jag i somras när jag hade Ametyst på ridlägret. Han verkar trevlig och snäll, framför allt hoppglad och pigg. Ska hoppa hinder runt 80 cm där. Taggad or what? Blir nog till att höja lite om det går bra. Känns grymt att få ha privat hopplektion. Aldrig haft det, någon av er som har?

Jag är med!

http://hastochpownii.myshowroom.se/hv-polo-jws-%E2%99%A5/#comment

Planer för veckan

Må: Hemma chill dag, tagga samt packa inför spökövernattningen.
Ti: Spökövernattning samt ridning - ingen bloggning
On: Privat hopplektion på grc, hoppa Edd. - bloggning på kvällen.
To: Skötar ridning.
Fr: Vara hemma tagga inför CR!
Lö: Hoppa CR 40 cm.
Sö: Hjälpa syster.



Lyx vs.budget?

John Whitaker hjälm ca 2599 kr:-                                  Charlies Owen hjälm 1250 kr:-


Fullspäckad söndag!

Söndagen var som sagt en väldigt spännande dag! Började med att ta in bästa Dantis. Han blev typ sur/irriterad på en häst som stod i en sjukhage och började trava och slicka bak öronen. Men han lugnade snabbt ner sig när jag pratade med min "bebis" röst. Iallfall så lät jag honom stå och äta ifred sen och gick upp till caféterian. Sedan gick jag ner ryktade av Dante han var typ jätte lerig på ryggen. Så borstade honom och kratsade hans hovar. Borstade även Pilgrim.

Efter så hjälpte jag en nybörjade med Spot. Sedan efter en timme så skulle min lillasyster rida honom så jag hjälpte henne med tränsning och sadling där med. Han var duktig. Så skulle hon rida utan att jag sprang brevid idag då.. Gick inte så bra som ni kanske läst. Ponnysarna skenade runt runt och Pernilla flög av. Så jag och Madde fick trösta Pernilla och en annan liten tjej utan förelder. Gick iallafall bra med alla. Innan jag åkte hem sen så smörjde jag Dantes sadel + träns, gjorde rent benskydd och bytte schabrak. Stor guldstjärna till mig, tack!

Spännande stalldag!

Hej alla glada! :) Det här var en sjukt spännanade dag i stallet! Det går inte ens att förklara.  Dagen började med att jag & Isabel cyklade till stallet. Där tog vi in hästarna från hagen & jag tog in lillkillen & Bull. Lillkillen var jätte tittig och travade in till stallet från hagen. Han ville såklart ha sitt foder. Sen när han kommer in i sin box bara vänder han sig om & stirrar på mig. Då har dom glömt att fodra honom. Stackarn! Så då fick jag fodra honom. Sedan gick jag upp till caféterian igen & när jag & Isabel kom ner så kliver Dante ut ur sin spillta och spetsar öronen mot oss. Isabel går och hämtar upp honom och ställer tillbaka honom i sin spillta.

Sedan skulle jag leda & då vart det lite värre. Att leda Amanda på Zello var inga problem. Sen så satt jag och Isabel och kollade på när Pernilla red. En mamma kommer fram till mig & frågar om jag kan leda hennes dotter. Visst kan jag det. Jag går ut till Gwen och efter ungefär fem minture dunkar det till. Jag tittar upp och jag ser att Dante skenar runt på fyrkantsspåret. Hans ryttare ligger gråtandes på marken som snart alla andra ryttare också gör när deras hästar hängt på. Gwen började rycka och hoppa omkring & var sjukt nära på att springa över mig. Efter ett tag kom alla föräldrar inspringande & tog hand om sina barn. Det gick bra med alla utom flickan på Dante. Tror nog ändå att hon mest vart rädd. Detta var alltså bara en nybörjargrupp! Men det gick bra iallfall när vi fångat in alla hästar!


Stallet på G!

Godmorgon solstrålar! Snart bär det av till stallet med bästa Isabel. Sara har match så vi sticker till våra killar. Cykeln har punka så vi ser lagomt fram emot att åka iväg snart.. Hah , men vi överlever nog. Vi ska snart kliva upp & äta lite frukost. Blir till att duscha lillkillen idag också. ♥ Sen så ses vi snart igen med ett inlägg om stallet. Caio!



Dagen i stallet! :)

Hej alla fina! ♥ Sitter just nu hemma hos Sara med Isabel & julia & snaskar i mig lite chips & fanta. Har kommit hem från stallet för några timmar sen. Var inte den roligaste dagen eftersom vi inte fick vara inne i stallet. Så vi hittade på annat roligt istället. Som t.ex hälsa på Gullis & Pilgrim i hagen och titta till Nicolai & Frans i uteboxarna.. Så helt värdelöst var det inte. Vi var inne & kollade på lite hundutställning också. Det var några riktigt fina hundar där. Efter några timmar träffade vi Julia & Sara i cafitereian. Efter ett tag var det bestämt att vi skulle sova hos SAra så det gör vi nu. Men lite bilder sedan stallet nu då! :)


Sööta Gulliver! :)

Bara så att ni vet!

Kommer inte kunna blogga så mycket nu för att det har hänt en sak och jag kommer inte vara hemma så mycket längre..

Ute hos Nicolai.

Jag och Madde åkte till stallet idag, och var ute hos lilla Nicolai, eller stora Nicolai? Först satt vi bara och myste med honom och värmde oss lite i hans box. Vi frös och han var så varm, så det var den bästa utvägen. Han var jätte gosig, så innan vi gick ut märkte vi att hans vattenhinkar var snustorra. Så vi gick och fyllde på dem. Han blev nöjd. Sedan så borstade vi samt kratsade hans hovar. Han var snäll, bästa Nicolai ♥







Vi två föralltid, min lillkille! ♥

 
Jag älskar dig mer är allt tillsammans! ♥


Hoppas på V-ås snart!

För att köpa en grimma till Zellish. Före någon annan köper en.. Dom har ju satt på han en alldeles för stor grimma. Och ful dessutom.. Haha, men ni får ge mig tips! Tror det blir denna :






Stallet imorgon!

Godmorgon alla! Har precis vaknat upp & hunnit äta lite frukost samt borstat tänderna. Är helt slut sedan igår så det bli inget stall idag för mig. Jag drar till stallet imorgon istället. Jag åker dit vid typ två & så ska jag hjälpa Sara med Zampette. Ska bli kul eftersom Zampette är den på sorf jag har minst kontakt med. Ska iallfall passa på att rykta Zellish då. Behöver bara rykta honom en gång eftersom jag ryktade honom igår , så det känns skönt. Ska även göra rent hans krubba , vattenhink & fylla på nytt vatten. Och rykta han då. Julia följer förhoppningsvis också med. Haha, hade skitkul igår asså.

Hoppas vi har lika kul imorgon! Men vet inte om Isabel ska dit då. Hoppas det & att vi håller kontakten under lovet. Men på Måndag ska jag till stallet med henne & vi ska vara helt själva. Själv med världens bästa ! ♥ Men jag vet inte vad jag ska skriva mer.. Hahah , intressant för er att veta , va? Men aja , kommer mer inlägg snart! Hejdå!
Ovisad bild på bästa! ♥ Jag älskar dig!


Frågestund!


Dagens fråga!


Tillbaka från stallet..

Och har precis hunnit duscha. När vi kom dit mockade jag rent hos alla hästar eftersom det inte var gjort än. Efter det gick jag in & myste lite med Zello. Han var riktigt go & mysig idag & på riktigt bra humör. Så det var jättekul att bli lite uppskattad , hah. Efter att ha mockat rent så ryktade jag älskade plutten. Började med att bara rykta igenom honom med en rotborste och sedan kratsade jag hovarna. Tog bort övrig lera med piggborste sedan gosade jag lite till & gick sedan. Vart bara en lätt ryktning eftersom han var så trött.. Efter att haft ryktat igenom favoriten ryktae jga Guliver också. Han var på goshumör han med som vanligt.

Jag ryktade honom också lite lätt. Han var inte nå skitig alls. Men hovarna var jättegrusiga så det behövdes iallfall. Men sedan lät jag han vara. Gick upp till cafiterian och kollade på när Märta red. Hon är så sjukt duktig! Aja , efter det gick vi ner till stallet och jag kollade till Zello. Nybörjare som inte kratsat hovar , så irriterande. Stackarn hade stenar i hela hovarna. Plus att han var helt lerig över alla fyra benen & under magen. Aja , lite bilder då!

Vill ha - Hööks

Nu när sena hösten/vintern är påväg så känns det som om dessa tre saker är väldigt nödvändiga. Ska fråga min bästa pappa om vi inte kan åka till hööks imorgon och införskaffa oss detta. Har ju present kort där, så vi får se. Tycker ni det är viktigt att vara varm och bekväm i stallet?


Kort film sen jag red Brolle.


Planering för veckan! - Madde

Måndag : Åka till stallet rykta lillkillen, ta in hästarna från hagen osv.
Tisdag : Åka till stallet, titta på när Issa rider, fota.
Onsdag : Vila upp mig lite för nästa dag, kanske lite stallet men inte så mycket ryktning & sånt.
Torsdag : Åka till stallet , bara va. Självklart rykta Zellish!
Freddag : Vara i stallet till 4, blir sedan hämtad av pappa & stallet är över för veckan & nästa vecka framöver ..

Så så ser min vecka ut , hur ser eran ut? :)



Failbilder..

 

Isabel har kul i stallet?

Ja.. vad kan man säga?

Dantis och jag är tand bästisar! ♥

Nellie Berntsson next. Eller är det bara jag som ser likhet?



Sticker nu!

Hej alla fina! ♥ Snart så bär det av till stallet med Sara B & Julia :) Skulle igentligen åka med Isabel men hon kunde inte. Och kan ju inte svika Zellish heller , hah. Så Sara & Julia kommer väl snart med cyklar så sticker vi. Tar med kameran så att ni får lite pictures när jag kommer hem. Jag ska anrt gå upp & göra mig iordning för att sticka. Men bloggar mer när jag kommer hem & kommer även bilder då.. :)

Lite smått om veckan bara! :)

Hej alla roliga! :) Ja , som sagt var jag och hjälpte Isabel med Brolle när hon skulle rida honom. Finns inte så mycket att säga om det. Hah , vi ryktade han & han hade 100 000 tagg bollar i man & svans. Hade till och med fastnat i grimman & täcket , haha. Men efter ett tag fick jag hjälp av Amanda & det gick mycket snabbare. Var väl inte så mycket mer.. Isabel red , jag skrittade av & sedan hoppade Amanda upp och hoppade lite. Riktigt duktig med Brolle måste jag bara få säga!

Men har lov nu vilket betyder stallet , stallet & stallet! Det är det lov är till för enligt mig. Att vara i stallet. Jag åker dit med Isabel såklart! Vet inte om Kajsa ska med men det hoppas jag på. Haha, kommer nog vara lite i stallet varje dag & verkligen skämma bort Zello totalt. Har ju fortfarande inte träffat lillkillen den här veckan. Så ser fram imot att få se han igen och hoppas på att ingen annan ryktar eller gosar med honom då. Aja , det var allt för mig , men mer inlägg kommer snart.
Jag & Klasika



Lov!

Nu är det äntligen lov! Får bli stallet hela veckan då eller vad säger ni? Själv ska jag försöka åka dit lite innan åtta på måndag och hjälpa till. Blir att packa höpåsar, mocka, ta in ponnysarna, rykta bästa Dantis, med mera med mera! Ska även göra rent hans benskydd och tagga inför tisdag då jag har dressyr, förhoppnings vis med Dante.

Sedan så har jag ju, spökövernattning, fotning, och CR på lördag också. Ska ha Zello, ska hoppa 40 cm igen. Och om jag kommer felfri blir det 50 cm nästa gång. Veckan blir iallafall bäst! Hur ser eran vecka ut?
Denhär veckan är det bara du och jag! Vad sägs som det älskling? ♥


Ridit Brolle!

Gud så kul det var, och Amanda var också jätte snäll och schysst! Iallafall kom först dit, var typ lite blyga ibörjan. Iallafall så red jag ju Brolle då, han var jätte snäll och söt. Lite pigg men gick verkligen inte att bli arg på honom eftersom han är så snäll. Började iallafall skritta fram 10-12 minuter. Sedan tog jag tyglarna och ökade och saktade tempot i skritten lite. Sedan travade jag bytte varv travade lite till. Sedan när jag travat en stund så hoppade jag ett litet kryss på kanske 30 cm?

Gick super, han var super duktig. Sedan så höjde Madde till typ 40 kanske, gick också bra. Han landade i galopp en gång, haha! Såg ut som en riktig idiot vill jag lova.. Aja, sedan innan jag skulle hoppa av så skulle jag fatta en galopp också, när jag skulle fatta så sprang han typ assnabbt. Men sen galoppera han på bra.
Efter mig så hoppade Madde upp, hon var duktig. Sedan så hoppade Amanda upp och hon var super med honom! Märks verkligen att hon ridit honom länge hon var verkligen super. Efter så gick vi in, duschade av hans ben, borstade, tog in han i boxen och satt på honom ett fleece täcke. Allt för mig, hörs!
Har säkerthets västen under västen så ser lite "knubbig" ut, haha!

Svar på tal!

Sv. Nej jag tycker inte att han är min, han är min sköthäst. Ingenting annat, sen att jag skriver "min pojke" osv. Det har ingenting med saken att göra. Jag menar, du skriver ju så om Prince också?
Och nej jag blir inte arg om någon annan ryktar honom, men det är super tråkigt om jag ska dit och rykta också gör någon annan det. Jag blir inte arg men det är ju tråkigt.. Hoppas du fick svar på din fråga! ♥

Allmänt prat..

Dagen började först med att gå till stallet i höstkylan. Men det gjorde inget eftersom jag visste att Dante väntade på mig i stallet. Först när jag kom dit så stack jag och böt om, sedan gick jag till stallet. Dante stod och åt så jag gick och fixade lite andra grejer. Sedan så kom jag tillbaks och han hade ätit klart så jag borstade honom först. Sedan så kratsade jag hans hovar, gjorde rent hovarna och sedan så tvättade jag hans svans. Han blev super fin!

Sedan imorgon då ska jag hem till Amanda och rida Brolle. Hon ska skritta ut med Klasika och jag med Brolle då, Madde hänger med och fotar också så ni får lite pictures. Kanske en videoblogg också, beror på hur modiga vi är imorgon. Haha! Men, men.. Ska dra nu, ciao! ♥
Update: Vi rider i paddocken istället! :)

Hemma från stallet!

hej alla fina läsare!
I dag i stallet var jag med Issa och Sandra. När vi kom dit ryktade Sandra och Issa sina sköthästar men jag kunde inte det för Gulliver åt och sen när han var klar så låg han ner, suck.. Sen satt vi uppe på cafeterian rätt länge innan vi gick ner igen och myste med hästarna, då stod Gulliver upp och jag ryktade han. Medans jag var där nere ryktade jag Gulliver, Prins, Bull och spot, Mest för att dom inte skulle stå med grus i hovarna. I dag red Frida och jag han se henne rida lite, hon red Bull. Frida är jätte duktig med Bull (världens snabbaste häst!)





Haha, skit kul!

http://dressyrmupparna.se/minns-ni-2/13446#comments
Kolla! ;)

Jag fick!

Ringde nyss mamma och jag fick följa med imorron & fotta Isabel när hon rider Brolle! :)
Haha , ville bara säga det ;)



Ryktningen av Dantis idag..

Kom in tog av han tränset tog av sadeln, benskydd osv. Sedan så borstade jag honom lite granna, sedan så svampade jag av honom. Satte på honom ett rosa täcke och kratsade hans hovar. Han var verkligen super snäll, som vanligt mitt lilla hjärta! Ska ev. till stallet imorgon och då blir det tvättning av svansen för ponnyn!

Dagens ridpass

Red på bästa Dantis, hade hoppning. Gick super bra, han var as pigg och taggad till en början. Och i galoppen bara flög han fram! Stod upp i lättsits och bara njöt, haha. Nej, men stod upp i lätt sits i galoppen. Iallafall så började vi med att skritta fram på lång tygel i 3-5 minuter? Sedan tog vi tyglarna smackade på lite, sedan så travade vi. Gjorde en ridväg att vi skulle gå varannan åt vänster och varannan höger. Så skulle man trava över bommar, trava slalom osv. Han var duktig. Lite seg över bommarna dock, men han blev bättre och bättre.

Sedan så skulle vi ta första galoppen, då gick han skitbra när han väl kom igång. Var lite seg att få igång dock men sedan svävade han fram! Efter det så saktade vi av till trav, bytte varv och fattade ny galopp. Då gick han super! Behövde bara smacka och sitta lite och han fattade världens finaste galopp. Så till hoppningen då, först skulle vi hoppa ett enkelt kryss. Sedan så byggde vi som en "båge" med tre hinder på kanske 40-45 cm? Gick bra, i början var han super seg, sedan så gick han bättre och bättre. Slutade med att skritta av, bästa häst! ♥

Stallet today!

Hej hej bloggen! Jag har nyss kommit hem från stallet med Issa och Sandra. I dag ryktade jag Gulliver, han var jätte snäll! Issa ryktade inte dante för han skulle ridas och hon skulle ändå rykta innan hon skulle rida och Sandra ryktade Zello. När vi var klara gick vi upp till cafeterian och satt där en liten stund och Pratade lite men Thomas som skulle rida snart. Sedan var det dags för han att rida och han var verkligen super duktig. Den här gången var det bara tre stycken i Thomas grupp, och dom fick hoppa också. Sen satt vi och pratade lite tills det var dags för Issa att rida. Hon var också super som vanligt.. dom hoppade också i dag. Medans issa red satt jag typ bara inne i Gulliver spillta och myste med han, han är verkligen supermysig..
Älskar dig Gullis♥

Alla sagor har ett slut..

Om ni hör att folk säger att jag slutat på Prince så är det sant. Slutat med han helt. Ni kanske har märkt att jag inte har lagt upp några inlägg, bilder m.m på han. Jag kanske kommer gå in och hälsa på han lite grann då och då men inte rykta han. Det var bara det jag ville säga, bara så att ni vet om det.

Jag älskar dig nu, då och föralltid gubben..♥



Vad ska jag välja?




369 :- horze.se / Finn även i svart & Brun.


229 :- horze.se / Finns även i blå & Grå :)

Kan inte välja! Kommer köpa matchande strumpor till så att ni vet :) Men vad tycker ni?



Fyndat!


Ovanlig sak?

Snodde från dressyrmupparna.blogg.se! Den här saken är en svansgaffel! Visste ni det? Inte jag iallfall. Men den hade man tydligen till hästen näre man körde. Eller det kom många förklaringar. Vissa sa att man hade den för att inte trassla in svansen i tömmarna när man kör. Andra sa att den gjorde så att svansen inte vart tovig under körningen. Men det mest vettiga var nog förklaringen om att hästen inte skulle bocka. Man fäste alltså den här vid (nånting vid ryggen?). Om du har en bråkig eller bara busig häst som gärna sparkar bakut var alltså den här svansgaffeln bra att ha.
Den gjorde så att hästen varken kunde vifta på svansen eller dra in den mellan benen. Och enligt den som skrev så är det så hästen gör innan ett bocksprång , alltså att hästen drar in svansel mellan benen som förberedels för en bockning. Då när man hade en så här svansgaffel på och hästen skulle bocka , fick den något annant att tänka på än att bocka. För kunde inte hästen dra in svansen mellan benen vart den störd av svansgaffeln , & på så vid bockade alltså inte hästen. Vad tror ni på , eller vet ni? :)




Failbilder..


Förlåt Madde, men din häst ser mer eller mindre ut som en groda på denhär bilden..

Prins tycker om att nafta Kajsa i ansiktet.

Får jag fråga exakt vad jag håller på med?

Efter CR:N, haha fina tjejer detdär!


Hejsan!

Hej alla fina! Har precis kommit hem från skolan & hoppas på att det blir stallet imorgon om pappa eller någon annan kan hämta mig. Kan dock bara vara kvar där till 4 då men det räcker för mig bara jag får träffa lill-killen ♥ Har ju inte träffat han & Gullis denna vecka. I för sig är det bara måndag men.. Hah , men jag har gjort ett misstag som blivit kötare på Gulliver känner jag. Jag har inte tid för både han och Zellish & som sagt kommer alltid Zello i första hand. Jag vill nog hellre vara hel på Zello & sen tillbringa lite tid åt Gullis när jag vill, hinner osv.

Men jag ska ge han ett försök! Jag menar om jag märker att det går utan några större problem så, lätt  jag stanna! Men om det blir krånglit får jag väl sluta som skötare på han då. Men jag ska iallafall prova en månad eller så bara för att kolla. Blir stallet för mig & Isabel på Fredag & Söndag också. PLUS! På torsdag ska jag vara på en heldags - innebandytunering så det finns risker till att det inte blir någon bloggning från mig då. Hoppas det är okej!



John whitaker byxor hiss/diss?

Bedömning: Dem bruna är ett par jag lätt skulle kunna införskaffa själv. Dock tycker jag inte om dem svarta och dem röda. Men det är min åsikt! Vad tycker ni om dessa whitaker byxor?

Hoppning på schemat! √

Blir hoppning imorgon på bästa Dantis! ♥ Ska snart gå ut och plocka ihop en outfit. Blir kanske någon rosa outfit, eller så kör vi på en brun... Aja, vi får se! Ska iallafall först till stallet, känna igenom honom osv. Sedan så blir det väl till att borsta på honom litegranna. Titta på Tomas, sedan ska jag fixa Dantis inför ridningen. Tränsningen blir ju värst, haha! Aja, det ska säkert gå bra! :)


Dagen i stallet ♥

Hej hej Bloggen! Jag har nyss klivit ut ur duschen efter dagen i stallet. I dag var jag i stallet men Issa, Sandra och Pernilla. När vi kom dit var både Gulliver och Prins ute på lektion så jag hade in sedan ingen att rykta när issa ryktade Dante. Men sen kom gulliver in och jag satt mig i hans spilta och myste med han. I dag red Sara, en i isabel´s klass. Hon började gallopera, det gick jätte bra men sen tappade hon stigbygeln och hon ramla av.. Så hon gick in med Istra, hon gjorde väl illa sig stackarn. Men sen gick vi ner till stallet och chekade om våra
sköthästar mådde bra, hade kratsade hovar m.m.

Pilgrim har nått imot dante som står i spiltan brevid han så han
hållde typ på att stegra och buffa och sparka i väggen så jag skulle gå in och lugna ner honom med lite hö och så tog Dante upp huvudet över väggen på spiltan och Pilgrim typ stegrade när jag stog där inne så jag tog han i grimman och lugnade ner han lite och vågade typ inte gå ut.. haha! Aja, sen var det dags för voltigen där Pernilla skulle vara med, dom skulle typ sitta tre stycken på Bull. På anndra sidan hade Märta och Frida voltige, Frida skulle rida Lorden och han typ bocka eller nått så hon ramla av och tappade anndan. Jag frågade henne sen om hon mådde bra och så och då sa hon att hon bara hade lite ont i huvet som tur var. Sen sa vi hejdå till hästarna och åkte hem, fick ett super avslut med Gulliver och ett ganska bra avslut med prins. 





Mysig stalldag!

Tillbringades med underbara Dante, Sandra & Kajsa. Fick kratsa Dantes hovar tre gånger under dagen pga barn som inte kratsar efter ridning. Kom ihåg att ALLTID borsta och kratsa hovarna på din häst efter ridning. Super viktigt! Iallafall så var dagen underbar, min älsklings Dantis var mysig och snäll som vanligt. ♥

Svar till Nelly & Hanna

sv. Känns lite taskigt att jag skriver exakta adressen, men ni bor i Solna i stockholm. Men adda min facebook så kan vi skriva mer? ;)


Har bestämt mig nu..

Japp , har bestämt mig nu! Det blir till att sluta på voltigen. Vet jag gick inte på den speciellt länge men tycker inte att det riktigt var min grej helt enkelt. Jag var tvungen att välja mellan voltigen & fotbollen och ni kommer tycka jag är dum i huvet som väljer fotboll före voltige men jag känner ändå att jag gör rätt genom att välja fotbollen. Kommer dock inte sluta vara i stallet för det kommer jag aldrig klara mig utan men voltigen är över nu för min del.

När fotbollen börjar dra igång ordentligt sen när jag blir runt 14-15 kommer jag behöva välja mellan stallet & fotbollen oxå. Känns lite jobbigt eftersom jag älskar hästar över allt annat men jag mår bra av fotboll..
Ni tycker säkert att jag är weird som mår bra av det.. Hah , men det kommer bli ett svårt val men i slutändan vet jag att det kommer bli stallet ändå.. Vill bara inte släppa fotbollen när jag gått på den i 3 ½ år.. Aja , thats my problem. Vad tycker ni jag ska välja?






Slut på dessa roliga minnen nu då .. ♥


Blir stallet idag!

Blir stallet idag, ska borsta lite på plutten. Sedan ska jag leda lite nybörjar grupper. Ska hjälpa Pernilla med Spot också blir kul. Får se ifall jag kanske provar huvan på Zello också. Ska iallafall dra nu, hejs!


Brudarnaistallet ♥

Brudarnaistallet hade inte blivit om inte var bästisar. Madde, issa och jag hör liksom i hop. Visst, det kan ju hända i bland att någon bråkar med någon, vi bråkar om varandras hästar, om många saker men alltid blir vi sams igen, och det är bara pågrund av ren vänskap.  Det finns mycket att säga men orden räcker inte till. Det ända jag kan säga är att ni två är mitt allt, utan er är jag bara en av miljonen men vi tre är tillsammans ett..
Jag älskar er Isabel Håkansson och Madicken Håfberg ♥



Vad brukar ni göra..

när ni svampat av eran häst efter ridning? Vänder ni bara på den, borstar ni bort vattnet, eller sätter ni på täcke? Nu på hösten så sätter jag alltid på hästarna täcken efter avsvampning. Eftersom det är så kallt i stallet finns det risk för att dem blir förkylda eller att dem bara står och fryser. Och det vill jag inte att hästarna ska behöva göra..
Ovisad bild på Dante efter ridningen i tisdags.


Fulländad outfit till maskerad hoppning!


Ni är bäst!

Tänk för ungefär ett år sen var vi främmande för varann. Och nu är vi bästavänner, par, en ända stor familj. Vi tar hand om er och ni ger oss kärlek. Ni är dem absolut bästa små pojkarna i världen. För oss betyder ni allt, mer än allt. Tänk att fyra små ponnysar kan betyda så mycket. Bästa, bästa killarna. Prince, Dante, Zello & Gulliver.
Vi älskar er alla, och hoppas att ni gör gör det tillbaks! ♥







hiss & diss



bedömning: Jag tycker mest om färgglada shabrak.  Visst, vita är ju såklart också fina men ändå är det lite tråkigt.. te:x jag skulle lätt kunna ha det här shabraket till rätt ridoutfit!

9 nyheter om SORF!

1. Gulliver är inte till salu längre.

2. Det har kommit två nya hästar till SORF som heter Stasse och Fralle eller något sånt?! Hah..


3. Carbonia ska bytas ut mot en annan häst snart. Så håll utkik efter en ny häst i Cabonias box :)


4. Ayla håller på lärs till voltigehäst.. Kanske ingen nyhet men alla kanske inte vet..


5. Det kommer en fottograf i november & fottar den som vill med sin häst. Anmäl dig i ingången till sorf. Du får rida ute , inne m.m. och bli fottograferad med sorf:s hästar. Vet inte om det gäller privathästar med..


6. Mirte går kanske i pansion nästa hösttermin. Det beror på hur hon trivs m.m.


7. Man har fått städveckor som skötare i skötarrummet. Det är ditt ansvar att städa & hålla rent den v. du är.


8. Det är okej att sitta inne i teorirummet & prata om man inte stökar ner m.m.


9. Tomas skåp i kötarrummet har blivit snott... Viktigt ? Hah , har inget att skriva mer så Hejdå!!



Inget stall idag..

Blev inget stall idag.. Ny header & design kommer imorgon eller på söndag. Så länge kommer vi alla hålla lite "låg" updatering. Så förvänta er inte en massa inlägg. Men vi bloggar på som vanligt när headern och designen är på plats. Älskar er alla!

Hästkötarmöte m.m.

Hej alla fina! ♥ Igår var jag i stallet med alla dom bästa dvs. Kajsa & Isabel. Var jättekul som vanligt. Jag han aldrig rykta Zellish eftersom han gick lektion. Så häääär tråkigt eftersom jag verkligen hade sett fram mot att få träffa han en sista gång innan jag åkte till pappa. Menmen.. Istället var jag lite i stallet och hjälpte till lite där. Efter det kom Kajsa och sa att det var skötarmöte så jag sprang upp till teorirummet och sådär.

Där satte jag mig bredvid Isabel och skrev ner  mitt namn & pers.nr. på pappret. Det slutade med att jag är skötare på Zello som vanligt men Gulliver oxå. Tänkte bli på Taizon men känner Gullis bättre så det fick bli han.. Jag är hel på Zello & halv på Gullis. Men Zello kommer alltid välja Zello i förstas hand , som vanligt! Aja , lite bilder då :)

Zello + Isabel!

Hej alla glada! Iförrågår var jag istallet , förlåt igen för ingen update , och ryktade Zellish. Var helt underbart eftersom jag inte träffat finastre killen på en hel vecka. Jag var of course där med Isabel som vanligt. Alltid lika kul!♥ Iallfall så vart det en lyckad dag som vanligt. Det bästa var helt klart att få träffa Zello igen. Jag är hos pappa denna vecka så att jag får som vanligt när jag är hos pappa underhålla er med hiss & Diss :) Hoppas det duger och att ni inte blir arga.

Skulle igentligen åka till stallet idag! Men det vart inte så för jag kunde inte sova hos Isabel. Hah , vi tänkte ha en BIS kväll liksom ;) Kommer updatera varje dag här nu framöver kan jag lova. Mitt självförtroende har sjunkt till noll sedan jag inte bloggat något , så inlägg kommer inte saknas längre! Inte från mig iallafall.. Men här kommer lite failbilder sedan stalldagen! ;)
Han får syn på höet..
Resultat när Zello får syn på hö!♥


Grymma julhiss!


Luva      99.kr


Bjällerser    99.kr


Benskydd    119.kr


Täcke   149.kr   

Allt hittar ni på  (www.hooks.se)

Mysig dag i stallet♥

Hej hej bloggen. För någon timme sen kom jag hem från stallet. Idag har jag inte ryktat någon för att jag inte har hunnit pågrund av lucia-träningen m.m. Aja, när jag och Madde kom  dit träffade vi Issa och var med henne. Sedan gick vi och bytte om. Nör vi var klara skulle vi gå upp till cafeterian och märkte att lucia-träningen hade börjat så jag gick ner till stallet och hämtade Madde som stod och ryktade Bella. På lucia-träningen sjöng vi lite och gick sedan ut i lilla padocken och lekte lite lekar. Det sista jag gjorde var att gå in och mysa lite med bästa Gullis♥  Prins var ute på lektion..



NYHETER!

Nyheterna är att jag och madde är halvskötare på Gulliver.
Om Gulliver..
Född: 2002
Kön: valack
Mankhöjd:150
Ras: haflinger
Kom till stallet: april 2011
Färg: flax fux

Allmänt om stallet idag!

Gick först på lucia träning. Var rätt kul, sjungde och hade oss. Innan lucia träningen iallafall var jag i stallet och ryktade min lilla Dantis, eller rykta och rykta.. Jag kratsade hans hovar och borstade lite på honom med en rotborste. Han var snäll som vanligt, plutten ♥ Efter lucia träningen däremot ryktade jag lilla Akter. Han är så söt. Börjar verkligen få känslor för dendär lilla shettisen alltså.

En riktigt lyckad stalldag enligt mig. Var kallt i stallet, dags att börja ha fleece tröjor osv på sig i stallet nu? Riktigt kallt iallafall. Men ska dra hejs!
Förresten! "Bokade" en fotograf som ska fota mig när jag sitter på ev. Dante. Dock inte bestämt att jag får just Dante. Men jag hoppas på det, ska iallafall fotas inför en fotograf när jag sitter på häst.




En rakad och fin Dantis! ♥


Jag är med och tävlar!

http://stockholmriders.blogg.se/2011/october/bloggtavling-igen.html#comment

Hiss eller diss?

Bedömning: Tycker att täcket är snyggt och stilrent, tycker inte om att bogen putar "utåt" men annars skit snyggt och med en matchande grimma är det här MUMS! Ett + i kanten är ju helt klart märket på höger sida. Så fint! Kostar 279 kr :-

Min dag i stallet!

Var kanske inte den bästa, well, well. Först kom jag dit, ryktade min bebis sedan så satt jag inne och myste med honom en stund. Vände på honom föresten han gick super, litade verkligen på mig. Skönt! Sedan så gick vi upp till caféterian åt lite sedan gick vi ner igen. Jag ryktade super söta Akter eftersom han inte skulle gå något. Borstade en halvtimme ungefär. Hans ben var helt skititga osv.

Sedan innan jag ledde tillbaka honom fick han ett litet grönt täcke på sig eftersom han var blöt och inte skulle gå lektioner förrän 4 timmar framåt. Så han inte skulle bli förkyld eller frysa. Han fick ett täcke på 95 cm, istället för 115 cm eftersom jag endast hittade täcken som hängde ner till hovarna på honom. Så täcket var lite litet men det dög åt honom. Spände ut remmarna så dem inte satt för hårt osv.

Svar på en omogen komentar.

Svar: Hej Nelly & Hanna! Kollade nyss upp eran brevlåda och var ni bor. Kom ihåg att ni aldrig är anonyma här, iallafall inte hos oss. Iallafall, jävligt omogen komentar. Och nej, vi har ridit i 1-2 år. Om ni inte lägger av med dessa dumheter överväger jag att polis anmäla er. Om det är några som är noobs här är det väl ni, eller vad säger ni andra läsare om dessa fegisar?



Vi ridskole ryttare kan vi med!

Här vill vi ha ERA åsikter. Komentera på nu!


Ridning på bästa!

Red min lillkille idag. Dante var pigg i galoppen framför allt i vänstervarvet. Vi började med att skritta på lång tygel i ca 7-10 minuter. Sedan tog vi tyglarna kom fram i trav. Efter ett tag började vi rida lite cerpentin bågar i trav, gjorde det i båda varven. Efter så travade vi över bommar typ som cerpentiner då, sedan skulle vi fatta galopp och galoppera över bommar.

Han var lite tröttare då dock, men jag fick ett par superfina språng iallafall. Är ganska nöjd över dagens ridpass, alltid lika kul att rida lilla Dantis. Ser fram emot nästa gång då vi har hoppning. Ska försöka skrapa ihop någon outfit tills dess också. Hade en blå outfit idag iallafall. :)

Ridning imorgon.

Ska förhoppnings vis rida Dante. Blir markarbete, rätt länge sen. Ska ha en marin blå outfit imorgon tror jag. Ska i villket fall ha en outfit som matchar imorgon för en gångs skull. Har varit dålig på det på siståne. Men när jag inte rider Dantis så är det inte roligt.

Hoppas varje fall på att få rida Dante och att han är på sitt pigga humör imorgon. Jätte länge sedan jag red min pluttis så vi får hoppas på det bästa men förbereda oss för det värsta. Ska iallafall börja plocka fram lite stallkläder nu. Vi hörs, hejdå!


Allt finns att köpa på hööks


Schema v.42

Måndag: Vilodag
Tisdag: Vilodag
Onsdag: åka till stallet, rykta Prins och gå på skötarmötet med Rebecca eller Issa.
Torsdag: Vilodag
Fredag: Stallet med..någon,
Lördag: vilodag
Söndag: Åka till stallet och Leda.



Söndag i stallet!

Förlåt för grym dålig updatering, men Kajsa & Madde bryr sig inte? Sjukt irriterande att dem tar förgivet att jag bloggar. Ska ta och prata med dem imorgon, för om inte dem updaterar tänker inte jag heller göra det.
Iallafall var i stallet idag, först fixade jag Spot han var jätte snäll, lite trött men ah. Sedan så ledde jag min syster som red honom. Jätte duktig lyssnade på både mig och henne.
Sedan så mötte jag Milla, SaraB & Love. SaraB skulle rida Istra och jag lovade ju att hjälpa henne. Så jag tränsade. Sedan så satt jag och Milla och pratade hästar medans SaraB red. Efter det så gick jag och vände på Dante, han hade skavsår efter nosremmen.. Efter så vände jag tillbaks sa hejdå och åkte hem.. Tänkte vara kvar och fodra men orkade inte..
Milla som fotat alla bilderna. Tack till dig ♥

Hiss eller diss?

Bedömning: Skitsnygga! Men det är väl självklart eftersom det kommer ifrån mitt favorit märke eskadron. Ser bekväma ut, men att dem är snygga är bara ett + i kanten. Finns att köpa på HÄR för 505 kr:- Skulle lätt införskaffa till min egen häst/ponny ifall jag hade.

Stallet imorgon!

Blir att stanna kvar och fodra. Ska fodra bästa Dantis, med Milla. Ville bara säga förlåt för den dåliga updateringen och säga att det ska bli bättre ifrån min sida iallafall! Ska lägga upp hiss & diss osv senare.

Fredagen i stallet med Milla & Kajsa

Är så nöjd med dagen, så tänkte skriva ett litet inlägg. Började med att få sjuss till stallet. Sedan bytte vi om och gick till stallet. Mockade och så, sedan så gick vi upp till caféterian. Åt lite sedan gick vi ner satt inne hos Dante kanske en kvart. Ryktade dock inte eftersom han var superblöt och hade täcke på sig. Myste med honom iallafall sedan så gick vi ut. Letade efter Dantes ludd som ramlat av i hagen.. Milla hittade iallafall luddet sen, la det i tvätten. Hoppas på att dem tvättade de nu ikväll. Eftersom Dante har sånna skavsår över mulen.

Sedan åkte Milla hem och jag och Kajsa var kvar i stallet. Vi fodrade med Anna. Fodrade till b.la Dante och Rubikon & Bobby. Sedan så ryktade jag lilla Akter. Han är så söt han, älskar shettlands ponnysar. Sedan så sa vi hejdå till ponnysarna och åkte hem. Bjuder på lite bilder..

Inge proveserad..

längre..Orkar inte skriva. Allt blir ju bara fel hela tiden. Folk klagar i skolan, i stallet osv. Nu har jag tydligen en hel mobb mot mig också. Att det ska bli två sidor hela tiden. Skriver när allt har årdnat sig. Så länge lämnar jag och bebis plutten er en stund..

Åsikts inlägg - Min häst osv..

Nu gör jag som många andra jag vet också gör. Nämligen skriver om vad jag tycker när folk säger min häst, du får inte gå in till honom, men om du gör så mot min häst så tänker jag göra så mot din osv. Jag tycker det är okej att vara lite som en "mamma" för sin häst. T.ex, snälla gå inte in till honom nu han står och vilar, eller jag ryktade honom precis så du behöver inte göra det just nu. Men en annan sak om man svär åt varandra osv bara för att man säger "hej" till ens favorit häst. Sedan är det inte okej att retas, t.ex "Jag älskar Dante" bara för att retas liksom.

Jag själv kan vara lite som en mamma för Dante. Men det är bara för att jag vill hans bästa. Men sedan tycker jag det inte är okej som andra exemplet. Jag tycker att man har rätt att hälsa på en häst utan att någon blir arg. Sedan om man säger "Hej min lilla kille" det är en annan femma. För det har man rätt till att säga. Så nu vet ni min åsikt, skriv gärna din åsikt HÄR!

Snabbis i stallet.

Åkte en snabb sväng till stallet med Milla & Kajsa idag. När jag kom dit bytte jag om och gick och borstade lite på ponnyn. Borstade med rotborste ca 20-25 minuter. Så leriga ben som han hade idag har jag svårt att tro att han någonsin haft. Borstade iallafall med rotborste 20-25 minuter medans jag kände igenom honom. Han kändes fin. Sedan kratsade jag hans hovar, och gjorde rent hovarna. När jag sedan var klar satt jag mig inne hos honom ett tag och myste. Bästa häst ♥
Ur usla mobil bilder, men vad gör man inte för er läsisar?


Hiss & Diss




Min bedömning : Jag hissar denna huva. Den är inte den snyggaste men den är absolut värd en hiss. Passar nog på fuxar , skimmar m.m. Hade jag en skimmel eller fux så skulle jag nog kunna köpa en sådan om det var nödvändigt.
Min bedömning : Jag både gillar den och ogillar den. Den är väldigt fin modell men jag gillar inte färgen så mycket. Vet inte om den skulle passa så bra till fuxar eller skimmlar.. Njae , detta får bli min Diss! :)
Vad tycker ni!?


Känns som du sakta börjar försvinna ! ♥

Du har alltid funnits där och fångat mig om jag faller , men helt plötsligt har jag fallit och ingen har varit där. Jag har ramlat ner i hålet som jag så länge varit rädd för att trilla ner i och försöker ständigt ta mig upp till ytan igen. Jag har vart där många gånger men du har alltid varit den som dragit upp mig igen och fått mig att inte ramla tillbaka. Men nu när du inte är där och kan dra upp mig vet jag inte hur jag ska komma upp igen. Har många gånger försökt att tro att jag har fel när jag tänker på att du väljer henne före mig. Men du har gett mig så tydliga signaler dom senastre dagarna att jag inte kan hålla tankarna borta.


När nånting hänt är det hennes sida du står vid och inte vid min. Jag menar vi har alltid ställt upp för varandra. Eller är det bara jag som trot det?! Jag känner iallfall att nånting saknas nu när du valt bort mig mitt framför mig. När du lät mig gå för att behålla henne lycklig. Jag har ingenting emot henne , bara det att du verkar ha nånting emot mig. Jag vet att du vet att jag känner såhär men ändå tar du dig inte tid till att prata. Jag vet att vi snart är sams igen men det kan ta ett tag eftersom jag inte kommer kunna förlåta dig så länge som du väljer henne före mig. Men det är ditt val och jag stöttar dig i vad du än väljer. För det är väl det vänner gör?!


Älsklar dig , världens bästa och hoppas du blir ditt vanliga jag snart ! ♥



This or that?


Mys dag i stallet!

Var i stallet och slappade mestandels av dagen. Sedan red jag ju på kvällen också. Iallafall så började jag med att åka dit, byta om osv. Sedan gick jag till Dantis. Vände honom eftersom jag trots allt hade en och en halv timme på mig. Han var duktig stack inte eller så. Vände som om jättebra. Berömde skit mycket, sedan ryktade jag honom noggrant. Syns verkligen att det börjar bli höst nu, 3 cm tjockt lager lera på hovarna, torkad lera i man och svans samt hela benen är helt grusiga och fulla med torkad lera. Och hovskägget ska vi inte ens prata om. Ryktade i ungefär 30-35 minuter. Det var ju hovarna som tog mest tid.


Sedan innan jag åkte hem satt jag inne hos honom. Det var typ inga i stallet, jag hade med mig ett äpple och lite hö som han satt och mumsade på med huvudet i mitt knä. Sedan när han ätit upp det så slickade han mig i ansiktet. Buffade på mig sådär busigt som bara han kan, och han vilade med sitt huvud i mitt knä medans jag satt och kramade om honom och pussade honom. Han visade sitt rätta jag, min älskade häst ♥



Dantis, tjurpuppa! Jag älskar dig hur "små tjurig" du än blir ♥


Dagens ridpass

Hade Millas Bull idag! Först skrittade vi fram på långa tyglar. Vi värmde upp lite självständigt eftersom vi hade gymkana och medans hon byggde banan fick vi arbeta dem som vi ville osv. Efter vi skrittat en stund iallafall tog vi tyglarna, sedan travade vi nått varv från trav till halt. Sedan från halt till trav. Berömde honom väldigt mycket eftersom han var rätt så pigg, dock skit stark i munnen.

Sedan så hade vi gymkana då.. Började med första grenen. Skulle först hoppa i trav sedan rida runt en sockerbit och slalom tillbaks. Sedan så skulle vi korta tyglarna. Inte händerna utan tyglarna, sedan så skulle vi gå slalom dit, en volt runt sockerbiten och sedan slalom tillbaks. Valfritt skritt eller trav. Sedan så skulle vi hoppa ett hinder i galopp runda sockerbiten och galopp tillbaks. Sedan så skrittade vi en stund. Sedan så hoppade vi en liten komenikation. Gick ganska bra. Han var stark, men det gick. Skrittade sedan av. Ett ganska lyckat ridpass enligt mig, men irriterade mig sjukt mycket på att han är så stark i munnen.
Tack igen Milla för att jag fick låna din huva!


Ignorera mitt skänkel-läge på denhär bilden. Men det är alltså en sekund bild.


Tjurig kille?




Stallet imorgon , förhoppningsvis!

Hej alla fina! Imorgon blir det förhoppningsvis att åka till stallet. Skriver lite mer om det sen i ett annat inlägg. Men längtar jätte mycket eftersom jag inte vart där på såhär länge! Men ska byta om och sticka iväg och springa några kilometer med Pappi nu ! ♥
Värt inlägg? Aja , bloggar mer när jag kommer hem! :)

Dantis min underbara kille! ♥


Det är för dig jag orkar morgon dagen. Det är för dig jag orkar kämpa. Ett liv utan dig skulle inte vara ett liv värt att leva. Det ända jag vill är att du ska ha det bra, få all den kärlek barnen har att ge. Du med dina snälla ögon, rosa mjuka mule och din underbara personlighet. När jag satt inne hos dig i söndags och du hade ditt huvud i mitt knä. Då tänkte jag, du är den jag lever för. Bara jag har dig, din värme och kärlek har jag allt.

Du kommer föralltid att finnas i mitt hjärta, det är verkligen dig jag brinner för. Och ingen kan få min eld att slockna. För du och jag tillsamans är så mycket bättre. Vi tävlar inte mot någon, utan vi kör vårt eget race. Vi tävlar med varandra mot våra motgångar. För att bli bättre. I sommar har jag en möjlighet, att få komma dig mitt lilla, lilla hjärta ännu närmare. Dante jag lovar att jag aldrig kommer att glömma bort dig, om du lovar att alltid vara samma gamla Dantis föralltid. Jag älskar dig, och om du bara kunde förstå hur mycket, skulle en tyngd lossna ifrån mitt hjärta.  För jag vill att det ska vara du, och jag, föralltid. ♥






Börjat spara..

.. till vårat "projekt". Ska spara ungefär 2000 kronor. Men med tanke på allt vi kommer att göra (enligt planerna) så kommer det helt klart vara det värt! Ska iallafall spara till två pack benlindor med olika färger. En vanlig grimma och ev. en huva. Dock är huvan bara om jag får pengar över.

Börjar ni bli nyfikna? Folk har ju frågat osv, men vi håller det hemligt fortfarande. Kan ju säga att det har med hästar att göra iallafall, eller.. det kanske ni redan hade fattat? Hoppas iallafall på att projektekt blir av och att allt går i sin årdning. Isånnafall kommer min sommar bli den bästa. ♥

Planer inför stallet imorgon.

• Först komma dit, byta om osv
• Borsta Dante, inte vända utan borsta som han står
• Mocka
• Rengöra hans bett med en svamp
• Borsta av schabrak
• Gå upp till caféterian
• Fixa Bull tillsamans med Milla
• Rida
• Rykta av tillsamans med Milla
• Byta om
• Åka hem, duscha


Fail bilder..


Rädd för att bli borstad i ansiktet?


En överglad tjej och en trött Dantis..


Jobbig ponny som bara vill äta hö hela tiden.


Hemligheten ni inte visste var om Madde var att hon älskar att slicka Zello på kinden!


Kul att det ser ut som om jag stryper honom..


En stor fin häst och en Milla som försöker härma Ayla?


Tjockis Akter som inte vill trava..







Hjälpte till i stallet

Åkte till stallet runt ett, fixade och donade. Började med att komma dit, hoppades som tusan på att få se Dantes flugskimmlade rumpa sticka ut ur spilltan.. Men nix pix. Dantis gick ute på lektion och gjorde det ända tills jag åkte hem. Hann dock säga hej och ge honom lite gott innan jag åkte. Ledde iallafall först min syster som red Mirte. Hon hon var rent ut sagt galen, jag sa åt Pernilla att göra en volt runt mig. Och då sticker ju Mirte iväg i full galopp. Och Pernilla som knappt kan trava licksom. Sprang och tog Mirte, sedan fick Milla ta över Mirte. Så fick jag leda en tjej som hade Bobby istället. Orkade inte ta ansvar för att Pernilla inte skulle göra illa sig.

Sedan så ville tjejen med Bobby ha hjälp med att rykta av. Så jag och Milla försöka vända han stack och hade verkligen noll respekt för oss. Så jag fick så med blå snören utanför spilltan. Sedan när vi skulle tränsa av honom och sätta på han grimman krånglade han. Försökte sticka, krypa under, bet, osv. Han är så söt Bobby så det är svårt att bli arg på honom. Efter allt bråk och stök iallafall så mockade jag och Milla lite, spånade på nytt hos Dante och mockade extra noggrant hos honom. När vi sedan var klara så hämtade jag Dantes ludd ifrån tvättstugan, borstade av hans grimma och lite så. Sedan så gick vi ut till lite privat hästar som behövde sällskap. Dem gnäggade åt oss när vi kom så sött! ♥ Myste som sagt lite med Dantis sedan innan jag åkte också. Tack för en fin dag Milla!


Åsikts inlägg - Lindor

Hej alla glada! ♥ Tänkte berätta lite om min åsikt om lindor. Jag älskar lindor! Det är skönt för hästen men framför allt snyggt. Ifall jag hade häst skulle jag ha en massa färgglada lindor och matchande kläder. Det finaset som finns är när en häst skrittar runt i t.ex. röda lindor och ryttaren på har röda ridstrumpor och ridtröja. Jag tror även att det är skönt för hästen att få ha på sig ett par lindor ifall man bara ska rida ut eller något. Jag skulle iallfall älska det ifall jag var dom.. Hah , men jag skulle lätt köpa lindor åt min häst.

Skulle även vara noga med hur dom sitter. För jag ogillar sjukt när man bara slänger på dom bara för att det ska se snyggt ut. I första hand ska det sitta bra på hästen , sen kan man börja tänka på vad som matchar m.m. Men Isabels, Millas , Fridas , Märtas och mitt "lilla projekt" kommer jag säkert köpa lindor för bilderna ni kanske får ;) Säger inget mer! Nyfikna?! Hah , men vi avslöjar nog det snart :)

Dagen i stallet igår.

Hej på er! Var en sväng till stallet igår med Milla och Madicken. Men innan så åkte vi till granngården och kollade upp lite priser på foder, lindor osv. I stallet iallafall bytte vi om, sedan vände vi på våra hästar och började rykta dem. Borstade Dante med en rotborste först, sedan kratsade jag hans hovar, gjorde rent hovarna, redde ut svansen, borstade ansikte, samt borstade luggen.

Vi har planer, som ev. kommer bli av runt sommaren/våren.. Hoppas! Kan lova att bloggen kommer få ta del av det hela, med fina bilder, videoinlägg osv. Som sagt tänkte vi inte berätta något förrän det är bestämt. Så ingen behöver kommentera för detta är mellan mig, Madde, Milla, Frida & Märta.. Bilder sen stallet igår:





Upgraderad stallnyckel!


Armband.. (BRUDARNAISTALLET)

Förra fredan hade vi slöjd i skolan och då gjorde jag ett läder armband och det har jag tagit hem i dag.


Gårdagen i stallet med dom bästa!

Hej alla fina ! ♥ Igår var jag istallet med Milla , Isabel , Frida & Märta. Vart en riktigt lyckad dag och vi fick svar på en massa viktiga frågor. Vi har pratat med Kicki om det hon hon säger att vi skulle ha en stor chans att uppfylla våran största dröm över sommarn. Så vi hoppas.. Hah , men när vi kom till stallet så bytte vi om och gick sedan in i stallet. Jag ryktade Zello i boxen och det gick ovanligt bra. Han krånglade ingenting utan bara lyffte hovarna. Annars brukar man ju få bråka lite på honom innan han lyssnar men igår var han suverän.

Men idag blir det iallfall att åka hem till Gus , Bessi & Märta! Vi tänkte städa hennes stall och mocka ur hagen , ta lite kort och skicka in dom till sorf för vårat "lilla projekt". Kommer även skicka in en övertygande text för att vara på den säkra sidan. Men nu ska vi snart cykla hem till Märta så jag avslutar inlägget med lite gosiga bilder från stallet igår! :)



Min lilla tråkmåns!♥


Fula ankungen! ♥ Men han är ändåå min älskling!!

Mysig torsdag i stallet!

Idag var jag jag i stallet. Det första jag gjorde när jag kom dit var att byta om. Sedan ryktade jag Dantis. Vände inte eftersom jag ville att han skulle få stå lite "solo". Men imorgon ska jag vända honom. Iallafall borstade först igenom med rotborste, han var riktigt, riktigt dammig idag! Sedan iallafall så kratsade jag hovar, borstade ansikte och innan jag gick ut så gjorde jag rent hovarna. Behövdes verkligen! Var minst ett 3 cm tjockt lager med lera och spån på hovarna.

Sedan gjorde jag rent krubba och vattenkopp och framför allt! Gjorde en liten updatering utav hans grimma. Fick bli en lite mörkare blå med hans nytvättade ludd. Riktigt fint blev det. Han klär verkligen jätte bra i blå. Borstade av den gamla och hängde upp den. Sedan imorgon ska jag och Madde cykla till granngården och köpa något roligt till våra sköthästar. Ska nog köpa lite hästgodis. Vi får se, hejdå ha det bra!
Min bebis plutt! ♥


Hiss eller Diss?





Bedömmning: Jag tycker att det är jätte fint när man har shabrak, lindor m.m i samma färg på hästen.
Min favorit är klart det ljusblåa paret och det beiga. Det var väl inte mycket mer att säga än
att jag älskar det.♥



Åsikts inlägg - Ridskolor.

Jag tycker ridskolor är dåliga i vissa fall och bra i vissa fall. Ridskolor är öppna för att att få komma och mysa med hästarna, bra för dem som inte har råd/kapacitet för egen häst. Dock är det kanske inte alltid så kul med ovana ryttare som kanske väcker hästen om den står och sover, borstar för löst så att det kittlas osv. Jag själv tycker att endast skötarna och dem som ska rida en ponny ska få rykta. Just för att hästarna ska få stå i lugn och ro så mycket som möjligt.

Sedan i ridningen då.. Visst, det är okej när det är ridgruppen med lite mer "duktiga" ryttare som är rädd om hästens mun och ev. inte bankar dem för hård med skänklarna och spöt. Dock är nybörjar grupper bra på ett sätt, jo för dem som inte har råd/kapacitet för egen häst. Tycker ofta synd om ridskole hästarna, tycker ibland dem är alldeles för snälla. Detta är MIN åsikt, vad tycker du om ridskolor?

Stalldag imorgon!

Ska till stallet imorgon, rykta Dante och om jag hinner smörja hans träns så ska jag göra det. Smörjde ju hans sadel för ungefär tre dagar sedan så nu är det tränsets tur att få bli smörjd. Ska ev. tvätta hans benskydd också. Snacka om att det skulle behövas. När jag sedan ska börja ha honom på CR ska jag ju köpa ett par andra benskydd. Tänkte göra ett litet schema inför imorgon..

• Gå, cykla/få sjuss till stallet.
• Byta om snabbt.
• Rykta våra hästar.
• Ev. smörja träns och göra rent benskydd.
• Gå upp och käka.
• Titta lektioner.
• Mocka
• Byta om!
• Säga hejdå till sköthästarna samt gosa lite.
• Åka hem & duscha.


Villken färg är finast?

Ska ev. införskaffa mig ett sådant KL pannband på lördag. Dem kommer från glada hästen i spilltan och kostar 399:- Perfekt nu till hösten! Frågan är bara.. Villken färg ska jag köpa?


Länkbyte!

Länk byte med ponnymuppaarna! Kolla in på denna underbara hästblogg! Rekomenderas starkt! Intressant som updateras dagligen. En riktigt bra blogg att se upp till! kolla in , följ och lär ! Länkbyte kanske görs med någon mer , men högt ett länkbyte till för annars blir det för många länkar på blogen!
Men kolla in! --> http://ponnymuppaar.blogg.se/

Gårdagen i stallet ! ♥

Hej alla fina ! ♥ Tänkte berätta lite om gårdagen i stallet! Hah , men dagen började med att gå i skolan som vanligt. Efter skolan åkte Isabel , Kajsa , Sara och Milla till stallet men jag åkte hem och hämtade cykeln. Cyklade till stallet och där mötte jag upp dom andra. Jag gick mot Zello för att rykta plutten men Kajsa sa att han går lektion om 5 minuter så jag gjorde det aldrig. Men det visade sig senare att det gjorde ahn inte alls det.. Aja , efter det gick vi upp till läktaren och satt där och kollade på när Tomas red. Prins verkade ha problem med sadeljorde och efter ett tag bad Fia oss att fixa iårdning Akter för Prins inte kunde ridas.

Jag , Isabel och Frida gick och fixade Akter. Stackarn vart jättestressad. Jag sadlade smtidigt som Frida värmde bettet och när sadeljorden var spänd var nästan bettet i. Stackars Akter!♥ Men jag gick iallfall in och lämnade Akter och tog med mig Prins ut. Sadlade och trensade av honom. Vände honom utan att rykta av så att han fick atä sig mätt först. Sedan gick jag och Kajsa och ryktade av honom. En kul dag i stallet som vanligt! :)

Dagens ridpass

Red Millas lilla Bull idag. Gick ganska bra, till en början tog han det rätt lugnt men sedan gasade han på rätt så ordentligt. Började skritta på lång tygel, han gick bra och var avslappnad. Sedan tog vi tyglarna skrittade nått varv till. Sedan travade vi och gjorde en liten övning, att vi skulle vända typ snett igenom, på mitten så skulle vi flytta dem lite undanför skänkeln och göra som en skänkel vikning. Bull fattade inte riktigt vad han skulle göra men..

Sedan när det var dags för galopp så satt jag mig ner för att fatta och då drog han iväg, han sprang en rätt så lång bit innan han började galoppera. Men sedan hållde jag in honom lite mer då fattade han galopp rätt bra. Galoppera lite i båda varven sedan så galopperade vi lite på volterna. Tappade stigbyglarna en gång, hahah! Inte långt ifrån att jag flög i backen så snabbt som han springer.. Gick bra iallafall. Tycker dock inte om att han absolut inte respekterar när man vill sakta av osv.
'

Mysiga Dantis! ♥

När jag kom till stallet idag så ryktade jag Dantis. Vände honom som han stod, han skulle ändå strax gå lektioner. Så jag ryktade honom som han stog som sagt. Började borsta igenom med rotborste, sedan gjorde gjorde jag rent hovarna noga, kratsade hovar och redde ut manen. Han måste ha stått i en väldigt lerig hage idag, med tanke på att det fanns klumpar med lera överallt på honom. Här kommer lite bilder såklart!
Luddet ligger i tvätten, för er som undrar!


Stalldag i går!

Hejsan alla!  Igår var jag i stallet med Issa och Madde. När vi kom dit gick vi upp på cafeterian och satt där och pratade en liten stund. Sen kom Frida, Märta och några andra dit och började pratade. Efter nån halvtimme så var det dags för Madde´s voltige så då blev jag och Issa själva, så vi gick ner i stallet och rykta våra sköt hästar och så. Sen gjorde vi väl inte så mycket mer tror jag.




tjurig kille..


Åsikts inlägg - En skötares ansvar.

Att ta hand om sin sköthäst. Och verkligen tänka efter, har jag tid, har jag möjlighet är han/hon den jag vill bli skötare på osv.. Om man har sköthäst så har man ett ansvar. Hästen ska bli din bästavän, och du ska se till att den är ren har mockat och är fräsch helt enkelt. Jag hatar folk som inte tar hand om sina hästar, hatar dem. Rakt igenom.

Att vara skötare innebär att du ska ha kontakt med din häst, den ska kunna lita på dig och du på den fullt ut. Du ska inte vara osäker, då blir ju hästen också det. Så innan du tar ansvaret som skötare, tänk efter. Och glöm aldrig bort din häst, för den glömmer aldrig bort dig. Vi får inte glömma våra hästar, och ansvaret vi bär.

Skulle inte sitta helt fel..


Gårdagens voltigepass!

Hej alla fina! ♥ Igår var jag istallet med Isabel och Kasja. Var riktigt kul! Vi han inte vara så länge innan min voltigeträning började. Men vi började med att värma upp och stretcha m.m. Sedan kollade vi på uppvisningen. Dom var jätteduktiga. Men när vi kollat klart på uppvisningen började vi gå igenom det vi skulle göra på bockarna. Det var Sofia som visade vad vi skulle göra då för Lena var och gjorde kyrer åt oss. Jag fick göra "skräddaren" , "kräfftan" och nån mer som jag inte vet vad den heter. Men när vi gått igenom allt började vi öva på inspringet. Det gick bra och efter några övningar gick allt bra.

Då var det dags att hoppa upp på Dinar! Han var bara lite oskön. Man kände hans ryggrad genom dynan men hans gångarter var riktigt bekväma. det gick bra med allt utom sving. Jag kan bara inte göra sving så det är nånting jag måste öva på. Men det ska nog gå att fixa efter lite mer övning. Hoppas att det förbättrar sig iallfall! Men det var allt om voltige träningen.





Fina , fina Dinar!

Svampade av Dantis..

Åkte och kollade lite på voltigen nu på kvällen. Dante hade gått lektion precis innan, så när jag skulle gå och hälsa var han dy svettig där sadel jorden setat, på benen och på insidan av låren. Svampade av honom och satt på honom sitt ljus rosa stalltäcke. Han blev söt! Här är lite bilder på han i sitt täcke och mig!

Hiss eller diss?

Min bedöming: Jag tycker att dom här benskydden är allmänt fula. dom blåa är väl rätt fina och dom rosa och dom där typ beiga hade kanske vart fina om spännena hade vart i sama färg eller vita.



Hoppning med Ayla!

Hej alla fina ! ♥ Som de flesta vet så hoppade jag med Ayla idag. Det gick sjukt dåligt! Det var ju mening att jag skulle hoppa i trav eftersom jag är så osäker i galoppen på ponnysar. Alltså alla tror typ att det är lättare att att galoppera på ponnyer , me nej! Det kan jag säga er att det är det inte! Aja , men jag började men att sitta upp efter att Pernilla ridit henne (hon kom felfri). Jag skrittade med lång tygel några varv så att hon han varva ner eftersom hon fick det så stressigt innan Pernilla red henne. Men efter några varv tog jag tygeln och började trava och hoppa rättuppstående nårga gånger. Gick bra men hon var lite seg.. Jag kände liksom att jag aldrig skulle lyckas med att hålla igång henne. Men tvärt om! Hon vart hyperpigg!

Jag skrittade in på banan och hörde rösten " Madicken , varsågod och rid!" Jag skänklade på henne lite och hon fattade helt plötsligt galopp. Jag lutade mig bakåt och krama tyglarna men jag lovar er hon var omöjlig att få stopp på. Så jag sket i det.. Galopperade det mesta av banan och det gick riktigt dåligt! Jag såg helt missfostrad ut eftersom jag aldrig galopperat på en ponny förut och gör det första gången på en clear round. Om jag kunde skulle jag ta med Frallan och visa vad vi går för på nästa clear round! Men han är ju borta snart.. Men efter så red jag in till framridningen igen och ut. Skrittade av Ayla tillsammans med Isabel & Zello. Berömde Ayla eftersom hon skött sig riktigt bra på banan även fast inte jag gjorde det. Jag rivde inga hinder men gick aldrig genom starten.
Duktigt Madicken! Men vart nöjd över Aylas del men kan förbättra mycket för min del.

Ännu en rosett i samlingen.

Hej! Började med att komma till stallet och borsta på Zello. Han var snäll, verkade dock lite nervös. Sedan så var jag lite sen eftersom jag hjälpte min syster. Så jag fick stressa som sjutton för att hinna in och framrida. Började med att skritta på lång tygel typ ett varv. Sedan tog jag tyglarna och ökade skritten lite. Sedan travade jag, hoppade ett kryss i trav sedan var det min tur.

Han skötte sig super! Han var skit seg till en början inne på banan. Men sedan när vi red mot publiken då jäklar vad han sprang! Vi typ raceade igenom hela banan, gick iallafall super! Sedan på sista hindret så tog han ett lite stort hopp så jag lyckas hamna framför sadeln, så drar han ner huvudet och jag flyger av.. Hade iallafall kommit förbi "mållinjen" så jag fick rosett. Slutade med att skritta av med Madde runt hagarna.

RSS 2.0