Fördelar och nackdelar med att gå på ridskola..

+ Det finns alltid personal till hands ifall man behöver hjälp.
+ Man är aldrig tvingad till att vara i stallet om man har t.ex mycket läxor.
- Man kan aldrig planera i för väg vad man ska göra.
- Man måste alltid fråga innan man gör någonting..
- Man känner sig mer eller mindre som en "dp" när man rider på en ponny som gått timme efter timme.



So fucking perfect..


Plugg tar död på en..

Tar igen läxorna nu då.. Men sånt får man räkna med ifall man hänger för mycket i stallet..

Min fråga till er: Ska jag välja Spanska, Tyska eller Franska? (ska välja språk, heh..)

Dagens fråga!

Vad tycker ni om att spraya hela sin häst i en speciell färg? Själv skulle jag inte ens komma på tanken att spraya hela min häst/ponny. Kanske nån detalj men inte hela hästen.
Söt i rosa skulle han vara iallafall :)


Föresten!

Beställde hem schabraket samt pikén igår! Åker till stockholm på fredag och då ska jag fråga pappa ifall vi snabbt kan springa in på hööks så jag får köpa pannbandet, hovoljan och ev. grimman. Hoppas på det bästa!
Vad gjorde ni igår?
-

Sadelns delar..


Kall stall dag!

Hej på er ute i vinterkylan.. Bodde mer eller mindre i min tjocktröja idag, Dantes päls var också en utväg. Var iallafall i stallet med Milla idag! Kom dit snabbt och hann vända och rykta favvosarna. Smörjde på hans sår även idag. Hoppas såret läker snart, hata sår!
-
Efter jag ryktat Dante så gick jag och Milla upp och fikade. Och efter det så gick vi ner med Alva C, Anna, Alva och Sara. Vi gick igenom sadeln och tränsens delar. Gick bra! Alltid bra med lite updatering, ellerhur!? Efter vi pratat så smörjde vi, och med tanke på att jag smörjde Dantes sadel och träns igår så smörjde jag lilla Akters.
-
När jag smörjt så fodrade och mockade jag tillsamans med Anna, Alva C och Sara. Minns inte vilka jag mockade åt, men å andra sidan så tror jag inte ni bryr er.. eller? Fodrade iallafall gjorde jag åt Dante (såklart), Lorden, Phoenix och Gwen. Sopade gjorde jag också föresten.. Haha orka min bloggtorka! Men hör av mig snart igen iallafall :)

Vinnare av tävling!



29 Januari - mysig stalldag!

Hej alla! Jag har precis duschat, samt fått i mig lite mat. För ca en timme sen kom jag hemifrån stallet. Var i stallet med underbaraste Milla, Sandra & Alexandra. Vi hjälpe folk, pysslade med favvosarna och sedan så smörjde jag och Sandra lite på slutet också. Och Rubikon sparkade mot Sandra idag.. Scary horse!
-
Klockan är fem över sex nu och tills klockan tio ska jag hinna se på ponnyakuten, internet shopping, blogga lite till samt hinna ta det lite lugnt.
Dante hade ett sår underläppen idag föresten.. Smörjde in såret såklart, och som den puckopownie han är så försökte han slicka upp det. Haha gulle! ♥ Ska iallafall tagga PA som börjar om en timme samt klicka hem lite stuffs ifrån hööks. Ha det bra fina läsare!







Ponnyakuten nästa!

Hihi, lite roligt att ha samma rubrik två gånger.. Ja men snart blir det till att tjocka sig framför tv:n med chips & dricka medans man tittar lite på PA. Om inte pappa ska kolla på något annat vilket han säkerligen kommer vilja. Då blir det att kolla på datan imogron istället. Men jag hör av mig imorgon! :)


ÖNSKELISTA!


Någon, ge mig!



Stallet strax..

Vet inte riktigt vad jag ska göra där.. Men Danteliboi går ju inte dem första lektionerna idag så jag borstar och myser väl lite med honom. Sedan så hjälper jag nog min lillasyster ifall hon ska rida idag. Blir kul! Hoppas på att ev. möta någon utav mina kompisar i stallet. Milla, Nattah!?
-
Sedan när jag kommer hem så ska jag nog klicka hem lite grejer, dvs internet shoppa lite. Isånnafall klickar jag nog hem pannbandet, schabraket & pikén. Eftersom det är rea på det så ska jag passa på, det andra får vänta. Sedan är lilla issa pank hela denna månad.. IGEN.


Dagen på GRC!

Hej alla! Nu sitter jag här och skriver, efter en hel kul dag på grällsta! Red först Tramp, skrittade och travade och sedan drog han och drog ner huvudet haha.. Så jag gled av, och som jag skrattade!! Haha.. Efter det så hoppade jag upp igen och ännu en gång drog han samt drog ner huvudet. Dock var jag mer beredd denna gång, så jag hann bromsa. Bytte därefter till Kropek. Travade, galopperade och skrittade. Gick super! Hoppade även nått kryss. Dock var jag skit feg, och efter att Tramp kastat av mig och dragit, så vart jag typ "scared".
-
Efter vi ridit så ryktade jag av Tramp. Mysig pålle detdär alltså! Han slår dock inte Kropek på lååånga vägar! Storkillen min ♥ Efter vi ryktat av samt ätit lunch så kom det två tjejer som ville rida. Hjälpte henne med Kropek och sedan så turades Milla & jag om att leda henne. Eller vi bytta av när vi var trötta satt säga.
-
När vi hjälpt henne, fodrat Kropek samt fixade shettisarna + Tramp igen så satt vi på dem grimma & grimskaft och gick ut i ridhuset. Jag red Evita.. Visst var jag lång på henne men hon tyckte det var super kul! Travade och skrittade och precis innan vi skulle sitta av så skulle vi trava lite. Och då drog Tramp iväg och Evita började släng trava och bocka och hon som redan från början har sån liten och skumpig trav, samt skitkort hals så var det inte lätt att sitta kvar. Och jag och Milla flög av precis samtidigt. Och som vi skrattade, men mest av allt skrattade vår tränare! Tror aldrig jag, Milla & Susanne skrattat så mycket. Det roligaste på hela dan helt klart!





Godmorgon!

Har precis vaknat men hunnit duschat både hunden & mig. Sitter & gör slingor på Moa nu sen så bär det av in till stan. Inget sttall idag så jag vet som vanligt inte vad jag ska blogga om. Nån H&D kommer på så småning om. Kanske slänger in nått mer inlägg om jag har lust & ork. Annars så saknar jag stallet & vil dit mer än något just nu. Saknar alla sötiga vänner där också..
-
Längtar tills nästa Söndag då jag ska få vara "mini" asistent med Nathalie. Eller jag ska hjälpa henne & prova på osv. Nån gång i framtiden är det planerat att bli asistent eller stallvärdinna som det heter. Btw, älskar jag den nya headern & designen av Nathalie. Så det tackar vi för! Men jag hör av mig snart! Hejs! ♥

Ny design!

Hejsan!
Natta här, nu har jag fixat tjejernas design lite eftersom dom ville förnya den! blev rätt nöjd. Vad tycks ?
Jag hoppas att ni fortsätter följa brudarnaistallet, för de är verkligen en fantastisk blogg, och 3 ursöta tjejer.
Ni kan förresten kolla in min, lindas & tovas blogg HÄR!
-
/ Nathalie

Detta SKA klickas hem!


Ännu mer "trick träning" med Dante!

Idag så tricktränade jag Dante lite igen. Och oj, oj oj säger jag bara! Var det samma trögfattade ponny jag tränade med förra gången? Skulle inte tro det. Han fattade direkt och jag hade godiset bakom ryggen och han fattade direkt. Och idag så var det inte jag som tog klivet fram och pussade honom vilket det var förra gången mer eller mindre.
-
Så nu är jag och Dante ännu sneppet närmare varandra. Får så himla mycket vilja när han är på dethär "humöret", det gör mig så sjukt lycklig & glad! Älskade, älskade Danteli boi ♥



Dagens ridpass - Macspot

Gick sisådär.. Hade en dålig rid-dag idag och satt mest bara och "åkte häst". Red inte fullt ut seriöst, och ovanpå det så är jag förkyld vilket inte gjorde saken bättre. I traven gick det bäst och han höll igång, bröt inte av en gång. I galoppen dock började han krångla, sega sig och såntdär.. Men det fick jag ta, och när han bröt av så manade jag på och framåt slutet så blev han faktiskt hyfsat pigg! Så i helhet så gick det sådär.. Inte helt nöjd.
-
Trivdes jätte bra i nya gruppen! Och hoppar verkligen att jag får fortsätta! Tills nästa vecka har jag önskat Mirte, var så längesen jag red damen. Så vi får hoppas på henne.
Och ja, jag vet att jag inte hoppar precis i mitten på hindrerna. Men han försökte "trycka sig inåt" hela tiden! Vilket gjorde att jag fick arbeta jätte mycket med innerskänkeln och då kom vi lite snett. Men det gick ju iallafall!


Trodde det skulle bli bättre..

När jag berättade om det. Men det vart bara värre. Alla gamla, halft läkta sår revs upp när jag pratade om det igen. Allt som var då har kommit tillbaka. Alla känslor, alla tårar, alla minnen. Alla hemska minnen! Var så nära att glömma, låta det vara när allt kom tillbaka. Nu när jag sagt det, när det inte är mitt längre känns det som det aldrig kommer bli bättre. Känns som alla runt mig är olyckliga.. Om det beror på mig vet jag inte men misstankarna kommer allt för ofta. Det är inte mitt fel, det är inte det! Det är "hans". Jag ska inte ta åt mig men jag gör det. Det är någon fel på mig..

Om bara du, min finaste ängel kunde vara här.. ♥



Planer för resten av veckan!

Fredag: Hopplektion, förhoppningsvis på Bull + rykta Danteli boi ♥
Lördag: Ev. hopplektion på grällsta.
Söndag: Stallet, mysa med Dante och sådär..



TÄVLINGEN AVGÖRS PÅ SÖNDAG!

Alla som inte redan anmäler sig och vill vara med gör det HÄR!

WANTED!

Åh! Tänk detta på mig och Danteli boi.. Så snyggt! Ska försöka spara ihop till denna outfit och ha den helt klar tills i sommar då man kan rida med piké. Tillsamans kostar detta ungefär 300 hundra kronor, bra pris tycker jag! Tror ni detta blir snyggt på oss?

Hoppträning på fredag!


Kör på denna outfit ↑

Ska hoppa i Märtas grupp på fredag. Eller jag ska "provrida" i den. Så får vi hoppas att de går bra så att jag kan få börja i den snarast möjligt. Hoppas på att få Pellan, Dante (dock har en annan honom) eller Ayla.


Är med!

http://bestriders.blogg.se/2012/january/blogg-tavling.html

Lite av imorgon!

Imorgon då jag äntligen får träffa lillen igen! Ska pussa på honom extra mycket imorgon & kanske till och med skämma bort honom med lite morötter. Hihi, det beror på om skolan serverar det. Låter löjligt att jag snor morötter från skolan men jag säger det, med den läraren vi har skulle det kunna bli en polisutredning av det! xD Nejdå, hon är snäll! Men I farje fall så har jag lite planer på hur dagen ungefär ska se ut.. Så som jag vill! Haha, nånting sånt här:

Tillbaka!

Från bloggpaus! Kul va? Kommer bli vanlig uppdatering nu igen. ska jag vara ärlig har jag inte hittat bloggsuget än men jag ska försöka ändå. Igår var jag i stallet. Jag var på skötarmöte. Jag är (såklart) kvar på Lillen. Jag ska vara där fyra dagar i veckan. Men imorgon när jag åker till stallet ska jag säga till Fia att jag trappar ner till bara två dagar. Känner att jag inte kommer hinna annars!
-
Sen så kan jag ju fortfarande vara där fyra dagar. Det är bara skönt att inte ha så högt tryck på sig veckan ut. Menmen.. Bli väl två inlägg till sen så får det räcka för dagen. Håll tummarna för att inläggen får bli kvar då! Men jag ska ta & läsa lite bloggar först. Jag hör av mig snart! :)

Bilder sen fodringen igår..



Blir stallet på söndag!

Ska vara lite assistent med Nathalie på söndag, detta ska göras ↓

• Ta in ponnysarna och hästarna
• Fodra
• Mocka & sopa
• Hjälpa barnen som ska rida
• Duscha nån stackars ponny som behöver duschas och bara står

Blir kul! Nån mer som ska dit på söndag? Isånnafall kanske vi ses ;)



Sjukling var det här!

Blir troligen en hemma dag för lilla mig idag.. Jag är hemma och sjuk, inte alls på skol-stall-häst humör. Tråk humör dvs. Så nu på morgonen har jag läst lite bloggar, städat ute hos min kanin, gjort rent hans vattenflaska & matskål och lite såntdär små pyssel som behövs göras.
-
Och nu snart ska jag sätta mig och kolla på lite ponnysar som lånas ut på foder. Alltid roligt att kolla på! Kajsa och Madde updaterar inte som vanligt tänkte jag säga.. Iallafall så kommer mer inlägg ifrån min sida under dagen så håll utkik. Puss & Kram!

Såhär ligger läget till hemma hos mig nu ungefär..


Trickträning och mys med Dante boi!

Kom först till stallet, bytte om och sådär. Sedan gick jag raka spåret till Dante. Bytte grimma, borstade på honom med en rotborste riktigt noga och länge, redde ut man och svans, kratsade hovar och stetchade hans bakben. Efter jag gjort de och var lite sådär lagomt uttråkad så bestämde jag mig för att börja lära honom komandot "puss". Han fattade snabbt grejen med de, och kom underfunn med vad han skulle göra.
-
Bytte ridgrupp idag också. Ska provrida på fredag vilket betyder: Ingen ridning på Dante boi imorgon.. Tråkigt värre! Men så får de bli.. Utvärderingen av dagen var ju ovan och jag är mycket nöjd över Dantes positiva insatts, kul att han tyckte de var kul :)

Saknar dig! ♥

Bilder på bästa Guliver sen i dag! Älskar dig! ♥

BLOGGPAUS

Orkar verkligen inte blogga.. Hör av mig lite när jag vill, och börjar blogga påriktigt på tisdag.
Puss & Kram!

Tidsfördriv..


Resultat från CR:n..

Gick uselt. Jag red dåligt och Dante var överpigg. Och ni kommer inte tro mig när jag säger det, men jag hade en som sprang brevid mig. Om ni vill veta varför så ska ni fortsätta läsa.
-
Började rida fram och det gick väl hyfsat. Han var rätt seg och galoppera ville han inte alls göra. Men jag fick honom över en oxer och rätupstående i galopp två gånger innan jag skulle in på banan. När dem ropade in mig så började han resa sig, han ville inte alls. Så en tjej fick leda in mig på banan, och väl inne så började han trippa. Och de kändes mer eller mindre som att sitta på en tickande bomb. Så en tjej ropade typ: Kan nån leda Dante? nått i den stilen. Och då kom en tjej fram och ledde mig..
-
Hon höll inte i utan sprang bara brevid, höll i Dante ibland när han började springa snabbare och sådär. Ville inte ha ledare, men dem gjorde de bara av säkerhetskäl. Han stoppade två gånger på oxern, dock var de bara eftersom han hade alldeles för dålig fart. Så jag är inte nöjd, och åååååh så jag skäms. Men somsagt jag frågade inte efter ledare utan dem kom. Det fick bli som de blev, det är våran första CR tillsamans och de går inte alltid bra.
-
Istället för att deppa, så taggar jag och Dante boi hoppträning på tisdag!
Checka bakbenen ♥ Han gjorde verkligen allt för att komma över, nutte!



Isabel & Milla!

Är precis hemkommen från stallet & sitter hemma hos Issa nu & gör ingenting. Dagen har vart kul.. Vi har fixat för morgondagen och lite sånt. Längtar emormt efter imorgon då det blir till att hjälpa dom bästa. Hoppas på att kanske få hjälpa funktionärena också. Men lite om vad som hände idag i stallet. Allt började väl med att vi ryktade. Jag ryktade lillen. Nånting har hänt med honom! Han är heelt underbar, supersnäll. I varje fall fortsatte dagen med att vi "lekte" i cafiterian. Hah, Frida! ♥
-
Men vi ska väl snart ta & bädda ner oss i Issas säng. (Inga misstolkningar). Blir till att gå upp vid 7.00 imorgon. Åh, längtar så mycket. Men jag har väl inte så mycket mer att säga. Så jag hör av mig snart!:)
Men jag hör av mig ! :)


Förberedning inför CR:n

Kom till SORF idag runt ett med mina fina vänner Milla och Madde.. När vi kom dit bytte vi om, och sedan drog vi till stallet. Där ryktade alla sina ponnysar, borstade endast igenom Dante med en rotborste lite snabbt. Sedan så hjälpte jag till lite i stallet, sopade och sådär.
-
Några timmar senare, efter alla lektioner så tog jag mig tiden att smörja Dantes sadel + träns, byta schabrak, tvättade svans samt flätade över-håret på svansen. Sa hejdå och gav han lite godis. Känner mig lite osäker tills imorgon, men.. Jag ska lita på honom så gott de går.
Puss & Kram! ♥





This or that del 2

Träning/tävling?
Gwen/Akter?
Hovskägg/inte?
Kort man/lång man?
Tinker/Nordsvensk?
Sköthäst/foderhäst?
Zello/Gulliver?
Fux/Brun?
Hingst/Valack?
NH/Western?
Pessoa/Pelham?

Tävling i samarbete med Smeagården!


GILLA DEM PÅ FACEBOOK HÄR: http://www.facebook.com/pages/Smeag%C3%A5rdens-H%C3%A4stshop/190649497650292

Startlistan är ute!

Hoppar Dante i 50 cm som planerat. Är före Milla med Rubikon, femte start. Så det blir väl till att skritta ut tillsamans med dem efter vi hoppat. Snajsigt! Hoppas inte Dante är allt för taggad, haha! Aja, om han drar så drar han, bryr mig inte speciellt. Det är våran första CR och jag kräver bara att ha kul ihop tillsamans med honom. Blir säkert jätte bra!
-
Gullig kommer han vara iallafall. Med sina rosa benskydd, matchande schabrak och huva. Ska ni vara med, isånnafall på vilken häst och vilken outfit ska ni bära? Skulle vara super kul att veta då jag är så intresserad av just outfits! Skriv en komentar nedan ↓

Sova med bästa imorgon ♥

Imorgon blir det av att sova med bästa Milla & Madde. Det blir väl att göra en massa tjej grejer och tagga, blogga och såntdär. Ska iallafall duscha, fläta håret och plocka fram de allra sista. Startlistorna kommer förhoppnings vis ut ikväll och jag hoppas på allt att jag och Milla är efter varandra långt bak.
-
Hör av mig sneppet senare, eller om en stund när jag fått nån idé om vad jag ska blogga om. Glöm inte att komentera! Puss & Kram!


Saknar sommaren, gör inte ni?


Saker att göra imorgon..

• Tvätta Dantes svans, schamponera och fläta.
• Borsta Dante super noga.
• Göra rent hovar, ev. olja.
• Smörja sadel + träns samt byta schabrak.
• Tagga till x1000, peppa med massa godis och sådär.
• Göra rent ögon och nosparti.
• Reda ut man.
• Pröva schabraket och huvan på honom.



TIPS, ponnykaka!


Dagens fråga!

Vilken nosgrimma föredrar ni?
--         
Engelsk nosgrimma ↑    Aachengrimma ↑     Pullargrimma ↑     Remontgrimma ↑

Åsikts inlägg - Ridskolor!

Vet att Isabel har gjort ett inlägg om hennes åsikt om ridskolor.. Men här kommer min!
Jag tycker både gott och ont om ridskolor. Vissa dagar älskar jag ridskolor när jag ser hur sjukt kul hästarna har som springer runt ute i ridhuset. Andra dagar har jag lust att stänga ner allt ihop! Ändå är jag grymt tacksam, annars hade jag aldrig träffat lillen.. Att se när t.ex. Isabel hoppar bana med honom. Han tycker det är skitkul! Jag mår super av att se hur han hoppar runt och "leker" med Isabel.

En annan sak är det när en orutinerad ryttare sitter upp.. Då när dom rycker och sliter hästen i munnen. Nu säger jag inte att alla nybörjare rycker & sliter i hästens mun. Jag menar alla måste börja nån stans. Vissa börjar bara helt fel! Och sen så tycker jag att hästarna går alldeles för många lektionen! Nån som känner igen?  Ibland, vissa dagar, kan vi tro att hästarna är maskiner! Dom kan gå upp till 5 tektioner på rad. Det är sjukt, fel och bara allmänt irriterande. Vi tvingar dom att gå mer än vad dom klarar av för pengar & roligt tidsfördriv vissa tillfällen. Bara lite av vad jag tycker. Vad tycker ni om ridskolor? :)


En bild.. på Ridskola..



Tagga CR!

Outfiten ovan ↑
-
Ska tvätta schabraket och jag vet att huvan och schabraket inte är samma färg. Men whatever, jag är super nöjd och jag vill tacka Alexandra & Johanna SÅ mycket för att jag fick låna schabraket och huvan!
Och detta ska jag ha på mig och använda. Ridbyxorna ska tvättas, shortchapsen och jodpursen ska smörjas. Taggar till tusen och på fredag ska jag tvätta Dantes svans, smörja träns + sadel, byta schabrak osv osv.
Detta kommer bli bäst, även om jag inte kommer felfri! :)


Ni motiverar oss ♥

När ni skickar mail, skickar fina komentarer och ger oss bra kritik. Vi får bara sånt man vill ha satt säga, ni äger!
'


Dagens ridpass - Dante

Var ett tag jag red Dante på lektion faktiskt. Gick super duper dunder bra stundvis. Började skritta fram kanske fem minuter, han var lite stel tittig & sådär men han hade dragit flera gånger igår och inte blivit riden innan mig så jag var lagomt nervös också om jag ska vara helt ärlig. Efter fem minuter iallafall så tog vi tyglarna, och då började jag ställa honom i hörnen och hålla honom sysselsatt helt enkelt. Och då började han automatiskt att jobba sig neråt. Travade iallafall efter och vi blandade lite mellan volt och fyrkant-spår det gick super bra! Inte pigg och inte lat, lite mitt i mellan helt enkelt. Gjorde de i båda varven. Sedan stannade vi kvar på volterna, och galopperade lite. Han var pigg i höger och lite segare i vänster, men de gick.
-
Efter vi galopperat så skrittade vi en stund, och han fick gå på lite halvlånga tyglar. Skrittade i kanske fem minuter, sedan tog vi tyglarna igen. Travade lite över upphöjde bommar och gjorde volter på lång sidorna. Och då lutade han mer åt de lata håller men han saktade inte av och det är det ända jag begär att han inte ska göra. Galopperade lite och även där var han lite åt de lite lata hållet. Men stundvis så fick jag riktigt fin galopp på honom. Sedan när vi skulle galoppera i höger varvet så blev han laddad och drog iväg, men fick snabbt stopp på honom. Travade av honom, och sedan skrittade jag av honom på halv lång tygel först, eftersom han var lite laddad. Men släppte efter mer och mer när jag kände att han började slappna av.
-
Så helheten av ridpasset gick bra, han var riktigt fin och jag koncentrerade mig mycket på vägarna, hur han gick, hans tempo och sådär. Sedan när han drog iväg var jag snabb och stanna honom så jag är super nöjd på den fronten faktiskt. Nästa vecka har vi hoppning och hoppas han är på sitt "lagom pigga" humör då.
Var ganska hård på honom idag, lät honom inte bara dra iväg, sakta av när han ville, öka tempot då det oftast är de som gör att han drar. Just när han ökar tempot så hinner man inte bromsa upp honom innan han drar iväg. Men jag är nöjd och det gick bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Dutti pownie ♥




Till stackarna som hamnat i helt fel händer.. ♥


Tänk att det är vi människor som får dom här idéerna.. Tänka att det är vi människor som faktiskt utför dom med.. Att men ens kan .. Ja, jag kan inte ens sätta ord på det. Det gör ont inom mig när jag ser detta, fyfan!



Hiss & Diss!

Många tycker säkert att detta inte var något speciellt.. Jag älskar det här schabraket på riktigt! Jag tycker det är bland det snyggaste jag sett. Lätt ett önskemål!

Visst det var häftigt med dom matchande huvorna & det där men jag gillade inte märket. Förstörde allt ihop! En sån här "outfit" med schabraket ovanför skulle vara dagens hjärtattack! Men jag hör av mig soon! Hejs!

Tråkig dag.. (EJ HÄSTRELATERAT)

Hejsan svejsan! Sitter med Frida nu, nördar framför varsinn dator. Haha, sociala NOT. Var iallafall i skolan med Madde & Milla idag, började bra, slutade dåligt typ. Orkar inte förklara men, det skoldagen slutade skit dåligt iallafall. Men Frida gör mig alltid på bättre humör så ♥
-
I skolan iallafall så var vi i ishallen först på morgonen jag, Milla & Madde hade så kul och ville verkligen inte åka där ifrån. Gjorde en hel del videobloggar både där, på vägen dit och på vägen hem. Bjuder på dem i slutet av inlägget såklart! Hejdå, ha det bra!

Förlåt..

För den sugiga updaten! Idag har jag vart i skolan med Isabel & Milla, vi gjorde en videoblogg som kommer upp snart. Tråkig dag! I varje fall så har jag bestämt mig nu, "jag ska inte vara med på CR:n"! Jag har äntligen gjort ett val. Efter att ha gått och grummlat och tänkt på det så tycker jag faktist att det är roligare att hjälpa andra än att själv vara med. Så, så får det bli! Islay får vilodag, varsågod lillan! Får glädjas åt att hjälpa bästa Isabel istället.
Men här kommer en ovisad bild på lillkillen!  ♥

HISS!


Jag vet att jag tjatat om den här jädrans tröjan nu men den SKA bli min (nån gång)

Saknade är enorm! ♥

Jag vill vara med dig dygnet runt.
Jag vill slänga mina armar om dig
och säga att jag aldrig mer kommer lämna dig.
Jag vill sitta upp på din rygg pch ge dig den
roligaste ridturen du varit med om.
Men mest av allt vill jag ha svar! Svar från dig.
Jag vill berätta hur mycket du betydde och betyder
för mig så att du förstår.

Jag gjorde ett misstag, det gör alla. Men varför får jag så
starka konsikvenser.
Meningen svider: "Jag svek dig & det är så du kommer minnas mig.".

Jag älskar dig, Bebboo! Tiden med dig kommer alltid ligga där bak
& grubbla på hur det kunde blivit. Men det är det förflutna
& det kommer jag också låta det vara.. ♥

Minnen

När vi fick hjälpa till att slänga ner hö från höskullen.. Lägg märke till hur brun jag var! xD
Den dagen personalen överlämnade dagen åt oss! Sjukt kulig dag alltså! Vi fick fodra hagen, gå ut & gå med ponnysar, fixa allt hööt på höskullen osv. Bilden visar när vi var ute med lillAkke! :)

Tiden då lillen var hatad av mig, älskad av Kajsa.. Kommer du ihåg Kajsa? :)
Denna fick stå för presentationen när vi presic startat bloggen.. Kommer ni ihåg när vi startade den? :)

Dantes tjejer.. Sugig update.. Nån som följde? :)


ÄLSKA! ♥


Vad tycker ni om dessa schabrak? Själv älskar jag de mörkrosa schabraket. Men alla färger är fina, och skulle lätt kunna införskaffa mig ett. Skulle ni?
-
Dante skulle passa bra i det rosa schabraket och jag kan inte sluta tänka på honom med det rosa schabraket.. Gud så snygg han skulle bli! Vilken färg passar eran häst/ponny bäst i utav dessa schabraken?

15 januari, mysig söndag!

Hejsan! ♥ Idag var jag i stallet och hjälpte min syster, myste med Dantis och hjälpte till lite i stallet. Först när jag kom dit så hälsade jag på Dantis, samt den nya hästen Layla. Sedan klockan halv två så ledde jag min lillasyster som red Gwen. Och kan ni gissa vad? Dante kastade av en tjej idag igen. Är dock inte rädd alls, är tvärtom fett taggad till både CR och ridlektionen.
-
Efter Pernilla ridit så var jag lite med Nattah, Lina och Johanna. Vi hade fett kul, haha! Sedan så gick Pernilla på voltige, Nattah, Johanna och Lina åkte hem och jag blev ensam. Dock gjorde inte de nått för då gick jag ner i stallet och mös med Dante boi i stallet. Kanske inte bästa dan, men den dög. Vad har ni gjort idag? :)

Dagens fråga!

Läser ni skvaller bloggar och isånnafall vad heter dem? :)
-
Jag själv läser skvaller bloggar, ryttarmosaren och ponnysanning. Ryttarmosaren är så intressant att läsa, med mycket saftigt skvaller, MEN hon skriver elakt om folk och sårar folk. Men ponnysanning skriver skvaller utan att vara elaka och det tycker jag är bättre. Så diss till ryttarmosaren.. eller vad tycker ni?

Snart stall..

Ska fixa lite med bloggen och sådär, sedan ska jag upp frächa till mig, äta frukost, byta om och sedan åker jag till stallet. Ska hjälpa min lillasyster Pernilla med Aylisen samt mysa lite med Dante också. Blir kul! Möter troligtvis upp Milla, Sandra och Frida i stallet. Så det blir väl till att vara med dem. Ska prova benskydden på han idag också!
Aja, vi hörs snart trogra läsare, puss & kram!


Vad kan förbättras?

Ifrån våra sida som bloggare? T.ex att ni vill att Kajsa updaterar mer? Mer bilder med bra kvalité? Mer videos? Mer update över huvudtaget? Vi kommer att ta åt oss, promise!
-
Sedan vill vi ha nån ny kategori också, vad ska det va?

* Åsikter
* Tävlingar och samarbeten
* Outfits
* Stallpyssel
* TIPS
* Dagens ridpass?
* Hopptävlingar & CR
* Läsarnas hörna




Planering (Kajsa)


Dagens fråga!

Hur viktigt är det för er att ha en såkallad "outfit" när ni rider?
-
Själv bryr jag mig inte så mycket på träning, men det är väl alltid kul att känna sig lite snygg inte sant? På tävling dock är jag väldigt noga med outfiten och senast jag tävlade köpte pappa en  en tröja till mig för ca 700 kronor bara för att jag skulle kunna matcha det med mitt dressyr schabrak. Snäll pappa? ♥
Tävling ↑                                                           Träning ↑


Dålig updatering!

Förlåt för sämst update idag ifrån min sida. Jag har varit i badhuset med Milla och min syster ända sen klockan 12 imorse. Vi har haft riktigt kul och dagen har gått snabbt. Vad har ni gjort idag underbara läsare? :)
-
Ska iallafall snart gå och äta lite mat med mamma och systern min. Sedan blir det väl datorn hela kvällen med skönt folk och sådär. Får ev. schabraket jag ska låna på måndag, och huvan får jag på onsdag. Kan säga att nervositeten växer och växer för varje dag. Idag är det exakt sju dagar tills jag ska hoppa med älskade Dantis. Våran första CR, caboow! Tagga markarbete på tisdag också med bästa ponnyn!
Visst är gick han väl rätt fint här ändå? Och NEJ jag skryter inte. Men jag tycker att jag fick ner honom rätt bra i den "låga" formen på bilden till vänster. Dock skrittar jag bara där men ändå. Har ni nån bild när eran häst går i form och kanske nått tips så får ni gärna kontakta oss på [email protected], vi älskar att få tips och kanske lära oss nått nytt! :)

Bloggkväll!

Idag så händer ingenting! Det roligaste blir väl att åka in till stan & köpa en B&J. Inget stall, ingen lillen , inget liv för dagen! Därför ska jag ha en "bloggkväll" ikväll! /Om jag orkar/ Braa va? Jag kommer nog  blogga minst fem gånger, kanske skaypa med nån så att jag inte dör medans.. Flera tidsinställda tills veckan osv. Ska faktiskt bli kul. Sitta framför datan med en B&J, blogga & skaypa.. Det är livet det!
-
Men vad ska jag blogga om? Det är en fråga ni & jag får klura på under dagen. Vad vill ni ha för inlägg. Det blir en H&D, en om SORF:s hästar, kanske minnen, nån liten video från youtube eller en jag själv gör (beror på hur mycket ork jag har). Det är dom jag vet kommer komma. Men vad mer? Kommentera under vad ni vill ha! Annars får jag väl hitta på något skojigt! :)Men hör av mig ikväll då! Kommer ett tidsinställt snart också från igår! Aja, hejsvejs!

Drömmen..

Jag vill, jag vill, jag vill!


5 saker

Ni kanske inte visste om mig:
Den första jag red på Sorf var Dante?
När jag red Dante på ridlägret så kom jag Dante SJUKT mycket närmare?
Jag älskar shettisar, och smälter för Akter så snabbt?
♥ Jag säger nästan aldrig Dante till Dante, utan säger typ Dantis, söten osv?
I stallet är jag sjukt oseriös, förutom när jag är med hästarna såklart.

Ni kanske inte visste om Dante:
Han älskar att bli ompysslad?
Han blir speedad på CR osv?
Dante kan inte ridas ut ensam?
Dante kan vara som två helt olika ponnysar från dag till dag. Ena dagen kan han vara hur go som helst, andra dagen dryg, stark, taggad osv?
Han är näst intill stum i munnen?
Nutte ♥


Dör typ lite!


Stallet på söndag!

Blir stallet på söndag med Milla, ev. Sandra & Pernilla. Ska hjälpa Pernilla lite med Ayla samt mysa med Dante. Dante går ju rätt många lektioner på söndagar så jag tänker inte rykta honom. Isånnafall kanske borsta lite på honom som han står inget mer inget mindre. Mys och gos ingår såklart!
-
Ska även försöka hinna smörja träns och sådär. Smörjde hans sadel för inte alls länge sedan, så det får bli att smörja tränset imorgon. Ska prova benskydden på honom också! Tror dock dem kommer passa ganska bra, men vill vara på den säkra sidan. Vad ska ni göra på söndag? :)

Bjuder på en lagomt charmig bild på Akke Lakke sen igår!

Mina rosetter

Har ett diplom som jag fick i somras med Ametyst, och ett diplom att jag gått skötarkursen.
Alla rosetterna har jag fått på hopptävlingar/CR, och medaljen fick jag när jag och några till kom tvåa i riksmästerskapet 2011. Hur många rosetter har ni?

Förklaring!..

.. Varför det vart dåligt update samt korta inlägg. Ett byggprojekt håller på vid mitt hus och dom har kapat vår Teliasladd så att jag har inte ens kunnat vara inne på datan över huvud taget.. Har alltså smsat Isabel mina inlägg så jag har i varje fall fått ett inlägg per dag. Får ta igen det nu. Är hos pappa vilket innebär "no horse". Tråk! Men kan lägga extra mycket tid åt bloggning då! Hih, får se det från den ljusa sidan.. Lite nogrannare om vad som hänt under veckan. Har haft lov. Har vart i stallet VARJE dag förutom måndag (stolt. Huh, Denna vecka har Zellish vart en helt annan häst. Han är som den jag träffade första gången. Underbart!
-
Annars så har det var som vanligt.. Hjälpt till, tagit in från hagen, bara ryktat, vart med dom bäästa! Har mest vart med Isabel, Milla, Frida, Märta & Nathalie denna vecka. Underbara tjejer, som vanligt! Känns värdfelöst att bara blogga om H&D, Åsikter osv. Ny kategori igen.. Men vet inte vad. Ska tänka så ska ni få svar imorgon! :) Men jag hör av mig! ;)
Dom här sköna, gröna brudarna har jag vart med denna vecka.. Ta inte illa upp lillen!

Bästa Smeagarden!

Håll utkik!


HUR HITTADE DU HIT?

Hur hittade du hit?

Klicka på länken ovan för att klicka i ett svar.



Failbilder..

Åh vad mysigt!                             Men nu vill jag inte längre..

Är du trött Pisse? (knäppt av Märta)

...

Första gången Prince la sig ner, pissniss'E!

FjortiZZ issah!


Bästaste veckan slut..

..för i morgon bär det av hem till pappa! Hoppas på att internetet är fixat då så det blir mer bloggning ifrån min sida också. Idag blev det i varjefall inget stall, tråkigt! Hade velat sagt hejdå idag, men men. Vet inte riktigt vad jag ska underhålla er med i veckan framöver, några förslag?
-
Om jag ens kan blogga när jag kommer hem till pappa. Haha, nej men om nån av er som läser drar till SORF i veckan, hälsa lillen ifrån mig. En ovisad bild :)


"Den ända gången vi backar är när vi tar satts"




Mys torsdag i stallet!

Åkte en snabb sväng till stallet. När jag kom dit och såg skymten av en dygnsur Dantis blev jag lite lack.. heheh. Jag som tänkt borsta och greja på men det jag fick göra istället var att fört torka honom med en handduk så allt övrigt vatten försvann och sedan drog jag på honom ett fleece täcke. Och mysig som han är så tryckte han upp sin mule i mitt face hela tiden, haha.. Svårt att koncentrera sig då!
-
Efter så borstade jag lite på Akke (Akter) det gick bra. Och innan jag åkte hem så myste jag lite med Nicolai och kollade på Nattahs och Fridas ridlektion. Ska ev. börja i den gruppen om ett tag framöver. Som ni märker är det bara jag som updaterar också. Maddes internet har pajat så hon skickar hur hon vill att hennes inlägg ska vara på sms samt bilder, haha! Men hoppas att jag duger tills det är fixat.
Puss & Kram!






Frågestunds videon!


Detta kommer nog hända framöver..

Jag har pratat lite med min vän Ema Rehnström och jag ska ev. börja rida en häst som heter Simpsons som står i stockholm lite då och då. Ska rida med henne och Chas nån gång under februari, så det blir kuligt! Vi har typ planerat att det blir uteritt så.. Japp! Blir super duper kul, längtar..
-
Här har ni en gullig bild på Ema och gulliga Chas som förvörigt har värsta fölfejset, haha! :)

Dagen var bäst!

Lillen var helt underbar idag! Det var som att hans gamla, glada lilla filur dök upp igen! Gör mig jätte glad! :) Gjorde rent hans krubba och vattenkoppen idag också.. Ett kort inlägg, orkar inte förklara varför. Lite bilder! :)
Före
Efter



Ryktningen av Dantis och Akter idag!

Vände på bästa ponnyn dvs Dante och det gick bra men stark som vanligt var han ju och minsta lilla jag skulle lossat på grimskaftet skulle han dragit. Jag kan läsa honom som en öppen bok vetni Ryktade iallafall honom först med en rotborste, kratsade typ hovar, borstade man och svans osv osv. Pussar i massor fick han också, ponny prutten! ♥
-
Sedan så ryktade jag ju Akter en snabb sväng också. Tog honom till skötsel platsen och borstade honom, kratsade hovar och myste lite. Han är ju för söt dendär shettisen. Båda ponnysarna borstades på i nästan 20 minuter så skitiga är dem absolut inte. Tjej med bra samvete vare → här! ←








Nya grimman till Pellan!


Mys stund med bästa..

.. Hehe, här gåre vilt till.. Nejmen puss på dig bästaste Dantis ♥


Dagens ridpass - Prince

Gick ur dåligt! Han var seg och la sig ned två gånger, haha.. Tror dock han hade ont i magen och det sa Fia också. I traven så snubblande han flera gånger och inte samarbets villig. Hade verkligen lust att hoppa av hela tiden, då det kändes som om jag mer eller mindre tvingade fram honom. När man ska rida ska man (tycker jag iallafall) att både häst och ryttare ska tycka det är roligt, och det gjorde inte Prince vid dethär laget!
-
Men det gick bra stundvis och en gång så gick han jätte fint och fick jätte mycket beröm av Fia. Kändes fortfarande inte bra dock eftersom han inte ville, men.. Aja, inget lyckat ridpass. Tills nästa vecka önskade jag Dante och då behöver jag inte tvinga fram honom, tvärt om jag kommer få anstränga mig för att få stopp på honom. HAHA! Nejmen, ah.. Puss! :)

Stackars Pisse, efter alla dessa år på ridskola får man leta efter en snällare ponny..

Stallet today!

Hejsan! Idag har jag vart i stallet med bästa Madde, Issa, Milla, Natta, Märta, Frida och Sara. Först var det bara jag, Madde, Issa, Sara och Milla där och då ryktade vi våra sköt hästar, Jag ryktade Prins en snabbis också aja men sen kom Natta, Märta,Madde och Frida och vi gick upp till cafeterian. När vi hade vart där uppe så gick vi in i teorisalen och spelade in frågestundsvideon.
-
När vi var klara med det så gick jag och Sara ner till stallet, Vi mockade men Sara mockade mest, hah men medans hon fortsatte så sopade jag vid ponnisarna. Sen var det dags. för Isabel och rida och efter det sa jag hej då till Gulliver och åkte hem. Tack för en underbar dag i stallet tjejor ♥

Hiss och diss!

Så söt! Super fin ljusrosa färg tycker jag. Vet inte vad jag ska skriva mycket mer än att jag ÄLSKAR den?
Hatar den gröna färgen på grimman, och sen är det ju typ som en "orm" eller vad det ska föreställa på grimman.. Sedan får den ju ett litet minus också för att grimman ser sjukt konstig ut på bilden? Kom ihåg att detta är mina åsikter och JAG står för dem.

Stallet och planering inför imorgon!

Ska ju till stallet imorgon och rida Pisse. Blir dressyr, hoppas på att Frida eller nån kan fota också.
Så efter skolan alltså så drar jag, Madde, Nattah, Frida & Kajsa hem till Madde och efter det så drar vi oss vidare mot stallet där vi bara ska chilla, pyssla i stallet och sedan ska jag rida då. Blir roligt och jag ser fram emot det! :)
Ponny prutten, här kommer jag! ♥


Videoblogg, visar vad vi köpte i videoform!


Home!

From a wonderful day in V-ås. Klev upp vid nio.. Isabel kom hem till mig vid typ kvart över. Vi satt pch surra lite sedan borstade jag tänderna så mötte vi upp Nathalie vid tågstationen. Tåg resan var kul! När vi kom fram gick vi in till buss saken pch frågade när bussen gick till Erikslund, Hööks och sedan gick vi och åt..  När bussen kom åkte vi tilll Erikslund. När vi var på hööks fick jag med mig en grimma till Zellish och ett par ridbyxor. Kommer en V-blogg från vad vi köpte senare. I varje fall så åkte vi vidare till City Cross, eller hur det stavas haha. Där köpte jag ett par ridstrumpor och tuggumi, hih.. När vi var klara där åkte vi tillbaka in till stan.

Gick lite affärer där & så. Sedan slog det oss den sjuka idén att vi skulle ut till Hälla.. Det gick inte lika bra... Haha vi klev av på fel ställe så vi fick gå en bra bit.. När vi (äntligen) kom fram så gick vi in, frusna som vi var, in på Glada Hästen I Spilltan. Där köpte jag ett par skor. Vart riktigt nöjd med dagen! Imorgon blir det till att åka till stallet med samma bästa gäng! Så tack för den underbara dagen, tjejor! ♥

Men lite bilder då!





Inköpet idag!


Hemkommen ifrån Västerås!

Hej! Nu är man då hem kommen ifrån västerås med bästaste Madde och Nattah. Vi har haft en hel nice dag i västerås. Är dock genom frusen nu efter att få ha gått skitlångt eftersom vi missade våra håll platser hela tiden. Hehe.. Iallafall så har vi mest kollat häst butiker, gick typ in på H&M och lite så. Men jag köpte bara hästsaker. Blev typ en grimma, matchande grimskaft och en fiber svamp.
-
Sedan så gick vi och åt på nån taco bar nån gång också. Tog typ nån natcho tallrik, (skrev det för Millas skull) Men det var gott, åt typ på burger king också.. Efter taco baren iallafall så gick vi vidare ner till tågstationen där vi tråkade typ, snackade, flummade och lite så. Orkar typ inte gå ett steg till efter idag. Vi hörs senare med mer update såklart!
Mitt dröm schabrak på bilden, hehe.. SÅ SNYGGT!!


Failbilder..


En galen tjej som vill vara med på kort?

Bilden får tala för sig själv..

Kajsa står helst inte nära Ayla, medans Isabel spänner sadeljorden då hon både sparkas och bitts!

Hejdå!! Säger Dante till kameran..

Vad gör du på golvet Isabel?

Puss puss Madinka! ♥

Detta är alltså tidsinställt medans jag är i västerås med brudarna!



Presentation Isabel & Dante - för alla nya!

Mitt fullständiga namn är då Gunilla Louise Isabel Håkansson. Jag är 12 höstar och bor i ett hus ute i saladamm. Hästar är det jag brinner för, och i stallet tillbringar jag ca 4 gånger i veckan. Utanför stallet så hänger jag ofta på stan, går i skolan, bloggar och fotar. Jag är en väldigt kreativ och framåt riktad tjej som hatar att ha tråkigt. Jag har världens underbaraste familj och finaste vänner som alltid ställer upp ♥

På min ridskola där jag rider sköter jag en C-ponny valack vid namn Dante. Han är i den underbart vackra färgen flugskimmel. Hur snäll som helst och lagom pigg att rida, kan dock vara hyper pigg sticka, stegra och så.. Han har en super bra hoppteknik och tävlat ända upp till MVS i hoppning med sin förra ägare.

Söndag 8 januari

Hejsan! Idag var jag i stallet med bästa brudarna, dvs Madde, Milla, Nathalie, Sara och Pernilla. Vi började med att mötas i stallet runt 11. Var mest nere i stallet och flummade, men vid ett nån gång så drog Sara, Madde och Nattha till stan och jag, Milla och Pernilla stannade kvar i stallet. Pernilla red och det tog inte lång tid för resten av gänget att komma till baka med en kille med sig, hehe..
-
När Pernilla ridit klart och vi fixat och pysslat lite med Ayla som Pernilla red så gick vi upp till caféterian och snackade i ca 3-4 timmar.. Pratkvarn på hög nivå vare här! Gick sedan ner i stallet och jag satt mig inne hos Dante en stund och myste.. Och ojojoj här snackar vi kärlek på hög nivå! Han slickar mig i ansiktet, har sitt huvud i mitt knä och litar på mig helt enkelt. Han visade sitt rätta ja helt enkelt, och de älskar jag när han gör. Det händer inte ofta men när det väl händer så är han som en helt annan ponny. I lavjo Dante boii! ♥
-
Så imorgon blir det alltså västerås med ungefär samma gäng som idag. Madde, jag, Milla och Nathalie beger oss alla till västerås imorgon bitti med tåg. Ska inte ta med mig så mycket pengar men det räcker väl till nått litet till Dantis, mat, tåg m.m. Längtar!

Dagens fråga!

Vilken hov är sötast? :)

Foton tagna av: Kajsa



Västerås med brudarna imorgon!

Vet inte om jag stavade västerås rätt men... Idag var jag i stallet med Isabel, Milla, Sara, Nathalie, Johanna & Pernilla. Ett helt gäng! Haha, Nej men vi gjorde väl inget  sepciellt. Ryktade på killarna, satt i Cafiterian osv. Imorgon blir det västerås med Nathalie, Milla & Isabel. Ska bli riktigt kul .Ska leta efter ett par ridbyxor, strumpor & ett par skor.. Vi åker tåg dit klockan 10.24 & kommer hem vid typ 17.52. Så det blir en lång dag imorgon! Hehe, men det kommer bli riktigt kul faktiskt! Så det ser jag fram imot. Hoppas Isabel tar med sig kameran.. ;)

Det ända negativa är väl att hööks ligger superlångt bort från tågstationen.. Så vi kommer antingen få gå eller så väntar vi på nästa buss i kylan. Hah, men vi ska nog överleva! Men tillabaks till idag: Vi var i stallet som vanligt. Efter ett tag drog jag, Natta, Sara och  Johanna ner till stan och mötte upp Linus. Dom gick tillbaka ner till SORF men jag gick hem när jag ändå var där.. Så tackar för den underbara dagen Isabel, Milla, Nathalie, sara, Johanna & Pernilla (Linus). Hehe, men jag hör av mig snart! :)


Jag saknar dig!

Jag tänker på vart du är och några tårar rinner ner från mina kinder.. Saknaden växer för varje dag som går och att bara få en bekräftelse om att du mår bra skulle lätta så mycket.




Svar på komentar!

sv. Okej! Får jag låna det då eller hur menar du, haha? Hör av dig på facebook fino så pratar vi mer!
Kan ju fota dig och Charm nån gång också, men somsagt hör av dig på fejjan. Sköt om dig, kram!

TIPS! - Gör en fin namnskylt

Du behöver:
• Träskylt
• Hobby färg
• Lim
• Saz eller skalpell
• Band, klistermärken,bokmärken,presentpapper och
annat du vill dekorera med.
-
Gör såhär: Måla skylten i den färg du vill ha! Och för att göra det lätt för oss så börjar vi med att skriva namnet och låta den torka. Och nu när de torkat så börjar själva pysslet, limma på kanske nån fin hästbild, kanske gör nån rosett att limma fast, kanske du vill limma bit en remsa med det finaste presentpappret? Gör din skylt personlig som du vill ha den.

Gjorde lite skyltar, haha.. Vilken är eran favorit? Min är Dantes såklart, stilren och snyggt ska det va,enligt mig!


Dagens fråga!



Ska ni ställa upp på cr:n?
Jag & Isabel är redan anmälda & klara tillsammans med våra fina vän Milla. Vi hoppas på V-ås på måndag så vi kan dra hem något fint tills dess..

Ny header & design på väg!

Yes! Det tackar vi Amanda för som alltid ställer upp! ♥


Anmäld √

Anmäld 50 cm med min fina Dantis. Kommer bli så grymt, Milla och jag har planerat allt och allting! Vi planerar ju alltid jätte långt innan. Haha, planerarna or wh00t? Blir iallafall grymt, hoppas på att Madde vill följa med och vara lite skötare/fota lite också.


Galen dag på GRC!

Galnaste och längsta dagen nästan någonsin. Började med att komma dit, tog in shettisarna, gav dem mat samt fixade lite i stallet. Sedan så hjälpte jag min lillasyster med Evita och det gick över förväntan. Hon hoppade ett litet hinder och Evita tyckte det var super duper kul! Efter jag hjälpt Pernilla så tog jag in vackra Kropek som jag skulle rida. Och snällare häst får man leta efter, så super snäll var han och jag litade på honom super mycket trotts att jag aldrig ridit eller skött honom förr. Lät honom iallafall stå i en box och äta och värma sig en stund medans jag borstade lite på honom. Efter jag borstat honom så sadlade och tränsade jag honom. Gick bra!
-
Och så skulle jag och Frida sitta upp tillsamans i ridhuset och skritta lite. Så jag satt upp och började skritta. Jag och Frida pratade och det gick super. Hästarna varfina! I andra sekund så stack Fridas häst i väg, bockade stegrade osv. Kropek brydde sig inget mer än att bara sparka lite, men det gick bra. Efter kanske 3 minuter gör Fridas häst så IGEN. Frida höll sig kvar även denna, gång men tredje gången gick det riktigt snabbt så Frida ramlade av, tyvärr. Hon fick en ny ponny som hon sedan red men ramlade av tre gånger, haha! Iallafall så hoppade vi lite, han var så snäll så. Dock så är han ju stor och jag är endast en liten plutt på honom så jag hade inte så bra kontroll och styrde snett på hindrena och sådär. Och en gång var det riktigt nära att jag fick smaka lite grus då jag skulle komma på en komentikation i galopp. Han hoppade stort på första hindret vilket resulterade till att jag flög fram på halsen. Sedan så ökade han bara tempot och hoppade andra hindret. Men snäll som han är saktade han av efter så jag fick sätta mig till rätta. Fino
-
Efter ridpasset så åt vi lunch samt planerade vad vi skulle göra. Så efter vi ätit så bestämde vi oss först för att ta ut shettisarna, sedan ta ut Kropek och Donna Daga och efter det lös galoppera Susanes tävlings hästar. Att lös galoppera var kul och läskigt på samma gång. Susane varnade ju oss hela tiden så dem kunde springa på en. Men vi hade väl rätt bra koll ändå tycker jag. Efter så åkte vi hem.. Och trotts att dagen har varit galen, och skit lång så har den varit bäst. Tack för en bra dag Frida, Märta, Pelin, Pernilla & Yara!






Det är mestandels Märta som fotat, tack till dig! ♥


Vilken ska jag välja?

Irriterar mig sjukt på frågetecken i rubriker.. Fråga inte varför, haha. Men jag har ett problem. Ett STORT problem! Jag har nämligen hittat en riktigt snigg grimma till plutten & sen så har jag hittat en tröja, som ni redan sett, och är sugen på att köpa den tillsammans med ett par skor.
-
Problemet är det att jag inte kan köpa båda. Har försökt med allt & jag lyckas bara tigga till mig nån hundring. Jag har störst användning av tröjan & den är göörsnygg, känner mig självisk att jag inte köper grimman. Lillen har störst behövning (heter det behövning?) av en grimma. I för sig har han precis fått en grimma av Sandra men den var lite liten... Så snälla hjälp mig att välja! Jag dör anars! Jag skojar inte! :) Haha, nej men vilken?
Kommenteraa!



Tidsinställt!

Nu sitter jag antagligen i stallet & pratar med Millish! Har nog precis borstat lite på killarna & skämt bort dom med några godbitar. Jag hör av mig lite mer exakt när jag kommer hem! Vi hörs! ♥

Hööks benskydd

Gick in till hööks en sväng, köpte fram och bakskydd i strl S för ca 300 kronor. Skönt att nu ha hela outfiten till CR avklarad. Får ju låna ett ponny schabrak utav Johanna, dock kan jag inte ha min huva till det. Men bättre att ha ett schabrak än att bara ha en huva, heh..
Såhär kommer det se ut ungefär. Jag kommer ha vita ridbyxor, shortchaps, jodpurs samt en matchande tröja till detta. Kommer blir hur snyggt som helst, eller vad tycker ni? Självklart kommer en bild på hela outfiten sen!


Grällsta imorgon!

Tjenare! Imorgon taggar jag, Pernilla, Pelin,  Frida samt Pelins lilla syster hopplektion på grällsta. Vi börjar med att komma dit runt halv tio. Väl där så börjar vi fixa med våra hästar och lite så. Sedan rider jag, Pelin & Frida en privat hopp lektion och jag rider förhoppnings vis Kropek.
-
Efter våran lektion så sadlar samt tränsar vi av. Sedan äter vi lunch. Och efter lunchen så är det Pernillas och Yaras (stavning) tur att rida. Jag är ridlärare åt Pernilla som rider Evita, och jag tänkte mest att vi håller på med traven. Så hon ska få trava över lite bommar, hoppa nått kryss samt galoppera lite om hon vill. Dock är Evita en väldigt pigg och envis liten shettis stundvis så dessa övningar tänkte jag att Pernilla skulle få jobba med extra imorgon:
Snett igenom                                                              Volter

Någon mer som har nått tips då Yara och Pernilla ska rida två över pigga shettisar? Volter osv, kan ju lugna dock inte mycket. Men om man börjar skritta dem länge, sedan travar av dem innan man börjar galoppera, tror ni det funkar? Isånnafall får hon ju arbeta mycket på volten.. Men nån pigg-shettis-kunnig som skulle kunna skriva en komentar eller något?


Vad finns att göra idag?

Helst av allt skulle jag vilja åka till stallet och träffa mina underbara kompisar som är där idag.. Men jag har ingen sjuss in och jag vill inte fråga pappa. Så idag får det väl bli någon hemma dag eller något.. Hatar att sitta hemma en fredag, så surt. Ingen i närheten som ska till sorf som kan ta med mig? hehe..



Hiss eller Diss?


Min bedömmning: Jag ger faktist dom här stigbyglarna en hiss. Jag älskar Färgerna men dom finaste tycker jag nog är dom blåa eller gröna.. Vad tycker ni?

Testar magic brush!


Grymt fina bilder på Dante!

Knäppte sjukt fina bilder och någon utav dessa kommer så småning om upp på väggen. Min fina foto stjärna! ♥


Outfiten idag!

♥ Fleece tröja - Hööks
♥ Väst - Hööks
♥ Ridbyxor - City gross
♥ Vinterridskor - Granngården
♥ KL mössa - Glada hästen

Dagen i stallet! ♥

Hej alla! Det ser ut som om det bara är jag som bloggar just för tillfället, har ingen aning om vad Kajsa och Madde håller hus? Aja, dem får skynda sig tillbaks iallafall för jag fixar inte bloggandet själv, haha!
-
Idag var jag i stallet iallafall. Kom dit runt åtta och när jag och Sandra kom dit så gick vi upp lämnade våra grejer, fotade och snackade. Hade allmänt kul helt enkelt! Efter det gick vi ner i stallet och smörjde, smörjde Dantes sadel, bytte schabrak borstade av sadeljord och torkade av hans gelpad. Efter det så mötte vi upp Emil och Sara. Tog in hästarna och jag tog in: Dante, Gwen, Bella och Frans.
-
När vi tagit in alla och alla stod på sin plats så lät vi dem äta en stund. Sedan så hjälpte jag Emil med Akter och Pisse och sedan så vände jag på Dante och ryktade honom. Han var über snäll och lugn idag, så glad! ♥ Filmade ju när jag testade magic brusch och han var glad hela tiden i videon, gulle!
Edit: Han fick godis precis innan bilderna, hehe.. Fino!

Grymma på hoppning!

Olivia och Lisa.M ifrån PA 2 hoppar 115 cm!! Helt sjukt grymma, trodde först bilderna var redigerade men nix, detta är sant! Blir jätte imponerad av att se dessa bilder, jätte häftigt ju!
Bara jag som gillar Olivias hoppstil eller? ;)

Stall imorgon!

Japp! Blir stallet med två goda vänner, nämligen Milla och Sandra. Åker dit tidigt så det blir till att fota alla ponnysar i snön, ev. ta in Dantis, smörja, rykta b.la tvätta hans svans osv osv. Längtar riktigt mycket och dagen imorgon kommer bli riktigt kul! Hur ser eran dag ut imorgon?

• Åka till stallet
• Fota ponnysarna
• Ta in Dante
• Smörja
• Äta
• Vända på honom och rykta riktigt noga
• Mysa med honom
• Mocka, sopa osv
• KANSKE kolla lektioner
• Fixa lite i stallet
• Säga hejdå till bästa
• Åka hem, duscha och lite så :)




Smått & gott inhandlat idag!

Gick en sväng till granngården. Väl framme var jag både kall och blöt, men blev ett snepp gladare när jag gick där ifrån. Ska tvätta Dantes svans imorgon och testa det nya schampoot, någon som provat det?

Detta kommer jag köpa då jag har pengar..


Mys stund med Dantis!

Gick och borstade på Dantis ca en kvart idag. Han var rätt trött och skulle gå lektion så jag vände inte utan bara borstade igenom honom med en helt vanlig rotborste som han stod. Borstade svansen och manen rätt noga också.
Sedan så myste jag självklart med honom en massa, det går inte att undvika honom. Han är verkligen bäst! ♥

Jag älskar dig!


Ridpasset igår!

Det var igenom ridning av alla ponnysar igår så att de var lugna tills nybörjar lektionerna började. Red Zello eftersom Dante inte blivit riden sen i fredags. Så det fick bli lilla Zello.
Till en början var han tittig, ville inte gå nära väggen och jag fick jobba sjukt mycket med skänklarna samtidigt som jag försökte styra. Efter jag skrittat igång honom så skulle vi blanda mellan volt och fyrkant spår i trav. Jag satt ner på volterna och försökte få honom att jobba sig nedåt och få han ställd i hörnen osv så han koncentrerade sitt på nått annat än alla "spökerna" som han såg överallt. Till en början så flaxade han bara runt, sparkade med benen och var bara allmänt dryg och okoncentrerad. Men efter ett tag så började han slappna av och lyssnade på mina hjälper.
-
Efter jag arbetat honom mycket på volterna så gick jag lite bommar. Det gick bra, men om snacka om att jag fick styra som en galning till en början för att ens få honom gå emot demdär bommarna. Men efter kanske 2-3 gånger så flöt allt på. Efter ett tag la vi även till galopp på långsidan. Det gick rätt bra ända tills det började blåsa. Han drog ner huvudet, vände sig om sjukt snabbt och sen så sprang han iväg. Landade på fötter och gick och tog han direkt. Jeanette sa att det ändå var bra eftersom jag ändå hållt mig kvar länge trotts att han skyggade, drog iväg osv. Hoppade iallafall upp direkt och fortsatte med precis samma övningar. Galopperade fyrkantspår och han skötte sig sjukt bra. Och efter vi travat av dem och skrittat av dem så var han dyngsur! Men man får skylla sig själv om man är fjantig, eller hur?



Failbilder!


Bilder sen stallet i går!

Två bilder sen jag ryktade Gullis. Jag har saknat honom så! Borstade iallafall på honom i kanske 30 minuter? Han skötte sig så bra, Gullis ♥

Återkommer imorgon!

Sover hemma hos Frida ikväll, åter kommer med bilder m.m imorgon!
Red Zello idag föresten, flög av, hehe... Men förklarar mer imorgon! :)


This or that?

Funderar på att köpa en grimma åt Gulliver och fann två super fina men kan inte bestämma mig. Jag har ett blått grimskaft och tycker då att jag ska köpa den blåa men den bruna är så fin. Vad tycker ni?

Vad kan detta vara?


Dagens fråga!

Hur är eran häst/ponny att rida? Har den några svagheter, är den pigg, framåt, lat osv?

Dante är så jävla grym att rida! Förlåt svär orden men det finns ingen bättre att rida än honom. Han är lagom pigg, samarbets villig, hoppar sjukt bra osv. Hans svagheter är väl att han kan sticka och är stum i munnen. Men att han är stum i munnen är inte hans fel. Det är ridskolan som förstört honom på den fronten..
Men som sagt hur är er häst/ponny att rida?


På översta bilden är han hur lugn, fin och så som helst. Men på understa bilden så gör han inget mindre än att sticka! Checka att jag inte har stigbyglar i heller. Dutti Dantis, NOT!


Tagga ridning!

Hejsan! Här har ni två nyvakna tjejor som heter.. Isabel och Kajsa! Eller Kajsa ligger och sover då men.. Iallafall så har jag precis vaknat, kollat runt på häst bloggar och sett att Madde inte kommer till ridningen idag. So sad! Kajsa åker iallafall med och fotar och om ni har tur så får ni lite nya bilder på henne och Gulliver, det var ett tag sen. Eller vad säger ni?
-
Ska snart väcka Kajsa, sedan så ska vi väl käka och sen byta om och SEN ska vi dra till stallet! Hoppas inte Dante står i hagen och är genom lerig, som han brukar.. Aja, blir iallafall mysigt att få träffa alla och rida en stund. Kanske lägger upp nått inlägg innan vi åker.. På återseende!



Gokväll alla läsare!

Idag är det den första dagen av 2012. Ser bara positivt på det. Nytt år nya möjligheter som dom säger. I vilket fall som helst så är jag lite sådär vad det gäller humör. Både gott & ont. Huh, nej men skötar ridningen är den 2 Januari & jag är hemma hos pappa då. Gudarna måste tycka illa om att jag håller på med hästar eller nåt alltså! Alltid när något sånt här är så är jag hemma hos pappa. Men men... Det är julcup på Onsdag så det får up humöret två snäpp. Så ligger upp 1 plus i vilket fall som helst så jag kommer överleva! :)

Inget stall, ingen lillkille på en vecka nu då. Vet inte varför & blir arg på mig själv när jag känner att det kommer bli skönt. Vill inte känna så men gör det. Eller det är inte tanken om att inte få träffa killarnasom är skön, det är allt klångel & missförstånd som uppstår (oftast) när jag ska dit. Men jag hör av mig snart! Hejs!

Bild på mig sen nån cup, kul att det kommer upp på en hästblogg.. Aja!

 

 


Failbilder..

Millas hund Chester verkar trött, förståeligt när man är uppe redan klockan sju för en tripp till stallet?

Svårt att borsta när det ända Taizon vill är att äta..

...

Bull får syn på höet..

Men Milla lyckas styra undan honom i tid, duktig Millish!

Det är såhär man ser ut då Taizon har tagit sig tiden att slicka på ens händer..

Och det är såhär Dante ser ut när Dante vill ha godis.. Hur kan man motstå liksom?



Fem saker ni kanske inte visste om oss

När vi för första gången träffades vågade Kajsa knappt prata med Madde?
Vi är nästan ALDRIG i stallet alla tre längre?
Madde är alla ridlärares och stall assistenters "ängel"?
Vi är inte rädd för att fråga assistenter osv, om vi får göra saker?
Vi är tre av dem som folk frågar om dem behöver hjälp?


Ny kategori önskas!

Vad vill ni att våran nya kategori ska vara?

* Veckans outfit?
* Veckans tips?
* Dagens ridpass?
* Visste ni att..?
* Frågor?
* Failbilder?
-
Ni läser, vi skriver.



NYÅR!

'

RSS 2.0